Schuiven

Als kind was ik gek op het steeds maar weer opnieuw inrichten van mijn slaapkamer. In mijn ouderlijk huis heb ik in drie verschillende slaapkamers geslapen. Een piepklein kamertje (waarin dus weinig te schuiven viel), een grotere kamer (waarin het heel goed schuiven was) en een loei van een kamer van (ik geloof) 5 bij 5 meter. Een waar schuifwalhalla was dat dus.

Die laatste kamer was eerder de speelkamer voor mijn broer en mij en bevond zich achter de garage. Ik sliep in die tijd dus beneden. Met zeer grote regelmaat werd er door mij met het meubilair geschoven en gelukkig hadden mijn ouders daar -in mijn herinnering- weinig problemen mee. Al konden ze me wel ‘ns uitlachen als ik alweer mijn kamer veranderd had.

Tot hun grote verdriet hebben zowel Grote als Kleine Zus piepkleine slaapkamers. Daarnaast bevindt zich in de slaapkamer van Kleine Zus ook nog de trap naar de zolder. Veel schuifmogelijkheden zijn er dus niet.

En dat zinde Kleine Zus dus echt helemaal niet. Ze wilde zo, zo, zo graag een keer iets anders. Nou, dat anders is er uiteindelijk gekomen. Haar bed staat nu midden in de kamer en er is nog maar weinig vrije ruimte. Maar, ze heeft nu wel een superleuk hoekje onder de trap en ze is er dolgelukkig mee. ‘Ik maak zelf mijn bed wel op mama’, beargumenteerde ze toen ik zei dat het verschonen van het bed nu toch wel een beetje lastig wordt en echt, die blije snoet, maakte dat ik dat onhandige verschonen gewoon voor lief neem nu. Ik ben benieuwd hoe lang het meubilair op deze manier blijft staan.

kr

26 gedachten over “Schuiven

  1. Schuifwalhalla! Dat wordt mijn nieuwe favoriete woord, denk ik. Ik hield ook van schuiven en ik dénk dat de kamers in dit huis wel schuifabel zijn – maar zover zijn we nog niet.

  2. ik ben ook dol op schuiven, maar ook hier valt er weinig te schuiven.. joon wordt wel altijd ook helemaal blij als er weer eens iets verschoven is, dat zal kind eigen zijn? ook zijn kamertje is piepklein en het bed past écht maar op 1 plek, dus ik moet altijd best creatief schuiven 😉

  3. ohoh ik schuif nog steeds. Ik vind het heerlijk om telkens een ‘andere’ woon of slaapkamer binnen te lopen. Toevallig afgelopen zondag Indy’s kamer nog verschoven, maar ondanks dat het geen hele kleine kamer is viel er weinig aan te schuiven. Het was het allemaal net niet.

    en dan kleine hoekje dat is geweldig. Een eigen plekje binnenin al hun eigen plekje!

  4. Altijd slaapkamers gehad waar weinig te schuiven viel, maar mijn moeder had hetzelfde met de woonkamer en die hielp ik dan altijd zeer enthousiast!
    Bij Joep en Madelief is schuiven ook niet mogelijk. Bij Brecht een klein beetje; wat dan ook vaak gebeurt.
    Zouden er ook mensen zijn die de schuif-behoefte niet herkennen?

  5. Hoewel ik het reuzel leuk vind om een kamer in te richten ben ik niet zo schuiverig meer als , naar mijn idee, het beste resultaat verkregen is. Vroeger viel er eigenlijk niets te schuiven omdat ik heel lang een kamer deelde met aanvankelijk 2 , later 1 zus. De inrichting bestond in die tijd eigenlijk alleen uit een bed en een stoel om je kleding op te kunnen leggen .
    Ik denk soms wel eens dat “het niet meer hoeven delen van een kamer ” mede oorzaak is van het aantal scheidingen . Vroeger leerde je rekening met elkaar houden omdat je domweg nergens een plekje voor jezelf had … laat staan meubeltjes om te schuiven! Maar leuk dat het kleine Zus tóch gelukt is ….”laat haar maar schuiven” dus;-)

  6. Heerlijk, ik schoof vroeger zo vaak en doe het nog. Zelfs tijdens de opleiding in het ziekenhuis met een kamer van 10m2 met een vaste kast en een wastafel heb ik wel ALLE mogelijkheden geprobeerd (bed, boekenkast, bureau, fauteuil). Ik schuif nog steeds heel graag en Marco wordt vaak gevraagd of hij dat leuk vindt. Hij zegt dan altijd: “Zolang ik `s morgens de douche en `s avonds mijn bed vind, is het goed”

  7. Ik heb vroeger ook heel wat geschoven, ook in de huiskamer. Ieder half jaar stonden de meubels wel weer anders. Nu kan dat helaas niet meer, ik mis het heel erg.

  8. Wat lief “dan maak ik mijn bed zelf wel op”:) Ik ken het hoor dat schuiven. Aankomende vrijdag komt m’n nieuwe bed (wel kleiner 160m) waardoor ik denk dat ik m’n slaapkamer ook weer wat kan schuiven. Joegee!

  9. Ze is er inderdaad superblij mee. En nu ook nog het bed geruild met oudste zus dus een beetje handiger met opmaken en ‘ínstappen’. Ze lijkt op jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *