Nacht van het kwaad

Ik las, ook in de zomervakantie, het tweede deel van de Century-trilogie van Ken Follet uit. Toen ik echter een linkje wilde plaatsten naar deel 1 ‘Val der titanen‘ wat ik een paar jaar geleden las, kon ik gewoon geen linkje vinden! Nah, het bestaat bijna niet dat ik daar geen logje over geschreven heb, want dat boek was fantastisch! Ik ben bang dat ik dat logje tijdens de grote-web-log-overzet-toestand vergeten ben. 🙁

Maar goed, deel 2 dus: ‘Nacht van het kwaad‘. Waar gaat dit boek over?

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. De jonge Carla von Ulrich probeert zich op haar eigen manier te verzetten tegen het opkomende nazisme. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten elk voor een betere wereld, de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelse Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Peshkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodya verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog.

Ik kreeg het papieren boek van sinterklaas (sommige boeken moet je gewoon ook in het eggie hebben namelijk) en had het bewaard voor de vakantie. Maar uiteindelijk heb ik het digitaal gelezen en dat scheelt wel wat tillen, het boek zal zo rond de kilo wegen terwijl de e-reader net 160 gram weegt. Maar dat geheel terzijde want … wat een geweldig boek!!!

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik er de eerste 100 bladzijdes wel wat in moest komen. Ik stoorde me toen ook wel wat aan de eenvoudige schrijfstijl die Follet bezigde, maar gaandeweg het boek word je gewoon het boek binnengetrokken. Het is een prachtige historische roman die vele, vele, vele facetten van de periode 1933 – 1948 laat zien. Had ik al gezegd dat het vele historische gebeurtenissen in die periode belicht?

Dit boek is zeer de moeite waard! Ik vond het enorm jammer dat ik het, halverwege ons verblijf in Dwingeloo, uit had terwijl ik tegelijkertijd vooral wilde weten hoe het af zou gaan lopen allemaal.

nvhk

7 gedachten over “Nacht van het kwaad

  1. Historische romans lees ik graag. Maar als het me na 50 bladzijden nog niet boeit, is het toch echt uit met de pret! Voor de zekerheid begin ik dus maar niet in nacht van het kwaad. Jij hebt vast ook de boeken gelezen van Kate Mosse??
    Liefs Kakel

  2. Ik mocht het boek dus echt vasthouden en vond het een indrukwekkend verhaal. Ook Val der Titanen mocht ik van jou lenen en samen geven deze boeken een boeiend verhaal van de twee grote wereldoorlogen en wat die deden met het leven van “gewone” mensen.

  3. Ik ben het met je eens: een geweldig boek!! Net als het eerste deel……nu maar wachten op deel 3! (en ja ook ik wil deze serie beslist in papieren boeken hebben ipv enkel op e-reader))

Reacties zijn gesloten.