Voetballers

Ik keek dus samen met Grote Zus stukjes van AC Milan – PSV. Want hé, PSV, daar was ik vroeger toch wel een beetje fan van. En ook al verloor PSV met 3-0, ik vond dat ze zich kranig geweerd hebben.

Waar Grote Zus en ik ons vooral aan vergaapten was aan hoe de spelers van tegenwoordig er uitzien. Tattoos all over the place body en kapsels die ontzettend en enorm gestyld zijn waardoor het een wonder is dat de heren überhaupt nog durven te koppen.

Al googlend op plaatjes van dat soort heren kwam ik een, in mijn ogen geniale, column van Frank Heijnen tegen. Ik citeer een stukje van die column hier.

El Shaarawy en AC Milan; ze hebben nauwelijks nog iets met de echte wereld te maken. Spelers van Milan leven in een reservaat van licht zwakzinnige superrijken, scheuren iedere ochtend naar een ander reservaat, namelijk de gemanicuurde velden van Milanello, waar een leger van trainers, coaches, artsen, medicijnmannen, fysio’s en zielenknijpers hen in optimale conditie moeten zien te houden.
Spelers van AC Milan dragen abstracte kunst op het hoofd en noemen het een kapsel.
Spelers van AC Milan rijden in ruimteschepen en beweren dat het een nieuw model Ferrari is.
Spelers van AC Milan hebben meer mooie vriendinnen dan ik wist dat er überhaupt mooie vrouwen bestonden.

Heel de voetbalwereld is volgens mij compleet doorgeslagen (en hé, dat is al jaren zo hoor, niet dat je nu denkt van ‘zo hèhè, Mrs. T. is ook wakker’)! De salarissen en transferbedragen zijn over the top en soms gedragen de heren zich absurd. Het lijkt me echter ook verschrikkelijk moeilijk om normaal te blijven als je, vaak al op jonge leeftijd, in een dergelijke wereld terecht komt. Maar echt, ik denk toch vrij regelmatig: kan het niet wat minder allemaal!

es b p

Het is maar goed dat ik op tijd met mijn voetbalcarrière gestopt ben. 😉

18 gedachten over “Voetballers

 1. Het hele voetbal is over de top, de voetballers, het geld, het aanzien en het gedrag in het veld, het is allemaal te. Ik ben gek op voetbal maar het is zodanig doorgeslagen dat ik nog maar weinig kijk.

 2. Weet je wat me ook opvalt? dat die gasten ook niet meer normaal kunnen praten. Door alle mediatrainingen vertellen ze allemaal het zelfde nietszeggende verhaal. Ze spreken ook allemaal in de 2e persoon enkelvoud als ze ‘t over zichzelf hebben, dat vind ik zó iets raars!!!

 3. Ik heb jarenlang voetbal behoorlijk intensief gevolgd. Wist er ook echt best veel van. Maar ik vind er geen zak meer aan. Het is zo’n rare maatschappij buiten de maatschappij geworden. Voetballers hebben geen idee wat voor leven ‘normale’ mensen hebben; echt geen idee. En wat ‘zwaar’ is en ‘moeilijk’. Ze hebben geen benul.
  En inderdaad, als je zo vroeg in die wereld rolt is je dat nauwelijks te verwijten, maar het loopt echt de spuigaten uit; ik vind het simpelweg geen leuke mensen meer. Geen idee hoe het er in de ‘echte’ wereld aan toe gaat en wie er op de tribune zit. Denkend dat ze allemaal origineel zijn, maar ik kom nog maar zelden een individu tegen.
  Ik ben een beetje afgehaakt…

 4. Soms vraag ik me af of het een stel verklede travestieten zijn, maar ja…voetballers zijn niet van die doorzetters als wielrenners. En nee, niet meteen over doping beginnen!
  Fijn weekend en liefs
  Kakel

 5. Ieuwk. Ik verbaas me er ook over. Vooral die tattoos all over.
  Dat zien we hier in D´land trouwens ook terug, en niet alleen bij voetballers.

 6. Ik ben gek op voetbal. Als sport. Zwitserland is niet zoo een bekend voetballand en daarom is dat hele kakker-gedoe hier nog niet aangekomen. Gelukkig maar. Maar “mijn” club heeft vandaag wel mooi Spartak Moscow uit de Europa League geschopt. Ook zonder sjieke (?) kapsels en zonder voetbalschoenen met borduursels met namen van vrouw / vriendin/ kinderen.

 7. Ook hier geen voetbal in huis. En echt waar. Daar ben ik superblij mee. Speelt het Nederlands elftal, dan zitten we met het hele gezin voor de buis. Dat dan wel weer. Maar je kan de nieuws apps niet openen of ik moet eerst 6 voetbal items voorbij scrollen voordat ik bij het echte nieuws kom..

 8. hahaha licht zwakzinnige superrijken, gevalletje nagel op de kop. ^^
  ik heb niks met voetbal en nog minder met die hele voetbalwereld waar de financiële crisis in één klap voorbij mee zou kunnen zijn, met het geld wat daar rondwaart..
  gekkenhuis.
  balletje trap is ‘t, mensen, balletje trap.

 9. Bizar hè? Ik vind het ook ongelofelijk wat een geldbedragen er in die wereld omgaan. En toch ook wel weer fascinerend hoe ze ermee omgaan, haha.

 10. Het állerergste vind ik dat mijn bank het nodig vindt mij mee te laten betalen aan dit soort wáánzin d.m.v sponsoring van oranje. Prima als mensen voetbal leuk vinden maar laat dan de liefhebbers ook betalen voor deze ongein d.m.v de kaartjes of de uitzendingen.
  Dan verdwijnen vanzelf die grote bedragen die nérgens op slaan en eerlijk spel uiteraard in de weg staan . Eh…. ja klopt , ik heb helemaal niét met voetbal;-)

 11. Ik ben het helemaal met je eens. Een vreemde wereld, verweg van het gewone. Bij de weg: waar maak jij nu je fotocollages?Je merkte een paar log geleden dat je ze maakte via een tip van Insoon, maar de link kan ik niet vinden

Reacties zijn gesloten.