Seizoen 2013-2014

Wat voor moois brengt theaterseizoen 2013-2014 ons dit keer? Mr. T. beet het spits af, hij ging op 8 september met een paar vrienden naar Roger Waters. In 1990 en 2011 zag ik The Wall ook al dus ik denk dat ik in 2032 wel weer ga (of zou Waters dan écht achter de geraniums zitten?).

Kleine Zus ging op 21 september met oma naar Kleintje BMT. En da’s heel speciaal, want ze ging naar een avondvoorstelling en er speelt een meisje van mijn voetbalelftal mee! De voorstelling was superb!

Vervolgens gingen Mr. T. en ik gisteren naar ‘U bent mijn moeder‘ en daar was ik erg benieuwd naar. Niet in het minst omdat mijn lieve vriendin Yvonn die rol een tijd geleden ook vertolkte en het onderwerp Mr. T. en mij na aan het hart ligt. Ik heb genoten van het mooie en kleine spel maar was tegelijkertijd blij dat het niet te dichtbij kwam. Natuurlijk was mijn schoonmoeder hartstikke dement, maar zij was lief dement. In dit stuk was er toch een zekere kilte tussen moeder en dochter.

Een gevalletje slechte planning van het theater maakt dat wij vandaag weer in het theater zitten. Onze grote held en oud-dorpsgenoot ‘Theo Maassen‘ betreedt dan de bühne om ons zijn oudejaarsconference voor te schotelen. We zijn erg benieuwd.

En dan nog is het theaterbezoek in oktober niet voorbij. Op 18 oktober 2013 gaan we naar Mark van de Veerdonk. Van de Veerdonk komt hier uit de buurt en hij treedt op in het dorpshuis om te vieren dat dat prachtige gebouw inmiddels al weer twee jaar in gebruik is.

Een week later mag ik met vriend W weer naar Guido Weijers. Net als bij zoveel cabaretiers heb je lovers of haters en ik moet zeggen dat ik Weijers toch wel love.

Op 8 november is het tijd voor weer iets anders. Mr. T. en ik bezoeken dan ‘Knock out’ van Percossa. We zijn erg benieuwd en laten het geweld maar over ons komen.

Vriend W en ik gaan ook nog even naar Depeche Mode. Dat doen we op 7 december en het is de eerste keer dat ik het  Ziggo Dome van binnen ga zien.

Vervolgens staat er op 12 december weer een cabaretvoorstelling op het programma. Sara Kroos verraste ons vorig jaar met een geweldige show, dus we zijn benieuwd of ze dat met ‘Van Jewelste‘ gaat evenaren.

Dan hebben Mr. T. en ik voor Grote en Kleine Zus op 28 december een verrassing. Op die dag gaan we namelijk met ons viertjes naar ‘Soldaat van Oranje‘. Een aantal mensen die we kennen zijn daar geweest en zijn laaiend enthousiast en we bedachten dat dat een leuk uitje zou zijn voor de Kerstvakantie.

Nog maar een paar weken geleden stond er op de plaatselijke nieuwssite een berichtje dat Claudia de Breij in januari 2014 twee keer naar het theater hier komt. Ha, wij vinden haar super. Dus Mr. T. scoorde snel twee kaartjes. Hij kon daarvoor mooi de theaterbon gebruiken die hij voor zijn verjaardag kreeg.

Mr. T. gaat drie dagen later (weer een gevalletje slechte planning) naar een of andere U2-coverband. Omdat ik niet zoveel met U2 heb, mag hij dat met vriend W. gaan doen.

In februari gaan Mr. T., mijn ouders en ik naar Gerard van Maasakkers. Gerard maakt prachtige en pure muziek en iedere keer is het een feestje om van zijn shows te mogen genieten.

Kleine Zus mag in april mee naar een beestachtige familiemusical. Dan komt ‘Jungle Book‘ namelijk en we zijn erg benieuwd naar deze show. En ook in april gaan vriend W en ik een onbekend talent ontdekken. Ik ben erg benieuwd naar dit heerschap. Jullie lezen hier ongetwijfeld of het wat was.

Omdat wij, samen met vriend W toch best goede sponsors zijn van het theater krijgen we elk jaar ook een aantal vrijkaartjes die te besteden zijn aan een aantal geselecteerde voorstellingen. Mr. T. maakt twee van die jaartjes op als hij op 12 april naar Tubular Bells gaat. Nou vind ik de eerste twee minuten daarvan erg mooi, maar daarna verveelt het mij eigenlijk vrij snel. Dus gaat Mr. T. samen met zijn zus. Iets met jeugdsentiment geloof ik. 😉

En dan is het weer de beurt aan Kleine Zus. ‘De kleine prins‘, wie kent dat boek niet, staat op 21 april op het programma. Ik ben erg benieuwd naar deze voorstelling. Ik hoop Kleine Zus ook.

Het laatste kaartje van dit jaar is voor mij. Vorig jaar had ik al een beetje spijt van het kaartje, maar vriend W wilde zo graag en anders moest hij helemaal alleen en dat is ook zo sneu. Hopelijk vind ik Veldhuis en Kemper dit keer wel leuk.

De oplettende lezer (en ik vraag me af of er überhaupt iemand dit hele logje heeft gelezen) valt het nu op dat er dit jaar op Soldaat van Oranje na geen enkele voorstelling voor Grote Zus bij zit. Tja, dat klopt. Ze kon niet echt iets vinden waarover ze heel enthousiast werd dus dan slaat ze dit jaar maar over.

Het is weer een hele lijst geworden en al die bezoekjes kosten best een boel geld. Maar tegelijkertijd vinden we herinneringen maken en theaterbezoek onbetaalbaar en daar zetten we graag een deel van ons salaris voor opzij.

16 gedachten over “Seizoen 2013-2014

  1. Ik heb niet het hele logje gelezen. Wel de bedoeling van het stukje en de rest zo snel schuin.Ik kan me grote zus wel voorstellen. Ik zie eigenlijk ook niets waar ik voor mijn stoel uitkom. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik wens je heel veel plezier dit theaterseizoen.

  2. Da’s best veel:) Veel voorpret gewenst. Wij zijn al naar de musical ‘De Tovenaar van Oz’ geweest vorige week en hebben nog kaartjes voor Rowwen Heze. En we gaan naar een metalavondje in Eindhoven. En wie weet welke andere concerten nog op ons padje komen:) Da’s dan meer ‘onze cultuur’ 🙂
    En afgelopen weekend natuurlijk genoten van ons lokale metalfestivalletje.

    We komen niks tekort:)

  3. Ik blijf het jammer vinden van die kilte. Vind het alleen zo stom om nu te gaan zeggen ‘bij ons was dat niet zo’, dat klinkt zo opschepperig, maar ik heb echt niemand gehoord over kil en afstandelijk. En dan realiseer ik me dat mensen met een minder positieve ervaring dat doorgaans niet komen melden bij de speler. Maar de tranen en de brokken in de keel heb ik wel gezien. Ik heb mijn regisseur die het originele stuk van Joop Admiraal bewerkte tot mijn voorstelling van 3 kwartier dan ook heel hoog zitten!
    Voor ons geen cultureel kijk-seizoen; wij hopen op een spoedig einde aan de crisis….

  4. Jullie zijn inderdaad goede sponsors zeg! Ik vond het aanbod bij ons erg magertjes… We, ik en mijn nichtje J., trappen in januari 2014 af met Jeans (zoveelste voorstelling al) en in mei gaan we dan naar de nieuwste voorstelling van Sara Kroos. Met vriendinnen ga ik in januari ook nog naar de musical Flashdance maar verder staat er nog niks gepland…

  5. Theo Maassen was geweldig. En zijn voorprogramma ook (Peter Pannekoek, zijn echte naam). Theo bracht een tryout van zijn oudejaarsconferentie met een ijzersterk begin over Nelson Mandela. Een andere grap: Het Koningsschap is eigenlijk een sexueel overdraagbare ziekte. Ze noemen het de ziekte van Kroon.

  6. Voor het eerst in jaren heb ik geen theatervoorstellingen uitgezocht. Ik wil wel graag naar de theatershow van Rowwen Hèze, kijken of ik daar kaartje voor kan vinden (vast wel).
    Hoe was het bij Theo M.? Zijn show vond ik leuk, die van Guido W. daarentegen vond ik niet te pruimen.

  7. Ik begin mijn theaterseizoen donderdag met toneel Haar naam was Sarah. Dan volgende week zondag Katinka Polderman en hierna volgen er nog 15 voorstellingen tot eind mei 2014. 17 in totaal dit jaar. Zo leuk. Heb wel een beetje mix gemaakt tussen goedkoop en duur.

  8. Jawel hoor, hélemaal uitgelezen;-)
    Wij gaan maar héél zelden naar het theater ,eigenlijk krijft alleen “het groot niet te vermijden” ons nog de deur uit! Maar ik wens jullie natuurlijk héél plezierige uitjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *