Alcohol

Sinds we terug zijn uit Dwingeloo heb ik mezelf op rantsoen gezet. Nuttigde ik tot en met die dagen zo ongeveer dagelijks wel een paar alcoholische consumpties (hé, het was immers vakantie), op een gegeven moment wil ik er dan toch weer de rem op hebben. Hoe lekker het ook is. Mijn favoriete drankjes zijn momenteel droge witte wijn of wit bier. Heerlijk!

In Dwingeloo maakte ik kennis met het witte bier van Maallust. Wow, is me dat even lekker! Heerlijk verfrissend, zeker met temperaturen van boven de 35°C. Dat bier van Maallust beviel me beter dan de Wieckse Witte die ik op andere plekken dronk. Hoegaarden hebben ze in het noorden bijna nergens. Jammer hoor want dat vind ik persoonlijk dan weer net wat lekkerder dan Wieckse Witte.
ml-wb hoe ww

Zweerde (zwoer?) ik vroeger nog bij zoete witte wijn, inmiddels ben ik overgestapt naar de droge variant. Geen zoete witte wijn meer voor mij dus. Geef mij maar een Chardonnay die heerlijk koud is. En dan bij voorkeur toch met een glaasje water ernaast.
ch

Maar goed, aan alle mooie dingen komt een eind. Dus ook aan de hoeveelheid alcohol die ik naar binnen giet (al dronk ik eergisteren natuurlijk wel een glaasje om de verjaardagen van mijn lief en mijn oudste dochter te vieren). Even pas op de plaats dus. Jammer. ;-)

Drink jij tijdens de vakantie meer alcohol dan normaal? Drink je überhaupt alcohol? Wat is jouw favoriete alcoholische drankje bij warm weer?

23 gedachten over “Alcohol

 1. Ik ben dol op witte wijn, Prosecco en qua bier idd liefst Hoegaarden of witbier van de Lidl, die is ook wel okay. Wijntjes drink ik idd wel regelmatig. ‘t Is ook net limonade :-D

 2. Ik drink iedere dag wel een glaasje. In de zomer rosé of zoete witte wijn, ‘s winters rode wijn. Afgelopen vakantie heb ik zelfs een paar keer een biertje gedronken. Radler, dat is bier met een vleugje citroen, ook heel fris als het warm is.

 3. Drink jij tijdens de vakantie meer alcohol dan normaal? Drink je überhaupt alcohol? Wat is jouw favoriete alcoholische drankje bij warm weer?

  ik heb deze vakantie wel wat meer gedronken, vooral doordat we zo vaak de hele dag op ‘t strand lagen en dan al ‘s middags een glaasje deden..
  mijn 2 nieuwe favo drankjes zijn ook bier, iets dat ik tot voor kort dus echt niet dronk, rosé bier en radler.. heerlijk bij warm weer! radler ook op wintersport. ^^

 4. Eigenlijk drink ik normaal gesproken geen alcohol. Maar een zoet wit wijntje, een cider of een zoete champagne vind ik best wel lekker de laatste tijd :-). Alleen drink ik het dan nog niet eens…

 5. Ik drink bijna nooit alcohol. Maar als ik het drink is het meestal likeur met ijs. Ik heb pas spekkoek likeur gekregen voor mijn verjaardag en dat ging er wel in, likeur 43 vind ik ook erg lekker.

 6. Ik heb vanavond kennis gemaakt met ‘Oerblond’, daar had ik nog nooit van gehoord. Ik ben geen bierdrinker maar ik vond dit toch wel heel erg lekker :-D
  Dat had misschien ook te maken met het buiten kunnen zitten natuurlijk. Daarna gingen we over op de rode wijn en nu ga ik slapen. Weet zeker dat het uitstekend zal lukken ;-)

 7. Vanwege mijn medicijnen mag ik niet drinken. Kán ik niet drinken, moet ik eigenlijk zeggen. En nu ben ik vrijwillig met een suikervrij dieet begonnen tegen de vermoeidheid en daar past een glas wijn ook niet bij. Maar áls het zou kunnen, zou ik zeker grote bellen wijn drinken. Proost :D

 8. Ik drink van alles, maar wel weinig. Op jaarbasis misschien een glas per week. Zomers drink ik graag een biertje als het warm is, ‘s winters vind ik bijvoorbeeld een kruidenbittertje na een koude wandeling heerlijk. Maar alles met mate. Dit in verband met medicatie.

 9. Normaal drink ik heel erg weinig, hooguit een keer een baileys maar in de zomer en dan met name in de vakantie drink ik wel graag een roseetje of een aperol spritze maar als die periode weer voorbij is, heb ik er totaal geen moeite mee om het te laten staan…

 10. Ohh herkenbaar! Met dit lekkere weer gaat er regelmatig een wijntje in. Vroeger idd ook altijd zoet, maar dat lust ik nu echt niet meer. Ik ga nu meestal voor een Sauvignon Blanc en als die er niet is, een Chardonnay. Mmmm!

 11. Ik drink denk ik niet veel meer of minder alcohol tijdens de vakantie. (Maar mijn vakantie duurt dan ook 10 weken…) Het liefst drink ik malibu (met cola).

 12. Jawel hoor, hier gaat een glaasje er op zijn tijd wel in.
  Zeker met deze prachtige zomerse temperaturen. Bier lust ik niet, nooit van gehouden ook. Hoewel ik deze winter een keer van dat donkere kabouterbier (weet even niet meer hoe het heet:-) dronk en dat toen toch wel aardig vond.
  Maar het liefst heb ik een rode wijn, bij voorkeur een Merlot. Als het warm is een roseetje of een droge witte, Pinot Grigio bijvoorbeeld.
  Maar ik drink bijna alleen in het weekend of bij een speciale gelegenheid. Niet omdat ik niet elke dag een glaasje zou willen drinken, maar simpelweg omdat ik wat gewicht kwijt wil.
  Groetjes,
  Janny

 13. Ik drink tijdens de vakantie meestal wel iets meer, eigenlijk al zo en zo wanneer ik vrij ben. Meestal witte wijn, rosé, of iets met rum. Er zijn weken dat ik niets drink en er gewoon geen behoefte aan heb en soms drink ik iedere dag wel een beetje. Dronken zul je me nooit zien, aangeschoten heel, heel soms (maar als de wijn verkeerd valt is dat soms al van 1 glas).

 14. Nou, een reactie is zo klaar. Ik drink zelden. Bijna nooit. Eigenlijk. Ik miste het ook niet toen ik zwanger was, en ook niet nu ik borstvoeding geef. Doe mij maar een colaatje! En áls ik drink is het een roseetje. Maar wel zoet. ;)

 15. Ik ben gewoon( vrijwel) dágelijks een drankorgel;-) maar hou niet van wijn of bier.
  Het drankje dat al jaren ‘s avonds drink is gin met jus ‘d orange in een longdrinkglas , zomer of winter maakt me niets uit , vakantie óók niet ! Wanneer mijn drankje er niet is drink ik liever bitter lemon!

 16. Droge rode wijn, rosé als het erg warm is, zoete witte wijn met mineraalwater en een blokje ijs, en sinds deze zomer af en toe een (glutenvrij) biertje van Estrella of Mongozo. Is een hele lijst maar ik drink echt heel weinig alcohol :-)

 17. Rode wijn, soms port. Maar eigenlijk de latste tijd hooguit eens per twee maanden twee glazen.

 18. Ik drink nauwelijks en dan maakt het voor mij geen verschil of het vakantie is of niet.

 19. Ik drink nooit, nooit gedaan, en zal het ook nooit doen… niet per se uit principe hoor, vind het gewoon niet lekker… alcohol.

 20. Ik had gisteren mijn eerste alcoholloze dag sinds ruim 2 weken. Ja dus: tijdens vakanties drink ik elke dag: rosé, witte en rode wijn en caiprinhas. Ik denk een flesje wijn zo per dag, dus 5-6 glazen. Misschien veel voor de niet drinker, maar ik word er niet naar van, doe met die glazen úren en in het normale leven drink ik alleen in de weekenden. Nu mezelf ook op rantsoen gezet, een heel streng dieet, dus voor mij de komende maanden alleen op zaterdagen maximaal 3 glazen wijn. Geen enkele moeite mee overigens.

Reacties zijn gesloten.