芸者

Kijk haar daar nou lopen. Al is lopen niet echt het goede woord, ze lijkt te zweven. Haar zwarte lokken zijn in een ingewikkelde wrong bovenop haar hoofd bevestigd en een waterval van orchideeën valt uit haar kapsel naar beneden. Haar gezicht is wit gepoederd en haar volle lippen zijn vuurrood. De glanzende kimono die ze draagt is van prachtige zijde gemaakt en geeft een goede lezer volop informatie over haar status. De kimono zit haar als gegoten. Ze is beeldschoon en dat weet ze.

Ik verafschuw haar. Ik verafschuw haar met heel mijn wezen. Zij heeft mijn plek ingenomen. Mij alles afgenomen wat ik ooit bezat. Door haar schuld ben ik uit de gunst geraakt, door haar schuld zit ik aan de grond. Het ergste van alles vind ik nog dat niemand haar ware aard lijkt te doorgronden.

Ben ik de enige die weet hoe ze werkelijk in elkaar zit? Ben ik de enige die kennismaakte met haar verdorven en zieke geest? Nog niet zo lang geleden was ik de favoriet. Door haar listige en brutale streken, haar gekonkel en gedraai verloor ik binnen een half jaar alles wat ik liefhad. Mijn plek, mijn positie, mijn fortuin, mijn kinderen. Allemaal weg. Verdwenen. En dat allemaal door haar.

Ik geef het niet graag toe, maar haar charisma is ongekend, zij bespeelt de mannen zonder problemen. De keren dat ik haar niet, gelijk een krolse poes, naast mijn Danna heb zien zitten. Ze kronkelt, vleit, manipuleert en overwint. Op alle fronten. De mannen merken het niet. Die zien alleen haar schoonheid. Niet haar verziekte geest. Door haar schuld ben ik gedwongen mijn obi op mijn buik te dragen. Door haar schuld ben ik gedoemd tot dit leven.

Ik kan wachten, ik zal wachten, maar mijn wraak zal zoet zijn.
__________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: spinnen. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

24 gedachten over “芸者

 1. Ja, zo ging dat; een nieuwe favoriete dame kwam altijd boven drijven door gedraai en gekonkel. En als het lukte, had de oude het nakijken. Goed geschreven!

 2. Mooi verhaal!

  Toevallig ben ik net begonnen met het lezen van ‘Memoirs of a Geisha’. Je had me wel even op het verkeerde been met je titel overigens. Het zijn karakters die ook in het Chinees gebruikt worden namelijk.

 3. Knap geschreven! Vanuit een heel aparte invalshoek, en zo leer ik nog eens wat ;-) De soort wraak die ze beraamt maakt me wel nieuwsgierig. Zit er mss een vervolg in?? Graag gelezen :D

 4. Oh wat een heerlijk verhaal. Ik zit hier gewoon wraak te verzinnen. Geen zoete denk ik.
  groetjes, Ria

 5. Knap verhaal. Wat ik zo leuk vind? We zullen nooit zonder komen zitten want na de duizenden boeken die er al zijn, blijven er altijd mensen met talent en fantasie die weer nieuwe verhalen schrijven. Zelfs kleine zus is er druk mee als echte dochter van haar moeder!

 6. Had ik jou al eens verteld dat jij schrijftalent hebt? Nee? Bij deze. Ja? Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

 7. Pingback: WE-300 september 2013 | Platoonline

 8. Prachtig verhaal. Uitzonderlijk goed geschreven. Waartoe zou de wraak van een jaloerse vrouw leiden? In die tijd ging dat vaak via gif in de ochtendthee.
  Maar ja, werd je ontdekt dan wachtte je de dood door het zwaard. Ook nog eens een heftig verhaal dus.

Reacties zijn gesloten.