Wachten op woensdag

Na ‘maandag‘ en ‘dinsdag‘ kwam onlangs ‘woensdag’ uit. Waar gaat ‘Wachten op woensdag‘ over?

Een klein meisje vindt het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen.

En Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwernood overleefde.

Wachten op woensdag is een verhaal van verborgen levens, verdwenen meisjes en van de obsessies van diegene die verder kijkt dan de façade van het dagelijkse leven, met alle gevolgen van dien. Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol.

Ik vond het een wat rommelig maar tegelijkertijd ook een interessant boek. Zo snap ik bijvoorbeeld niet dat Frieda niet in staat lijkt de mensen die haar leven en haar huis zo ongeveer overnemen, een halt toe te roepen. Dat schept een heel unheimisch gevoel vind ik.

Uiteraard zit het boek meer dan goed in elkaar. Het lukt Nicci French ook nu weer om veel vraagtekens op te roepen zodat je denkt waar moet dit in hemelsnaam heen? Verder lezend komt echter alles weer samen en klopt alles ook nog ‘ns. Knap hoor.

‘Wachten op woensdag’ is een prima thriller, ik ben benieuwd wat Frieda de rest van de weekdagen nog te wachten staat.

wow 002

9 gedachten over “Wachten op woensdag

 1. Grappig, ik had dit boek al bijna uit toen ik me herinnerde dat je er een keer iets over geschreven had! Nu uit, ik vond het niet heel prettig geschreven, terwijl ik normaal wel fan ben van Nicci French.. Ik had de twee voorgaande boeken nog niet gelezen, twijfel een beetje of ik dat nu nog wel wil! Wel een spannend verhaal. Wat jij schreef, dat je niet begreep dat Frieda die chaos in haar huis niet kan stoppen, vond ik juist heel duidelijk een teken van vermoeidheid/depressie. Hoe dan ook, ik heb er weer wat tijd mee verdreven ;).

 2. Mij kun je ook geen groter plezier doen dan me een thriller cadeau te geven. Of te leen, daar doe ik niet moeilijk over…
  Het valt me op dat er steeds meer vrouwelijke thrillerschrijvers komen. Een goeie zaak!

 3. Tja, een ‘prima’ thriller en het ‘zit meer dan goed in elkaar’, maakt nou niet dat ik hijgend van enthousiasme naar de boekhandel ren :) Een zozo boek dus. Waarschijnlijk sla ik over.

 4. Ben het nu aan het lezen, ik vind het wel een erg prettig boek om te lezen.

 5. Ik vond het dit keer een beetje tegenvallen. Normaal zitten er een paar spannende scenes in de boeken, maar die kwamen nu helemaal niet.
  Ook ik heb me geërgerd aan het feit dat ze de mensen niet haar huis uitzette, zo onlogisch.
  Ach ja, slecht was het niet. Maar ook niet een topper.

  Grtz Serena

Reacties zijn gesloten.