Voor jou

Ik las laatst in een tijdschrift een recensie over ‘Voor jou‘ van Jojo Moyes en in die recensie kreeg het boek 5 sterren. Lezen dus dacht ik. Waar gaat dit boek over?

Wil Traynor is jong en succesvol. Een vrouwenverslinder met een vette bankrekening en een hang naar avontuur. Als hij bij een ongeluk verlamd raakt tot aan zijn nek, wil hij nog maar één ding: dood. Zijn ouders, die gevangen zitten in een slecht huwelijk doen er alles aan om hem te laten zien dat het leven toch de moeite waard is. Ze huren Louisa in om voor Will te zorgen, een jonge griet met een bizarre kledingsmaak. Lou is in alles de tegenpool van Will. Ze leidt een beschermd leventje -wat te maken heeft met een traumatische gebeurtenis in een ver verleden- en gaat elk avontuur uit de weg. Na een wat moeizame start blijkt gaandeweg dat de twee elkaar wel erg leuk vinden, maar het is nog maar de vraag of de liefde sterker is dan Wills wens om te sterven.

Een soort van Intouchables dus, maar dan anders. Heel anders. De meeste hoofdstukken worden vanuit Louisa verteld, maar af en toe maakt Moyes een uitstapje van een hoofdstuk naar een ander personage uit het boek.

Ik vond het een mooi en interessant boek. Natuurlijk heeft het een beetje een chicklitgehalte, maar tegelijkertijd is het ook behoorlijk diepgaand. Er zit humor in, vaart, er is ruimte voor emoties en uitdieping van de personages. Gaandeweg ontdek je wat Louisa lang geleden heeft meegemaakt en snap je beter waarom ze is zoals ze is.

Ik vond het een erg mooi en aangrijpend boek en kon het bijna niet wegleggen als ik aan het lezen was. Zo graag wilde ik weten hoe het af zou gaan lopen. Echt de moeite waard dus!

vj

10 gedachten over “Voor jou

  1. Nooit eerder van dit boek gehoord, maar aangezien je aan Intouchables moest denken denk ik wel dat dit boek wel iets voor mij is! :)

  2. Ik heb deze ook al eens ergers voorbij zien komen. Aangezien jij het een aanrader vindt, zet ik het ook maar weer op mijn leeslijst! :D

  3. Lijkt mij heerlijk weglezen! Ik lees te veel ‘zelfhulpboeken’ of leerboeken en ben weer eens aan toe om met een boek op m’n kussen in slaap vallen. Dank voor de tip!

  4. Ik heb het boek vannacht uitgelezen en vond het ook prachtig! Dat het eigenlijk een chicklit is, verbaast me nogal.

  5. Ik ben niet vies van een beetje chicklit. Ondanks je beschrijving lukt het me niet om echt een duidelijk beeld van dit boek te krijgen. Maar nieuwsgierig ben ik nu wel. Ik zet hem op mijn lijstje!

  6. Bedankt. Ik heb het boek meteen aangevraagd bij de bieb. Ze hebben het in een ander filiaal en laten het naar Ravels komen. ;o)

Reacties zijn gesloten.