Reces

Zo, even hier melden dat vandaag officieel mijn zomervakantie ingaat. Mr. T. en ik hebben allebei 4 weken vakantie waarin we een boel leuke dingen gaan doen. Zo gaan we met ons viertjes richting De Vogezen en gaan Mr. T. en ik er ook nog drie dagen samen van tussen. Een van de musea die we dan gaan bezoeken is het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Ik ben daar heel benieuwd naar.

Mocht iemand tips hebben voor leuke uitjes in De Vogezen of in het noorden van ons land, dan houd ik me van harte aanbevolen.

Verder zijn er nog wat dagjes uit gepland, moet ook de keuken weer een keer gesopt worden, is onze laatste vakantieweek gevuld met de kindervakantiedagen, zijn er wat feestjes en partijtjes en zullen we ons ook in en om het huis prima vermaken.

Ik hoop van ganser harte dat dit reces wat minder heftig verloopt dan het reces van vorig jaar en wens vanaf deze plek iedereen een heel fijne zomer(vakantie).

Tot over een dikke maand!

37 gedachten over “Reces

  1. oh ja nog een ‘must’ het blote voetenpad bij Lac Blanc. Super, zeker voor Kleine Zus. Grote zus wil misschien liever naar het klimpark wat er naast ligt, ook heel leuk.

  2. Vogezen zijn een van onze favoriete bestemmingen. Lekker zwemmen in Xongrupt longmeer, wandelen op de bergrug, bosbessen plukken op de chaumes, de route des cretes rijden, rodelen bij la bresse, net buiten Gerardmer wandelen langs alle watervalletjes, naar het snoepjesmuseum. Genoeg te doen 🙂
    Geniet er lekker van

  3. De weerribben zijn echt ook prachtig. Je kan een fluisterboot huren en dan door al die kanalen varen. Je kan ook een fiets huren en er doorheen fietsen. Verder is er een museum van de Veenkoloniën. Ik vond dat erg indrukwekkend, maar mijn overgrootouders hebben daar gewoond. Het was een fantastisch plan om het armenprobleem in de grote steden aan te pakken.
    Ik weet niet hoe jullie slapen daar, maar anders zou je eens een kijkje kunnen nemen in het Boekenhotel in Doldersum, Voor jullie, die zo veel van lezen houden is dat heel leuk om eens te zijn. Het werd opgericht en gedreven door goede vrienden van ons. Ze hebben het onlangs verkocht. Dan is er daar ook nog in de buurt een glasmuseum wat zeer de moeite waard moet zijn. Misschien moet je er even op googlen.
    Vogezen: lac blanc, lac noir en inderdaad Riquewir en Munster, maar al die dorpjes zijn schattig met een overdaad aan bloemen.
    Fijne vakantie jullie!

  4. Heel goed te combineren met Veenhuizen is kamp Westerbork. Heel indrukwekkend.
    Vanaf de parkeerplaats lopen er bussen en vanuit die bus wordt een rondleiding gegeven door het kamp.

  5. Ik kan je een reces van harte aanbevelen 😀 Vanuit een zonnige Peel amuseren we ons bewusteloos.
    Sorry dat ik de foto’s niet kon meesturen. Ik kan tijdelijk geen mail versturen, dus doe ik het maar even op deze manier. De foto’s die ik je probeerde te mailen, zijn afbeeldingen van de dagkalender van http://www.buitenleven.nl Er staan hartstikke leuke wetenswaardigheedjes in, en niet alleen voor nieuwsgierige kinderen…
    Jij ook een hele fijne vakantie. Veel rust, afleiding en een massa nieuwe inspiratie!
    Liefs en een vakantiegroet van Kakel

  6. Tips voor omgeving Veenhuizen…..Drents museum in Assen, het Groninger museum, het veenpark openluchtmuseum in Barger Compascum, het museumdorp Orvelte……hoeveel tips wil je?? haha

  7. Viér weken maar liefst, ik ga je missen maar natuurlijk gun ik je een geweldige vakantieperiode ! De Vogezen ben ik nog nooit geweest dus daar heb ik geen tips voor .
    In het Noorden zou ik het Jopie Huisman museum in Workum niet overslaan als je iets met prachtig fijn schilderwerk hebt.

  8. Geniet lekker van jullie vakantie! De Vogezen… ben heel benieuwd, trekt ons namelijk ook maar zijn er nog nooit geweest. Veel plezier in ieder geval!

  9. Heerlijk dat je nu vakantie hebt… en ook nog eens prachtig weer erbij!
    Veel plezier in De Vogezen en met alle andere dingen die er op de planning staan. Durbuy is een prachtig stadje in de Ardennen, geen idee of dat er in de buurt is??

    Geniet van de vakantie!

  10. Riquewihr, Munster (ooievaars) en Haguenau en Route de la Schlucht herinner ik me nog van een vakantie rond 2000. Maar dat is richting Elzas, geloof ik.
    Veel plezier!

  11. Heerlijk, 4 vrije weken en inderdaad, hopelijk gebeuren er geen nare dingen maar kunnen jullie ten volle genieten van jullie vakantie!
    Veel vakantieplezier wens ik jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *