Uitje

Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Het lijkt nog niet eens zo lang geleden dat ik blogde over ons vorige uitje en vandaag is het al wéér zover!

Vandaag gaan Grote Zus, haar oma/mijn moeder en haar peettante/mijn ex-schoonzus en ik er weer een leuke dag van maken.

Allereerst gaan we een workshop taarten versieren doen. Voor Grote Zus de hemel op aarde want zij is echt van het bakken. Regelmatig krijg ik een sms of whapje van haar waarin ze aankondigt dat ze iets gaat bakken en op mijn boodschappenlijstje staan steeds vaker ingrediënten die ze nodig heeft voor haar baksels. Helemaal leuk natuurlijk dat ze het zo graag doet, maar het is verdorie niet heel tof voor de lijn. 🙁 Voor haar verjaardag gaat ze zelfs bakattributen vragen. Nou, hoe leuk vind je bakken dan wel niet?

Hieronder een foto van de eerste taart die ze bakte, vulde en versierde en ik vond dat dat er voor de eerste keer helemaal goed uitzag. Ik ben er bang voor dat mijn creatie vandaag heel wat minder fraai zal zijn. Ik ben namelijk helemaal niet van het bakken en het fröbelen met marsepein en fondant. Maar goed, het zal voornamelijk heel erg gezellig zijn denk ik. En het is ook wel handig dat we dan meteen twee taarten hebben voor de verjaardagen van Mr. T. en Grote Zus zelf (want ik heb me laten vertellen dat die taarten heel goed ingevroren kunnen worden).

trt

De workshop is aan het einde van de middag afgelopen en daarna brengen we de taarten even naar huis om vervolgens richting restaurant te rijden. Als het er trouwens nog in zit en het is lekker weer dan willen we en daar is Grote Zus het dan weer iets minder mee eens 😉 nog een stukje gaan wandelen.

In het restaurant gaan we tapas eten. Ook een grote wens van Grote Zus die vandaag dus ingewilligd wordt.

Het wordt ongetwijfeld weer een hartstikke fijne dag waarin we mooie herinneringen maken.

18 gedachten over “Uitje

  1. Heerlijk als je je als kind zo kunt uitleven op je favoriete hobby. Mijn dochter is ook gek op bakken. We zijn al een paar keer naar een workshop bonbons maken geweest. Kan ik je ook van harte aanbevelen 😀 Grote Zus heeft echt een juweel van een taart gemaakt!

  2. Zo n tartworkshop ook eens gedaan! Je kunt echtprachtige dingen maken (alleen vind ik zelf die marspein en findant niet te eten…) ben benieuwd. Foto’s?

  3. Petje af voor Grote Zus hoor! Ik ben helemaal niet van het bakken, koken vind ik juist wel leuk maar taarten bakken… nee, dat is niet aan mij besteed. Wel leuk om met z’n allen zo’n workshop te volgen! Veel plezier!

  4. Veel plezier vandaag! En leuk dat Grote Zus zo bezig is met bakken. Ik vind de taart op de foto echt prachtig en doe het haar voorlopig nog niet na! 🙂

  5. Leuke hobby heeft Grote Zus. Haar eerste baksel ziet er goed uit.
    Even leek het ook een hobby van mij te worden maar ik had al problemen met de lijn en die werden alleen maar erger.

    Geniet van jullie uitje.

  6. Daar heeft Grote Zus een mooie hobby te pakken. Wat een leuke taart op de foto! Met bakken (en koken trouwens ook!) kun je heerlijk creatief zijn en het voordeel vind ik ook nog eens, dat er geen knutsels aan over blijven, die ergens een plekje moeten vinden. Jaja…die taarten blijven natuurlijk op je heupen hangen. Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *