Bagger

Goed, de meiden hebben nu dus vakantie en dat betekent dat de bedtijden ook wat losser gehanteerd worden.

Tot nu toe is het ons heel goed gelukt om onze 13-jarige puber in den dop op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 21.00 uur naar boven te sturen. Dat ze dan niet om 21.05 uur in bed ligt, mag duidelijk zijn. Maar dat ze de benedenverdieping dan verlaten heeft zodat Mr. T. (als hij niet naar zijn vader is) en ik het rijk en vooral de afstandsbediening voor ons alleen hebben vinden wij heerlijk.

Maar … het is nu dus vakantie en daarmee verschuiven de bedtijden en dus worden er momenteel ook de meest verschrikkelijke televisieprogramma’s gekeken. Lieve mensen, ik wist het al wel maar nu helemaal voor het eggie: wat is er veel bagger op tv!

Onze nieuwe TV heeft nog nooit zoveel op TLC gestaan als in de afgelopen paar dagen. En ik moet zeggen, dat gáát nog soms. Maar dan hadden we afgelopen maandag ‘Ik heb het nog nooit gedaan USA’ dat Grote Zus zit te kijken terwijl wij zitten te kaarten. Ik geloof dat er een man van 31 was die het nog nooit gedaan had en die zelfs nog nooit gezoend had. Volgens Grote Zus werd er op een bepaald moment gezoend (trouwen is best een goed moment om te zoenen) en leek het volgens haar op twee vissen die naar adem hapten.

Dinsdag zapte ze op en neer tussen ‘Een huis vol dieren’ en ‘Mijn vieze, vette, vervelende verloofde’ en werd er nog naar meisjes gekeken die op zoek waren naar zichzelf (of zoiets). Ik zit dan in de keuken of achter de computer en verbaas me vooral over hetgeen er gezegd wordt. Ongelooflijk. Gelukkig heb ik er geen beelden bij. Als ik aan Grote Zus vraag wat er nou zo leuk aan is, dan is het antwoord ‘gewoon’ en ‘iedereen kijkt dit’. Oh, nee maar dan snap ik het! ;-)

Gisterenavond werd er gekeken naar een vrouw die haar 16de baby ging krijgen en vulden wat later de verschrikkelijke accenten/stemmen van de dames van ‘Hoe schoon is’ de huiskamer.

Ik vind het vooral heel veel bagger en ik vind het ongelooflijk dat dit soort programma’s op tv komen. Maar goed, misschien vonden mijn opa en oma dat ook wel van The A-team? Ik vind het ook ongelooflijk dat er mensen meewerken aan dit soort programma’s. Hoe dom kun je zijn? Die mensen zouden echt tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden.

Het is nu 22.17 uur en ik heb Grote Zus net naar bed gedirigeerd. De TV staat uit maar stil is het niet omdat Mr. T. wat vrienden over de vloer heeft. Maar gelukkig praten die allemaal heerlijk Brabants.

19 gedachten over “Bagger

 1. Ik ben het helemaal met je eens!!! Lang leve de series die van internet te downloaden zijn en die je kunt kijken op de momenten dat jij dat wilt… Een filmpje op zijn tijd is ook nooit weg. Maar goed, het wordt nu warmer en dan zit ik buiten en echt niet voor de tv.

 2. Ernstig he..daarom kijken wij amper tv, de middelste is nu 17 werkt vaak door de week en heeft eigen tv op kamer en kijkt daar het liefst. De jongste is nog jong genoeg om hem “op tijd”naar bed te sturen..maar dat duurt nog maar even…

 3. Hier staat de tv eigenlijk bijna nooit aan. Als de zonen naar een programma kijken wat wij niks vinden, gaat hij uit of op wat anders. Maar eigenlijk zijn ze altijd buiten aan het spelen tot ze naar bed moeten.

 4. Bereid je maar alvast voor op een aantal jaren “ïnleveren”, en wel op je prove leven.
  Ik kan het me nog levendig herinneren dat we met onze ( niet eens héél erge ) pubers in huis jarenlang de énige waren die geen prive even hadden. .De “kinderkamers” waren hun prive gebied waar we nooit zonder kloppen naar binnen liepen maar in onze kamer liep iedereen in en uit en de koelkast had, (volgens de kinderen) een wonderlijke zelf vullende werking;-)

 5. Vreselijk, al die programma’s. Hoewel mijn zoon ook ‘al’ 13 is kijkt hij gelukkig nog steeds naar bv Phineas & Ferb of Inazuma Eleven

 6. Als je zo’n overdosis krijgt, denk je echt dat de wereld gek is geworden. En misschien is dat ook wel zo! Tja, vroeger keken onze kinderen naar de Teletubbies. Of dat zo hoogstaand was, weet ik niet, maar de tv ging meestal netjes op tijd weer uit :)

 7. Wij kijken naar het half 8 journaal op RTL en schakelen daarna door naar De Wereld Draait Door (nu dan ff niet) en daarna gaat de tv meestal uit. Mijn dochter heeft haar laatste toetsweek van gymnasium vijf en heeft gewoon geen tijd om te kijken. Je begrijpt dat ze in het weekend op een ongelofelijke manier de schade inhaalt :D

 8. In deze tijd van het jaar staat de tv vaker uit dan aan bij ons. Heel soms kijk ik even naar zo’n baggerprogramma, maar ik heb al vrij snel last van plaatsvervangende schaamte en zet de tv net zo makkelijk weer uit…

 9. Moet zeggen dat ik de afgelopen tijd niet zoveel tv heb gekeken.. inderdaad omdat er niet zoveel bijzonders op was ;-)

 10. Is het heel naief om te denken dat je als ouders een beetje invloed hebt op wat er gekeken wordt? Waarschijnlijk wel ;). Mijn oudste is nog een kleuter, dus ik ben niet wijzer moet je maar denken.

 11. Ik kijk ook nooit naar dat soort programma’s. Ik denk er net zo over als jij. Als je je daarvoor laat lenen, dan ben je volgens mij niet helemaal jofel. Maar gelukkig zit er een knop op de tv en kunnen wij zelf kiezen waar we naar kijken, maar jij bent die fase nog niet helemaal voorbij vrees ik. Veel sterkte de komende tijd.

 12. hm en the A-team, dat was tenminste nog wat, dat ging dan ergens over, die redden aldoor mensen aflevering na aflevering ;-)
  hihi
  Nee het is soms idd wel echt erg, hier kijken ze veel discovery en nationalgeogr. tegenwoordig en verder wel films, sport soms en korte series. (ik kijk nooit iets)

 13. Oja, The A-team, dat is en was ook niet om aan te zien, sorry hoor… brrrrrrrrrrrrrr. Ik keek dan wel weer naar The Bold en the Beautiful en dat soort enge soaps. Over kwaliteit gesproken, haha

 14. Pffff, ik moet er nu even niet aan denken … vind Spongebob tot half negen al erg genoeg. Wat er allemaal op tv is, vreselijk, en ik kan me bijna overal aan ergeren… Misschien toch maar een tv op de eigen kamer zo meteen (of alle tv’s het huis uit :-) maar dan zie ik ook geen Wimbledon en HollandDoc meer…)

 15. Arme jij. Ik heb ook een bloedhekel aan dit soort pulp. Gelukkig zijn wij deze fase gepasseerd zonder blijvend letsel. Sterkte voor de komende maanden.

Reacties zijn gesloten.