Primark

Afgelopen maandag nam ik een dagje vrij en gingen we met het gezin naar Corpus. Dat is echt heel leuk en zowel Grote als Kleine Zus heeft zich er prima vermaakt. Nou is Corpus geen dagbesteding, met een uurtje of drie ben je daar wel klaar en wat dan te doen?

In eerste instantie dachten we aan shoppen in Leiden maar … Grote Zus zou zo graag een keer naar de Primark willen. En laat er die nou één in Rotterdam zitten. Op naar Winkelcentrum Alexandrium dus waar ook een Primark gevestigd is.

Ik had er al wel wat van gehoord van die Primark. Dat het er heel druk is en dat het er spotgoedkoop is, maar man man man, de Primark was voor mij een grote shock. ‘Ach,’ dacht ik, ‘druk, dat zal wel meevallen’. Nou, dat viel niet mee. Het was er druk! Enorm mierenhoperig, akelig, viezig, rommelig druk. Lange, lange rijen voor de kassa’s en voor de paskamers. Met als gevolg dat je overal mensen kleding ziet passen.

En een bende! Ongelooflijk wat een bende. Overal tafels vol met bergen kleding, onder rekken lag van de kleerhangers gevallen kleding en van alles door elkaar heen. Geen beginnen aan als je iets uit wilde zoeken.

En ja, alles spotgoedkoop. Ik snap dus best dat Grote Zus hier graag een keer heen wilde, want tja kleedgeld. Maar ook zij liep het eerste kwartier dat ze binnen was wat vertwijfeld rond: waar moet ik in hemelsnaam beginnen?

Mr. T. vond er al helemaal niets aan en om zich toch nog een beetje nuttig te maken is hij op een gegeven moment maar in de rij voor de kassa gaan staan. Daar heeft hij zo’n drie kwartier gestaan en toen was Grote Zus wel klaar met haar shoppingronde zodat zij haar buit aan Mr. T. kon overhandigen die toen bijna aan de beurt was. Echt waar: drie kwartier in de rij voor de kassa! En veel mensen met overvolle Primark-shopping-tassen! Wat nou crisis?

Grote Zus heeft vier best leuke dingetjes gekocht, maar ik vraag me af wat de kwaliteit zal zijn. Ik geloof dat het Primark-concept het slechtste in ons oproept. Verhitte gezichten, dat wat je niet leuk vindt of wat niet past, gewoon maar ergens droppen, voordringen, ik zag zelfs twee vrouwen ruziën over een truitje van € 12,=.

Mijn nichtje was er toevallig ook afgelopen maandag. Zij en haar dochters wilden graag meteen na openingstijd naar binnen. Toen zij om 10.45 uur arriveerde stond er gewoon al een hele rij met wachtende mensen! Ongelooflijk! Enfin: dit was wat mij betreft eens maar nooit weer. In november opent er -oh hoezee- een Primark in Eindhoven, dus dan kan Grote Zus er zelf heen als de nood hoog is. Het was in ieder geval een bijzondere ervaring die Primark.

Na dit grote avontuur hebben we nog een paar uurtjes door Alexandrium rondgehobbeld (en echt, druk, wat nou crisis? Zelfs overvolle eetgelegenheden) en heeft Grote Zus nog een paar leuke kledingstukken gescoord en deden we nog wat andere inkopen.

Heb jij al ooit kennis gemaakt met Corpus of de Primark?

36 gedachten over “Primark

  1. Met Corpus nog niet. ‘t Lijkt me erg gaaf maar volgens jongste stief, die er afgelopen jaar met school is geweest, waren J (7) en R (4) er nog iets te jong voor. Toch wil ik er erg graag ‘n x heen (maar wil ook nog steeds graag ‘n x naar Beeld en Geluid).
    De Primark…. tja, hihihihihi…. ik heb er gemengde gevoelens over. Als je gaat, moet je ‘s morgens vroeg gaan, anders krijg je Efteling-praktijken op hoogtijdagen! 😉 Er is er pas één in Zoetermeer geopend. Wellicht dat ‘t de druk van R’dam enigszins weghaalt… of is dat heel naief? 😉

  2. Naar Corpus ben ik in juni geweest met mijn kleindochter, een hele leuke ervaring.
    En de Primark heb ik alleen nog maar van binnen gezien op Gran Canaria in een nieuw groot winkelcentrum. Drukte viel mee, rommelig klopt helemaal. Kwaliteit van de hemdjes die ik heb gekocht is top! Linnen broeken voor hooguit € 9,00, ook super, die kun je blijven wassen. Natuurlijk zal er ook wel zooi tussen zitten, maar ach… voor Grote Zus zal het leuk zijn af en toe eens iets nieuws te kopen voor weinig, en dan maar van wat mindere kwaliteit.

  3. Corpus lijkt me echt geweldig, maar vind ik ook echt best duur voor een uitje van drie uur voor vijf personen.
    De Primark heb ik vooralsnog weten te omzeilen; van de verhalen word ik al claustrofobisch met enorme jeukplekken in mijn nek.
    En wat betreft de crisis. Die raakt niet iedereen. Voor hen die die wel raakt is de primark natuurlijk een goede optie om toch nog een beetje een lekker gevulde garderobe te hebben.
    Zo zie ik ‘t.

  4. Eerlijk gezegd: ik had er nog nooit van gehoord. En ik ben er ook nog nooit een tegen gekomen. Maar ja, ik kom niet vaak in de stad. Te druk. Maar nu weet ik er van 🙂 Dank je wel.

  5. Mja, Primark… Ik ben er twee keer geweest en vond het ook helemaal niks. Shirtjes zijn na 1x wassen gekrompen en alles is van plastic. Bah. Ik koop er (als ik er nog een keer kom) alleen maar onderbroekjes en sokken.

  6. Ik was in Londen voor het eerst bij een Primark. Het was er rustig en netjes en wel heel groot, ik wist ook niet waar ik moest beginnen.
    Toevallig was ik pas ook bij die in Rotterdam. Voor ongeveer 2 minuten. Wát een drukte en een bende. Dan betaal ik liever wat meer voor m’n kleding.

  7. Ik was van plan er volgende week in Almere een keer naar toe te gaan maar als ik jouw blog en de reacties lees denk ik: laat maar…

  8. Corpus ken ik niet, maar daar wil ik graag nog wel eens heen.
    De Primark ken ik wel, ik ging er heen met m’n oudste dochter, op een doordeweekse dag, het was te doen. Maar als ik daar rondkijk en de (goedkope)prijzen zie, dan vraag ik me af, hoe kunnen ze het daarvoor laten maken……. en dat zegt al genoeg.

  9. Wij waren afgelopen maart in Bremen en kwamen toen opeens de Primark tegen. Ik had er wel al van gehoord maar wist verder niet van hoe en wat, nou, dat heb ik geweten. Wat een drukte! Inderdaad rijen voor de pashokjes en rijen voor de kassa, ik had nog een vestje in handen maar toen ik die rij voor de kassa zag staan, heb ik hem teruggelegd op de stapel.

  10. Oh nee, dat lijkt mij helemaal niets! Ik houd niet zo van shoppen.. Maar hier ook een 11-jarige dochter dus ik ontkom niet aan eens een middagje winkelen (vind ik dan ook wel leuk hoor, met haar). Volgende zomer kan ze misschien eens met haar al volwassen nichtje naar de Primark…sla ik even over.
    Corpus staat wel op mijn lijstje overigens.

  11. hoi, ja de Primark in Almere. De eerste keer ben ik me ook rot geschrokken, zo druk. Toch hebben Noa en ik er allebei wel leuke dingen gescoord. De tweede keer was het beduidend rustiger. Maar qua kwaliteit: valt mij niks niet tegen!

  12. Corpus ligt voor ons erg uit de route, maar wie weet. De Primark: nee dank u. Te goedkoop, te groot. Ben er even binnengelopen toen we in Londen waren. En ben er net zo hard weer uitgelopen. Zeker na de rampen in Bangladesh trekt het me helemaal niet.

  13. Ik kom zeer zelden in de primark. Mán wat een drukte!
    Voor Emma heb ik er wel eens iets gekocht, voor mezelf nog nooit. Ik paste laatst een shirt, maar dat zat niet lekker. Groter niet, kleiner niet. Jammer dan 😉
    Ik ga er ook zéker niet op zaterdag heen…

  14. Ben wel in de Primark geweest, maar ga er niet meer heen. Het is er zo goedkoop dat het niet lastig is om te raden wie de kleding gemaakt hebben en ik weiger daar aan mee te werken.

    Corpus kende ik niet, ga ik eens naar kijken.

  15. Nee, met beiden heb ik nog geen kennis gemaakt. En wat de Primark betreft, zal dat ook nooit gaan gebeuren. Jouw verhaal bevestigd alleen maar wat ik al meerdere keren gehoord heb.

  16. Corpus ben ik geweest met ( al grote) kleinkinderen die het erg leuk vonden .We hadden weinig verwachtingen dus viel het méé al vond ik de intree prijs wat te hoog.

    Primark lijkt me niets , ik loop bij C&A al constant kleding van de vloer op te rapen en zou bij primark dus niet meer overeind komen begrijp ik uit jouw verhaal.
    gelukkig ben ik ook niet de doelgroep maar bij wat ik hoor zullen de kleindochters écht tevergeefs een beroep op hun oma doen als dáár willen winkelen .

  17. Corpus een paar jaar geleden is ons erg tegengevallen.
    Ik ben wel in Primark Hoofddorp geweest, en daar was het niet druk en toen ook niet rommelig. Ik heb er niet iets voor mijzelf gekocht ( o ja, toch, een ochtendjas, zit heerlijk!)
    Voor kinderkleding is er een grote keuze en ja, heel betaalbaar.
    Maar ja, hoe het met de omstandigheden zit waar het gemaakt is?

  18. Corpus lijkt me best interessant. Vond jij het echt een uitje voor met kinderen, of kan je je er met een groep volwassenen ook goed vermaken?

    Primark…..Tja, ik probeer zoveel mogelijk fair trade en biokatoen kleding te kopen. Beter voor de arbeiders die het maken (toestanden zoals in Bangladesh wil ik niet steunen) en een stuk beter voor het milieu (qua bestrijdingsmiddelen, maar ook omdat je degelijke kleding veel vaker draagt voor het stukgaat en dus minder afval creëert)

  19. Er is een Primark in Hoofddorp. Ook hier altijd chaos, maar op bepaalde tijden best te doen. De kinderen vinden het leuk om te gaan, maar voornamelijk voor de hempjes enzo. En ik, ik val onder de grote maten en daar hebben ze er maar 1 van en die is altijd weg.. Verder is het echt leuk voor 1 seizoen en dan mag het echt weg.

    En Corpus een aantal jaren geleden geweest. Erg leuk, maar ging voor ons net niet genoeg op de onderwerpen in. Maar wel leuk om eens geweest te zijn

  20. Corpus wil ik graag heen als de kinderen wat groter zijn. Naar Primark ga ik ongeveer 2x per jaar. Dan zorg ik dat ik om 8 uur ‘s ochtends voor de deur sta en binnen het uur weer weg ben. Dan is het te doen. Kwaliteit wisselt wel en de broeken moet je echt passen. En daarna een ontbijtje bij HEMA. Volgend jaar komt er ook n Primark in Dordt…..

  21. Primark…nee dank u! Want: Wat is de prijs – de échte prijs- van goedkope kleding? Het is voor mij niet aanvaardbaar dat arbeiders in onmenselijke omstandigheden moeten werken. Kijk eens naar Bangladesh, na die brand wist eigenlijk iedereen wel, dat DIT de prijs is voor die goedkope kleding…maar het is zooo snel weer vergeten!

  22. Corpus wil ik wel eens heen, maar na jouw beschrijving hoef ik geen kennis te maken met de Primark! Gruwel…

    Alexandrium kwam ik vroeger wel vaker, toen we nog een nieuw huis in te richten hadden en geen kinderen die niet wilden winkelen. Dat vond ik wel leuk en wil ik ook wel weer eens doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *