Haar

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik heb dun haar. Of ik heb weinig haar. Of fijn haar. Dat kan ook. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Feit is dat mijn hoofdhuid vaak door mijn haar heen te zien is. En dat vind ik niet leuk niet. Maar ja, wat doe je eraan?

Zo’n shampoo of ander reteduur middel tegen dun/weinig/fijn haar, daar ben ik nog niet aan begonnen en volgens mijn kapster heeft dat ook heel weinig zin. Maar misschien is er ergens nog een wondermiddel?

Ik ben echt fan van mijn haar als het superkort en superzwart geverfd is. Maar dat is eigenlijk geen porum: zwart haar en allemaal hoofdhuid daartussen. Dus ik ben al enige tijd afgestapt van het harde zwarte en verf het nu in wat zachtere, maar nog steeds donkere, tinten.

Per jaar zijn er zo’n 8 dagen waarop mijn hoofdhuid niet opvallend door mijn haardos piept en dat terwijl ik dan net geknipt ben. Da’s raar nietwaar? Nee hoor, dat is heel gemakkelijk te verklaren. Het zijn de dagen net nadat mijn haren geverfd zijn en een wasbeurt mijn hoofdhuid nog niet helemaal schoon heeft gekregen. Door de verf is mijn hoofdhuid ook wat donkerder en daarom valt het eigenlijk niet op dat ik zo weinig haar heb.

Ik zit er nu dus hard over te denken om mijn hoofdhuid een beetje donker te laten tatoeëren. Of nee, dat ik kan ik beter niet doen want als ik uiteindelijk toegeef aan het feit dat ook ik grijzer word en dat maar laat gebeuren, dan past de ondergrond niet meer bij het grijze dek. ;-)

Enfin, ik moet het er maar meer doen. Maar echt, als ik een wens zou mogen doen dan wenste ik 10% van de haren van Kleine Zus op mijn hoofd!

Hoe zit het met jou? Veel, weinig, dik, dun haar?

34 gedachten over “Haar

 1. ik heb altijd gedacht dat ik dik haar had maar ik heb met náme veel haar, naar ‘t schijnt…en da’s maar goed ook want de laatste tijd ben ik nogal in de rui! ;-) Grijs… dat wel maar dat probeer ik uiteraard te verbloemen met ‘n verfje. Meestal in de bruin/rode tinten al heb ik ‘t ooit ook wel ‘s zwart maar ook blond gehad… was ‘t toch niet helemaal ;-) Heel erg kort doe ik niet meer, dat staat mij niet. Zo recht als dat t vroeger was, tijdens mijn zwangerschap van Jonne had ik ‘n wáánzinnig dikke bos met krullen… nu zit ‘t er tussenin… van alles net niks ;-) ohwell, so be it :-D

 2. vroeger dik of veel haar, altijd klitten (en krullen), sinds zwangerschap dun/ weinig haar en dat is idd best jammer, maar ach.. er zijn ergere dingen #alsikmaarnietkaalword!!! ;-)

 3. Altijd al dun haar gehad. En dat wordt er niet dikker op. Ik kies toch altijd voor vrij kort knippen. Niets is zo armoedig als dun haar dat dan nog een beetje lijkt door het langer te houden en op een bepaalde manier te kammen. Eigenlijk ben ik er niet zo mee bezig hoor.

 4. Hier ook ernstig dun haar! Heb het jaren blond gehad en nu sinds een tijdje donker, bevalt mij beter (heb jij ook wel eens nachtmerries over uitdun scharen ;)

 5. Wat naar, hoe jij je voelt door je haar!
  Ik heb gemakkelijk haar, de verandering bij mij is, dat ik het niet meer laat verven, het is nu puur natuur grijs. En het bevalt goed!
  Succes Triltaal!

 6. Als ik dit lees..klaag ik nooit meer over mijn haar. Ik heb een hele dikke bos rood krullend haar tot bijna halverwege mijn rug.
  Sinds ik in de overgang ben is ie gehalveerd voor mijn gevoel, maar het is nog een enorme dikke bos…

 7. Ik ben blij met mijn haar. Het zit niet altijd zoals ik wil en het is nu wel wat pluiziger dan vroeger. Maar ik ben zo blij dat ik het weer heb. Wel was een pruik erg makkelijk. Misschien ook voor jou een optie ;-)

 8. Veel en dik haar wat ook nog eens vrij snel groeit, dus nee, mij hoor je niet klagen. Als kind had ik wel graag krullen gewild maar dat zat er helaas niet in…

  • Oh. En zoals je weet heb ik een steeds beter dekkende intelligentiespoeling.
   Of antiek-blond. Dat kan ook.

 9. Het was vroeger dikker maar ik ben nog steeds niet echt ontevreden. Is juist heel licht niet iets? Een collega van me had hetzelfde probleem want door dat donkere haar zie je al vlug de lichte hoofdhuid. Nu heeft ze het licht, staat geweldig en het probleem is opgelost!

 10. Mm ja, een grote dikke bos haar is wel iets om te wensen…

  Ik heb fijn/dun haar maar wel heel veel. Verzucht de kapper elke keer als er geblondeerd moet worden. Tien keer bijmaken van verfprutje en altijd uitloop in tijd.

  Mijn probleem de laatste paar weken is dat het zo snel vet is, ipv na drie dagen wassen moet dat nu soms al na anderhalve dag?! Het weer? Mijn conditie? Hormonen (nee toch… ben ik veel te jong voor…) ?

  Wat is je eigen kleur en waarom niet verven in blond of bruintinten? (ALs in: kleur dichter bij je hoofdhuid…)

 11. weet je, overal waar ik het niet wil hebben (bovenlip en omstreken) groeit en bloeit het volop, behalve waar ik het wil hebben, op mijn hoofd. Dun, kale plekken, terugwijkende slapen, ik lijk wel een kerel. Dermatoloog geraadpleegd, zalf, creme, shampoo, weinig tot geen resultaat. Er zijn ergere dingen, leer er mee te leven, ik weet het allemaal wel, maar toch EEN VOLLE BOS HAAR, drooooooooooooooooooooom.

 12. Mijn schoonzus met dun en fijn haar is nu grijs, dat ziet er echt vele malen beter uit dan toen ze nog verfde. Ze draagt haar haar ook in een ultrakorte coupe. Zelf heb ik veel maar dun haar, dat nog iedere 5 à 6 weken wordt geverfd ivm uitgroei.

 13. Ik heb heel fijn haar. Fijn in de zin van dun, maar niet zo dun zoals jij dat omschrijft. Hoewel ik ‘al’ 47 ben heb ik nog geen grijze haren. Denk ik, want ik kleur het altijd haha…

 14. vanaf mijn 18-de al wat grijze haren , ben nu 48 en flink grijs. Aan verven ben ik nooit begonnen. Haar uitval na elke zwangerschap, kwam wel weer terug maar toch is het nu duidelijk dunner dan vroeger. Het is niet anders en ik zie zoveel oude (70+) vrouwen die heel dun haar hebben. O ja ik heb redelijk lang haar

 15. Oh zo herkenbaar. Ik heb ook heel dun haar en zou zooo graag een dikke bos haar willen hebben. Maar goed, volgens mij vinden vrouwen hun haar nooit goed genoeg. ;)

 16. Pas 35 en al enkele jaren volledig grijs. :'( Natuurlijk laat ik het alle zoveel weken kleuren, maar hoe lang dat nog vol te houden is ?
  Verder had ik altijd vrij veel haar. Had ? Ja, na een ziekte waarvan ik enkele maanden nodig had om te herstellen, geraakte ik opeens veel haren kwijt. (niet kanker hoor) Het is uiteindelijk wel weer beginnen groeien, maar vooral vooraan is het veel dunner dan voorheen. Je kijkt er zo doorheen. Het positieve is wel dat ik nu krullerig haar heb en vroeger was het altijd stijl. :)
  Ach, een mens kan niet alles hebben zekers ? ;-)

 17. Het lijkt mij wel vervelend dat je zo op je hoofdhuid kunt kijken,misschien zou je haar implantatie kunnen overwegen.
  Mijn haar is wel dun maar ik heb er zat van en draag het halflang en met één grijze pluk die er ineens was na mijn ongeluk.Maar verven doe ik niet,gedoe en ik heb een hekel aan naar de kapper gaan.

 18. Ik heb veel , maar dun haar. Wat betekent dat het nooit in het model blijft zitten dat het moet zijn. Maar ik denk dat bijna niemand tevreden is met zijn/haar haar.
  En al die wondermiddeltjes, ach die zijn duur maar helpen niet.

 19. Heb wel veel haar maar heel fijn, hoewel het wel minder wordt nu ik ouder begin te worden. En dat had mijn moeder ook.
  Het liefst draag ik het ook heel kort en een beetje gek. Maar ik ben het nu een beetje aan het laten groeien…Iets vrouwelijker ziet het er nu al uit, maar of ik het volhoud? Ben bang van niet…

 20. Ik heb wel dik haar (moet altijd worden uitgedund bij de kapper), maar het is wel super stijl… en ik zou zo graag een slag in m’n haar willen ;-)

 21. Ik heb ook fijn haar. Wel niet zo fijn en dun dat je mijn hoofdhuid zit maar toch. En dan heeft het ook nog eens de gewoonte om zonder verklaarbare reden in de rui te gaan. Dan is het niet alleen fijn maar ook futloos haar en net als het na een jaar dan weer een beetje bijgetrokken is dan…. ja….. ruibui.
  Ook ik heb de oplossing nog niet gevonden.

 22. Ik ben gezegend met een enorme bos haar, die door de kapper zelfs wordt uitgedund. Maar ik ken het probleem van diverse dames. Het lijkt me zwaar waardeloos. Ik hoop dat je een oplossing vindt.

 23. Bij mijn kapper verkopen ze poeder dat je in je haar wrijft en de kleur van je haar heeft. Dat kleurt je hoofdhuid donkerder en was je er zo weer uit.

Reacties zijn gesloten.