Prada

De duivel draagt Prada‘ is al uit 2005 maar ik had het nog nooit gelezen. Het trok gewoon niet. Laatst echter kwam het vervolg op dit boek uit en daar werd zo veel over geblogd, dat ik dacht, misschien moet ik toch maar ‘ns kijken of ik het wat vind. En dan begin je natuurlijk met deel 1.

Waar gaat ‘De duivel draagt Prada’ over?

Andrea Sachs, vers uit de collegebanken, is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley.
Runway is hét blad op modegebied, de lieveling van alle ontwerpers. Op de redactie komen de bekende namen van alle kanten op je af: Prada! Armani! Manolo’s! Versace! Er lopen alleen maar heel magere, zeer stijlvolle vrouwen rond, en mooie mannen in strakke zwarte coltruien en strakke leren broeken. En met een haast kinderlijk gemak weet Miranda al deze succesvolle, hippe mensen te reduceren tot trillende kleine kinderen.
Andrea vertelt op een frisse, ontwapenende manier over het leven van hen die aan de top staan en over hoe iemand die aan de top staat het leven van ondergeschikten tot een hel kan maken en alle gevoel voor realiteit verliest.
Zo laat Miranda de nieuwste Harry Potter invliegen voor haar schatjes van kinderen, laat ze Andrea haar gigantische telefoonrekening voorschieten en moet haar ontbijt precies op de seconde nauwkeurig voor haar staan. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld, en vaak ook ‘s nachts, als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken.
Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden vrouwen een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

Ik vond  het een prima boek voor zo even tussendoor. Er zit veel humor in, maar eerlijk gezegd ergerde ik me al vrij snel groen en geel aan Andrea. Echt heel geloofwaardig vond ik het dus niet overkomen allemaal. Als je in zo’n situatie zit, dan zorg je er toch voor dat er iets verandert en als dat niet je macht ligt, dan trek je toch je conclusies? Enfin: prima dus voor tussendoor.

Of ik deel 2 ga lezen, dát weet ik eigenlijk nog niet. Er zijn zoveel andere boeken te lezen!
dddp

14 gedachten over “Prada

  1. Ik heb ‘t boek niet gelezen maar de film uiteraard diverse keren gezien en vond ‘m wel geinig. Daarin trekt ze toch ook uiteindelijk haar conclusies?

  2. Ik vond het destijds prettig leesvoer. Maar inderdaad, voor eens een keer tussendoor. Het vervolg heb ik geloof ik nog niet gelezen. Ik weet ook niet zeker of ik daar aan ga beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *