The Sims

Ik heb werkelijk geen idee wat de meiden er aan vinden, maar feit is dat zowel Grote als Kleine Zus compleet verslaafd zijn aan The Sims. Kleine Zus houdt zich bezig met The Sims 2 en Grote Zus is een stapje verder want zij speelt The Sims 3. Zowel Grote als Kleine Zus kochten de spellen van hun spaargeld en ik moet zeggen: het is welbesteed. Tijdens de vakanties wordt het spel zo goed als dagelijks gespeeld. In de schoolperiode heeft Grote Zus er minder tijd voor, maar Kleine Zus speelt toch nog wel een paar keer per week.
s1 s3

In het spel kunnen de spelers een soort virtuele mensen (Sims), creëren, karaktereigenschappen geven, hen aankleden, hun huizen bouwen en inrichten en ze vervolgens besturen in het dagelijkse leven. Ik moet zeggen, ik zie er de lol niet zo van in en ik vind eerlijk gezegd de figuren er ook maar hoekig uitzien (of zou dat aan onze computerschermen liggen?).

Maar echt, de meiden vinden het geweldig. Er worden families gecreëerd, outfits gekozen, huizen gebouwd en er wordt vooral veel brand geblust (ja echt, er is vaak brand in een Sims-huis). De tijd gaat heel snel dus een baby is binnen een paar uur spelen bejaard en gaat dood. Er kunnen geesten ronddwalen en de Sims kunnen zelfs seks hebben (maar dat heet dan een oh-ja-gebeurtenis en er komen allemaal van die blokjes voor te staan zodat de onschuldige spelers geen schade oplopen). Meestal komt er na een oh-ja-gebeurtenis weer een baby en vooral Kleine Zus vindt dat fantastisch. ‘Hoe zal ik de baby noemen, mama?’, klinkt hier dan ook met vrij grote regelmaat door het huis.

Ach, de meiden verslaafd aan The Sims, ik aan Wordfeud en Mr. T. aan dutjes doen. Zo hebben we allemaal wel wat. ;-)

Waaraan ben jij verslaafd?

25 gedachten over “The Sims

 1. the Sims… ik weet wel dat ik ‘t zo’n 11 jaar geleden voor ‘t eerst zag bij mijn inmiddels stiefdochters zag… verbázingwekkend… De oudste had “Les Sims”, dat was, volgens haar “om het te leren” hihihihihi! Jonne heeft ‘t nu ook op de ipad via ‘n gratis app… of hij er écht warm voor loopt, weet ik niet.
  Mijn verslaving? Touch Rummy!!! Rummikub op m’n Aaifeun! ;-) Heul leuk! :-D

 2. Ah…The Sims. Zeg maar niets meer, ik weet er alles van af. Tenminste, van de verslaving van mijn dochter. Je eigen huis bouwen en inrichten, ze kon er uren mee zoet zijn :D

 3. Meerdere facebookspelletjes als Candy Crush, Papa Pear, Farm Heroes en Criminal Case

 4. Nooit van de Sims gehoord, ga ook maar niet op zoek denk ik.
  Verslaafd, nee dat ben ik niet, maar ik ben wel helemaal dol op mijn lappie en alles wat ik ermee kan doen :-).
  Qua spelletjes, een keer per dag een paar spelletjes Candy Crush en af en toe een zoek- en vindspel, dus verslaafd aan spelletjes, nee hoor…

 5. Ik heb helemaal niks aan spelletjes maar ook mijn kinderen hebben wat af gespeeld. Met een netwerk speelden ze ook tegen elkaar, best grappig om allemaal te horen. Simcity vonden ze erg leuk, weet niet eens of dit nog bestaat.

  gr. Elise

 6. Ik hoor veel mensen erover, het is geloof ik het meest gespeelde spel ter wereld. Ik deed vroeger altijd Rollercoaster Tycoon, waarmee je een pretpark kon bouwen. Superleuk!

 7. Ja, de Sims – dochterlief heeft net het huis van de Kardeshians (haar grote voorbeeldfamilie) compleet nagebouwd en is intens gelukkig met de prachtige keuken, badkamers, zwembad en ga zo maar door. Het is ook leuk, moet ik zeggen, maar ik speel het niet. Ik ben nergens verslaafd aan, hooguit aan zonnebloempitten. Die kan ik de hele dag door wel eten. En aan blogjes schrijven misschien!

 8. Oudste speelt minecraft, dragoncity etc. Bouwen, vechten, plannen, strategie (en eieren uitbroeden, haha). Papalien is een echte verslaafde – als zijn tablet tenminste is opgeladen, wat negen van de tien keer mis gaat – : Candycrush. Dochter speelt af en toe iets met modellen en aankleden, maar is niet zo’n computerkind, en ik vergrijp me aan wordfeud als ik niets te doen heb. Jongste is een echte liefhebber van leerzame apps en youtube :-)

 9. Als ik het een verslaving zou moeten noemen dan is het wel Bejeweld, op dit moment heb ik Bejeweld 3 net binnengekregen en dat is weer heerlijk om te spelen.
  Maar ik heb ook zo periodes dat ik er niet naar omkijk.

 10. Jaaa Indy vind the Sims ook zo leuk. En behending dat die kids daar in zijn. Ik vind het ook leuk hoor, maar het is hier vaak ff een week simmen en dan vergeten we het weer en dan is er weer iets anders. Mijn wordfeud tijd is over, sinds candy crush. Ik had het zoooolang uitgesteld en toch tijdens de vakantie eraan begonnen.. ach ach!

 11. Ik zou graag verslaafd willen zijn aan muziek maken, rennen, lezen, schilderen en meer van dat soort hoogstaande bezigheden. Maar helaas, tegenwoordig is het alleen maar Candy Crush.

 12. Echt verslaafd wil ik me niet noemen, maar volgens mijn man zit de i-pad wel aan mijn handen vastgeplakt :-) Ik heb zo van die periodes dat ik dingen erg graag en veel doe: (sokken) breien, lezen, tuinieren, en dan weer tijden lang niet. WF-en is mijn dagelijks brood :-) net als QuizCross (moet je echtend proberen, zó leuk!) en Ruzzle. Ach, ieder diertje z’n pleziertje.

 13. Vroeger was SimCity heel populair in ons gezin. Ik ben verslaafd aan bloggen, cryptogrammen en lezen. Op de pc speel ik vaak scrabble en rummikub.

 14. Aan wat ben ik verslaafd. Dat wisselt! Soms eens facebook, soms eens mijn boeken, dan weer een bepaald knutselprojectje. Misschien ben ik verslaafd aan de afwisseling :)

 15. Hm, tja… verslaafd… Nergens aan. Lezen misschien, want ik kan er niet tegen wanneer ik geen leuk boek heb liggen. Maar verder…
  De mannen hier in huis zijn af en toe wel verslaafd aan de Playstation. Vooral wanneer ze een nieuw spel hebben. Jongste was ook een tijdlang erg gek op de Sims.

 16. Jill is er ook gek op. Het wordt gespeeld op PSP en op haar tab. Ik ben al oma van verschillende kleinkinderen zelfs ;)

  Ik ben niet verslaafd, maar kan wel uren blogs lezen, surfen en wf-en (maar dat weet je al ;))

Reacties zijn gesloten.