Proefles

Grote Zus kan, vinden wij, erg goed tekenen. Een neef van Grote Zus kan ook heel goed tekenen (it runs in the family). Hij vertelde Grote Zus al zeker een half jaar geleden dat hij naar een atelier hier in de buurt gaat waar hij tekenlessen volgt. En dat vindt hij heel erg leuk en interessant om te doen.

Eigenlijk vinden Mr. T. en ik dat Grote Zus wat meer met haar tekentalent zou moeten doen. Ze beleeft zoveel plezierige uurtjes aan het tekenen en wij denken dat wat extra stimulering van haar talent volgens ons erg goed uit zou kunnen pakken.

Maar hé, Grote Zus zou Grote Zus niet zijn als ze niet een extra duwtje in de rug nodig heeft. Boven het maaiveld uitsteken als in ‘iets met je talent doen’ is zo ongeveer het verschrikkelijkste wat een 14-jarige kan overkomen en tekenles gaan volgen is vooral heel erg stom! Ha, tegelijkertijd wéét ik gewoon dat ze het leuk zou vinden om te gaan doen. Maar die eerste stap hè, die eerste stap.

Nou, die eerste stap hebben wij dus maar voor haar gezet. Vanavond gaat Grote Zus naar een proefles tekenen in het atelier. Ik hoop dat ze het een eerlijke kans geeft en ik hoop vooral dat ze het zo leuk vindt dat ze door wil gaan. Ik ben benieuwd.

31 gedachten over “Proefles

  1. Ik lees inmiddels dat ze het leuk vond en door gaat. Da’s mooi!
    Talent is namelijk niet in de eerste plaats iets waarmee je boven het maaiveld uit steekt; talent is doorgaans iets waar je geluk in opgesloten ligt!! En als je daar al snel de sleutel naar vindt, dan is dat verdomd mooi meegenomen!
    Veel plezier, Oudste!

  2. Stimuleren om die proefles te doen is oke natuurlijk, verder ben ik altijd érrug voorzichtig met “druk zetten” op op dit soort dingen. het zou héél jammer zijn om een talent in de kiem te smoren door het “tegen te maken”!
    Misschien vindt grote Zus het heerlijk als uitlaatklep en hoeft het ontwikkelen van dit talent voor haar ( nog) niet zo nodig . Maar zo’n les “proberen” zóu een een eye-opener kunnen zijn en dát kan heel leuk zijn. Ik wou dat ik kon tekenen 😉

  3. Leuk! Het is juist heerlijk om een eventueel talent van een kind te stimuleren en te motiveren en daarnaast: het is toch fantastisch als je als kind iets hebt waar je echt plezier aan beleeft? Als ze het niet (meer) leuk vindt kan ze altijd stoppen!

  4. Ah…na die eerste les is ze waarschijnlijk helemaal “om,” en wordt haar hobby nog groter dan hij al voor haar is. Koester dat talent 😀
    PS heeft ze nog tekenen op school? Mijn dochter heeft het gekozen in haar profiel en daar heeft ze al heel veel aan gehad!

  5. Oh ik ben heel benieuwd naar hoe ze het gaat vinden, het is ook best spannend, thuis ben je de beste en op zo’n speciale les zitten misschien nog wel betere;-)
    Maar hartstikke goed dat ze gaat!

  6. Ja, daar komen weer herinneringen boven, ha, ha! Jongste ging samen met mij Oudste van AVM (algemeen vormend muziekonderwijs) halen en vond het zó leuk dat ze mocht blijven van “juf”. Ze had het ontzettend naar haar zin, had volgens de docenten talent, volgde jaar na jaar les, ging uiteindelijk viool spelen. Toen ze in de brugklas gepest werd met haar vioolles haakte ze af. Heel beslist en niet meer aan te tornen!
    Ik kan er nog steeds niet over uit, maar zelf heeft ze er nooit van wakker gelegen (zegt ze).

  7. Volgens mij is dat duwtje precies wat ze nodig heeft. Als je ergens goed in bent, wil je er (meestal) toch wat mee doen, er mee bezig zijn, het ontwikkelen, ook als je veertien bent………. Gaat helemaal lukken!

  8. Leuk! Ben benieuwd wat ze er van vindt en wat ze daar voor haar kunnen betekenen.. Hopelijk zitten er nog wta meiden van haar leeftijd waar ze wat aanspraak aan heeft, scheelt wellicht?

  9. Ohh wat mooi! Goed idee, ik vind de tekeningen (die paar die ik gezien heb) van Grote Zus heel mooi. En ik vind het enorm jammer, dat “iets met je talent doen” blijkbaar zo oncool is.

  10. Wat leuk!

    Toevallig hebben wij Jill ook op tekenles “geschopt”. Einde van de maand gaat ze 10 maanden lang elke zaterdag 1,5 uur les volgen. Als je ergens goed in bent, is het zonde daar niks mee te doen, vonden wij. Het alternatief was hockey (Jill heeft een hekel aan sport) dus ze mocht wel kiezen, haha! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *