Eikels

Ik vind het ongelooflijk. Er is zoveel ruimte om naast mij te vallen en wat doen ze, die verdraaide eikels, ze vallen gewoon op mij als ik op de fiets richting werk ga! En iedere keer opnieuw schrik ik behoorlijk al valt dat op de fiets nog wel mee. Als je in de auto zit en er valt ineens met een luide boink een eikel op je auto, dat is pas echt schrikken.

Maar goed, daar wil ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. Het fijne van dit jaargetijde is namelijk dat er weer verse walnoten zijn. En ik ♥ walnoten. Heel erg veel. Dus momenteel ligt er een voorraad walnoten te drogen op de zolder.

Waar ik ook van houd zijn verse tamme kastanjes. Heerlijk! Een boom bij de, binnenkort te slopen, bejaardenwoningen (maar daarin wonen heel zeldzame vleermuizen dus dat slopen laat op zich wachten waardoor het pand er zeer verloederd bijstaat momenteel) heeft dit jaar voor veel tamme kastanjes gezorgd. Het is wel een beetje boel jammer dat de boom achter de sloophekken staat, dus het is lastig om te rapen. Kleine Zus echter ging vorige week met een plastic tas op pad en bracht er toch een stuk of 25 mee naar huis. Jammie!

Ik weet nog dat Grote Zus vorig jaar vol enthousiasme een tamme kastanje door midden beet en dat er toen een wormpje in zat. Oh gruwel ende ieks in het kwadraat! Grote Zus wil nu dus haar kastanjes minimaal in vieren gehakt zien voordat ze ze naar binnen werkt.

Ook heerlijk: verschillende noten door elkaar heen. En dan liefst van de markt en dan liefst als Mr. T. en ik een weekendje weg zijn om ze vervolgens op de hotelkamer op te peuzelen! Daar zou je mij bijna voor wakker kunnen maken ’s nachts. Bijna.

Waar kunnen ze jou eigenlijk voor wakker maken?

21 gedachten over “Eikels

 1. Zo ik merk dat ik vreselijk achterloop met al jouw berichten. Heerlijk om die op een druilerige zondag als deze door te nemen.

  Waar je mij voor wakker mag maken? Hmm, niet heel veel hoor. ‘n Biefstukje bij Loetje in Amsterdam wel 😀 Oh en wb die eikels en noten: hebben we hier beduidend minder last van. Maar die walnoten, heb je die dan ook zelf geraapt? Zou niet weten waar ik die hier zou kunnen vinden… jah, bij de notenbar 😉

 2. Tja, daar vraag je me wat. Voor een kruidige kop soep bijvoorbeeld.
  Niet voor noten. Maar wel weer voor een lekkere tompoes.
  Als ik niet oppas verzin ik zo een hele lijst.

 3. mij hoeven ze nergens wakke voor te maken, maar walnoten vind ik ook errug lekker!
  vorige week in het bos, kreeg ik een waar eikel-bombardement om de oren!

 4. Ik ben dol op alle noten, eet er om de dag wel een klein handje van. Heel erg gezond ook!
  En waar ik voor wakker gemaakt zou willen worden? Liever niet maar als het echt moet… een zak knapperige patat, oh dat blijf ik zo heerlijk vinden 😉

 5. Eet je de kastanjes rauw ? Ik kook ze haha, heb vorige week ook een flinke zak meegenomen. Ze liggen echt naast mijn werk. Je zou eens bij mijn werk moeten komen, heel veel noten bomen daar. Beukennoten, tamme kastanjes en walnoten

 6. Euuhhhhhh… ik heb de leeftijd bereikt waarop ik nergens meer voor wakker gemaakt wil worden. Zelfs niet wanneer Johnny Depp de wakkerschudder is.

 7. Voor een lekkere verse stamppot andijvie mag je me wel wakker maken, als wij in februari terug komen van vakanties is dat altijd het eerste wat gegeten wordt. Verder vind ik heel veel dingen erg lekker, dus het was moeilijk kiezen.

 8. O, brr… ik gruwel van walnoten. En dat verhaal van dat wormpje.. mm.. beneemt me de lust om eens een tamme kastanje te proberen. Ik eet tegenwoordig wel eens pistachenoten, en dat vind ik al heel stoer van mezelf 🙂

  En ja, die eikels, die vallen ook op mijn kop. Ik schold mijn zoon al uit, maar bleek gewoon de boom te zijn!

 9. Nou ik ben wel heel erg fan van noten hoor! Mijn ontbijt bestaat uit vers fruit met noten, heerlijk! Daar heb ik ‘s ochtends echt zin in!

 10. Vroeger was dat een verse Waldkornbol of -boterham met roomboter en pure hagelslag. Sinds ik glutenvrij moet eten zit dat er dus niet meer in. Er is niets qua eten waar ze me wakker voor kunnen maken, en zeker niet voor glutenvrij brood.

 11. Niks. Ik ben gek op eten en drinken (dat blijkt ook wel aan mijn hele voorraad te kleine jurkjes ;)) maar er is niks waar ik zó gek op ben dat ik er een moord voor zou doen.

 12. Als het huis in de fik staat en anders laat mij maar lekker liggen. Als een notoire slechte slaper ben ik blij met elk uurtje slaap.

  Er zijn wel dingen die ik bijzonder lekker vind, maar ik heb niet één favoriet.

 13. Mijn nachtrust is heilig. Ik wens dus niet gewekt te worden. Noten zijn niet mijn favoriet. Genieten jullie maar lekker hoor.

Reacties zijn gesloten.