The biggest loser

Dat ik hetgeen er op tv te zien is niet altijd snap, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Programma’s met bepaalde landgenoten die daardoor ook nog een soort van BN’er worden in de hoofdrol worden veelvuldig bekeken (helaas ook door Grote Zus, maar hé, je moet wat om mee te kunnen praten) en ik vind vooral de verheerlijking van dit soort mensen af en toe enge vormen aannemen. Maar goed, daar wil ik het in dit logje niet over hebben.

Ik zag laatst namelijk tijdens een reclameblok een stukje over ‘The biggest loser’. Nou had ik al wel meegekregen dat dit project ging over een afvalrace maar nog niet dat er ook mensen letterlijk (of is het figuurlijk?) afvallen als ze te weinig afvallen.

Kijk, ik weet best dat deze mensen zelf beslissen waar ze wel of niet aan meedoen. Tenminste, dat hoop ik. Ik vind het echter verschrikkelijk dat mensen die zo worstelen met hun gewicht gestraft worden als ze niet voldoende kilo’s afvallen en dat ook nog en plein public moeten ondergaan. Zo kun je toch niet met mensen omgaan? Of ben ik nou gek?

Ik snap het echt niet meer het huidige televisieaanbod. Alles moet maar op tv. De meest gênante zaken: hop op tv. Ik snap het echt niet. Ik denk dat ik te oud ben. Zou dat het zijn?

25 gedachten over “The biggest loser

 1. Dan ben ik ook te oud.
  En ik hoor zoveel mensen dat ze het niet begrijpen.
  Maar toch zijn de kijkcijfers vaak beter dan de mooiere produkties. Die dan maar niet meer gemaakt mogen worden.
  Mensen aan het denken zetten; dat is natuurlijk ook wel iets wat uitgeroeid zou moeten worden.
  Pardon… ik ben cynisch…

 2. Ik vind het ook belachelijk. Ik kijk bijna nergens meer naar. Alleen nog The Big Bang Theory. Verder kunnen de meeste programma’s mij gestolen worden…

 3. Dan wil ik je niet flauw maken maar ik hoorde van de week dat er een nieuw datingshow komt waarin de kandidaten vanaf het begin naakt zijn zodat het alleen nog om het innerlijk zou gaan! Enne, het zou absoluut niet ranzig worden, aldus Oerlemans… Tja… is dit dan functioneel bloot?

 4. Ik snap dat soort programma’s ook niet. Kijk er ook nooit naar (heerlijk, geen pubermeisjes in huis 😉 )..

 5. Ik ken het programma niet (kijk sowieso weinig tv) maar ik heb er wel het e.e.a. over gehoord en wat ik gehoord heb stimuleert me niet echt om eens te gaan kijken moet ik zeggen. Wel denk ik dat er een nieuwe norm aan het ontstaan is en die is: vooral zo ranzig, sneu en ‘taboedoorbrekend’ mogelijk proberen te zijn ‘want dan scoren wel zo lekker.’ Tja. Ik kijk naar Downton Abbey of Boardwalk Empire en als dat afgelopen is ren ik weer gauw weg van de tv!

 6. Ik snapte het sowieso al niet dat mensen naar huis moeten als ze te weinig zijn afgevallen, dat helpt toch niet en is toch niet motiverend? Laat dan iedereen gewoon een x aantal weken meedoen en kies dan als winnaar degene die het meest is afgevallen. Lijkt me dan.

 7. Wij kijken heel weinig tv: een uur per dag. ‘s Avonds om half 8 kijken we naar het RTL4-journaal, en daarna de laatste helft van De Wereld Draait Door. Daarna gaat-ie uit! Mijn dochter zit in haar examenjaar en heeft geen tijd om te kijken. Een hele rust die ik je van harte kan aanraden 😀

 8. Ik vind het een vreselijk programma, het laat zien dat je tegen dikke mensen moet schreeuwen, blijkbaar groeit vet ook je gehoorgang in 😉
  Vreselijke tv!

 9. nee, tv gaat veel te ver. maar ook al best lang. tv zoekt steeds weer grenzen op en gaat daar dan overheen. ik vraag me wel eens af waar dat heen moet, maar ja.. zo lang er mensen nog kijken en idd, zo lang er mensen nog meedoen aan dergelijke programma’s..

 10. Ik begrijp ook veel niet maar…
  Ik begrijp wel dat het programma gemaakt wordt. Alles draait om kijkcijfers dus als er kijkers zijn, dan komt zo’n programma er.
  Ik begrijp ook nog de mensen die er aan meedoen. Psychologen hebben allang uitgevogeld dat mensen heel wat doen voor heel kortstondige roem. Jerry Springer is daardoor bekend geworden.
  Toch begrijp ik niet dat mensen naar die pulp kijken. Ik bedoel: ik begrijp het wel want men wil hapklaar entertainment met een vleugje snik snik. Net zo als er mensen zijn die boeken lezen die zo makkelijk verteerbaar zijn.

  Maar toch begrijp ik niet dat die programma’s er zijn. Iemand met goede smaak moet al die rotzooi toch van de buis lazeren? Maar dat gebeurt niet.

  Enfin, gelukkig hoef ik er niet naar te kijken.

 11. Tja, het is natuurlijk naar het Amerikaanse concept. Ik had deze versie al gezien, dus kijk er niet van op. Maar het snappen? Ik vraag me regelmatig af waar ze de deelnemers van de meest bizarre programma’s toch vandaan halen.

 12. Te oud ben je zeker niet, ik snap ook al jaren niet waarom mensen zich zo laten misbruiken. Ik kijk dan ook uit principe niet naar zulke programma’s.

 13. Ik ben ook te oud dan, en Pappalien ook. Wat een troep is er op tv soms, de schaamte voorbij. Zoiets als pownieuws of pownet, de new kids, dat is gewoon niet leuk meer, afzeiken om het afzeiken en lomp doen omdat dat grappig is? Scherp is leuk, en ik heb per definitie niets tegen lomp of tegen het randje, maar dan moet het wel een doel dienen.

 14. Te walgelijk voor woorden dat soort programma’s maar er blijken dus genoeg mensen zonder smaak te zijn om ze te blijven maken.Heeft niets met leeftijd te maken , misschien toch nog eens het gesprek aangaan met , en uitleggen aan, grote Zus waarom dit soort programma’s niét kunnen want het énige waar men in omroepland gevoelig voor is zijn kijkcijfers !

 15. Ik denk dat de mensen gewoon niet mee moeten doen aan dat soort programma’s, doe je dat wel, dan weet je dat je om entertainmentredenen hard wordt aangepakt.

 16. Ik snap ook niet dat mensen zich lenen voor zulke programma’s. Maar kennelijk zijn er genoeg mensen die het wel leuk vinden want ze blijven maar van die vreselijke televisie maken. Gelukkig zit op mijn tv een uitknop 😉

 17. Ik heb hetzelfde, wij kijken steeds minder tv. Af en toe een film of een Nederlandse komedie maar anders wat muziek op.

  gr. Elise

 18. Al die programma’s waarin mensen worden misbruikt voor kijkcijfers staan me zo verschrikkelijk tegen. Mensen die zo diep in de shit zitten dat ze een tv-progamma nodig hebben om eruit te komen, het is puur leedvermaak!

 19. Dan ben ik ook te oud. Zou kunnen. Ik snap vaak ook niet, waarom echtgenoten, vrienden, collega’ s die mensen niet tegenhouden. Juist als het om toch ietwat intieme zaken zoals je lichaam gaat.

Reacties zijn gesloten.