Het ultieme diner

Vorige week vrijdag ging ik naar Guido Weijers. Die was deels erg leuk, maar op andere momenten eigenlijk toch vooral niet helemaal wat ik er van verwacht had. De rode draad in zijn show betrof het ultieme diner. En daaromheen stelde Weijers een aantal vragen. Je begrijpt het al: daar kan ik mooi mijn vrijdagse vragenlijstje aan besteden.

 1. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner?
 2. En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen?
 3. Waaruit bestaat het voorgerecht?
 4. Het hoofdgerecht?
 5. En het nagerecht?
 6. Waar zou het diner plaatsvinden?

Om de antwoorden gemakkelijker te kunnen lezen, selecteer de vragen, control c en control v in het reactieveld.

En oh ja, Weijers maakt van elke show een foto die hij vervolgens op facebook plaatst. ;-)1380521_415633625203056_246787948_n

14 gedachten over “Het ultieme diner

 1. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner?
  John Lennon (vanwege zijn vrijgevochtenheid), Jezus van N (vanwege zijn liefde). Mijn broer (omdat ik hem mis en omdat hij zijn positieve leefregels zo fantastisch nakwam), Caroline (vanwege de liefde die was, is en altijd zal zijn), Mijn moeder (omdat ze de beste moeder ooit was; omdat ze voor ons leefde; omdat liefde, zeker in haar geval, oer alle grenzen gaat).

  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen?
  Zie hierboven

  Waaruit bestaat het voorgerecht?
  Hollandse garnalen en andere vissoorten zoals zalm en paling.
  Het hoofdgerecht?
  Een uitgebreide salade met heel veel dingetjes er in. Mijn moeder vond dat heerlijk.
  En het nagerecht?
  IJs met bosvruchten en slagroom.

  Waar zou het diner plaatsvinden?
  In het voorlaatste huis van mijn moeder. Daar was het gezellig en warm.

 2. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner? nou, we kunnen niet op dezelfde avond, want ik wil bowie ook hahaha en mijn oma ook! en euh.. over de rest zou ik heus langer na moeten denken, ik snap je keuze voor ghandi en mandela, maar ik kan zo echt niet 1,2,3 kiezen..
  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen? nou, oma omdat ik haar mis en zoveel te vertellen heb en doe opa dan ook toch maar, wat waren die mensjes tot op ‘t eind verliefd op elkaar.. oh en bowie dat snap je en de rest ben ik dus nog niet uit.
  Waaruit bestaat het voorgerecht? ik eet nooit voorgerechten. ghandi vast ook niet ;-)
  Het hoofdgerecht? wij eten lekker simpel, biefstukje, sla, frietjes. we zitten namelijk niet ergens waar het duur is, zulke gasten zijn ‘t niet. ^^
  En het nagerecht? een glaasje 43 ^^
  Waar zou het diner plaatsvinden? als ik dan toch mag kiezen, hier op het strand en weet je wat, ik nodig jan en joon gewoon nog uit en ‘k heb er nu al zin in! ^^

 3. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner? → Ik eet al zo vaak met mijn gezin en familie dat ik voor anderen kies. Mijn oma, Ghandi, Mandela, Malala Yousafzai en David Bowie.

  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen? → Mijn oma is al bijna 20 jaar dood, ik zou graag ‘ns met haar bijbabbelen. De volgende drie vind ik gewoon interessant. Wat een leven hebben ze (gehad) en ik zou graag veel van hun beweegredenen willen weten en horen hoe zij in het leven staan. En tja, David Bowie, dat lijkt me duidelijk.

  Waaruit bestaat het voorgerecht? → vistriootje of zoiets.

  Het hoofdgerecht? → iets met kip, cashewnoten en dergelijke. Of iets van pasta.

  En het nagerecht? → Panna cotta of crème brulee.

  Waar zou het diner plaatsvinden? → Er wordt vandaag hier in de gemeente een tijdelijk restaurant geopend op zo’n 30 meter hoogte. Dat lijkt me een mooie ervaring.

 4. Nou als ik tóch mag kiezen ga ik voor een heel uitgebreid ontbijtbuffet.
  Dat is dan veel goedkoper dan een luxe diner dus kunnen er wat meer mensen aanschuiven zodat ik precies álle kinderen en kleinkinderen bij elkaar zou hebben.
  Van de doden niets dan goeds maar die gun ik hun rust!

 5. Haha, leuk die foto. Weet je dat van te voren of moet je later je echtgenoot/werkgever/voetbaltrainer nog iets uitleggen?!? :-)

  Vraag 1. Als het om de doden gaat: Vriend Edwin. Zou zo graag nog eens iets, wat dan ook, met hem doen. En lekker eten, daar hield hij zeker van voor die kutziekte hem velde. En mijn oma. Hoewel die twee elkaar nooit zo heel erg mochten geloof ik. Andere oma en tante Riek. Met mijn oma’s zou ik graag nog eens praten over vroeger, en mijn kinderen willen laten zien. Met ze praten als veertiger, ipv als meisje/studente.

  De overige vragen laat ik even, daar denk ik nu maar niet over na. Ben aan de lijn :-)

 6. 1. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner?
  Mijn ouders, broer, zus en opa (van moeders kant).
  2. En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen?
  Omdat ik van mijn familie hou en graag mijn opa zou willen leren kennen. Hij is 1 dag voor mijn 2e verjaardag overleden. En uit de verhalen van m’n broer en zus weet ik dat het een hele lieve opa is geweest en in voor een geintje.
  3. Waaruit bestaat het voorgerecht? Fruitige kipsalade.
  4. Het hoofdgerecht? Witloftaart met ham.
  5. En het nagerecht? Zelfgemaakte chocoladetaart.
  6. Waar zou het diner plaatsvinden? Op Udo; een tropisch eiland bij Zuid-Korea.

  Een fijn weekend!

 7. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner?
  Mijn mannetje, mijn overleden schoonvader, mijn beste vriendin uit Amerika, mijn overleden Oma, mijn beste vriendin in NL, en mijn beste vriend in NL.

  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen?
  Dat zijn de mensen die me heel na aan het hart liggen.

  Waaruit bestaat het voorgerecht?
  Carpaccio van zalm

  Het hoofdgerecht?
  Salade met geitenkaas, noten en appel

  En het nagerecht?
  Chocolate fondant

  Waar zou het diner plaatsvinden?
  Op het strand van Hawaii

 8. Dan moet ik dus ergens op de FB van Weijers staan :-)
  Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner? Opa’s en oma’s en (de enige echte) Sinterklaas
  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen? Omdat ik twee van helemaal niet heb gekend, 2 maar kort. En Sinterklaas ivm alle ophef rondom de Pieten
  Waaruit bestaat het voorgerecht? Salade
  Het hoofdgerecht? Friet met zuurvlees of ‘Knien in ut zoer’
  En het nagerecht? Koffie
  Waar zou het diner plaatsvinden? Bij mij thuis

 9. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner?
  Manlief, pap en Femke, mam en haar moeder.
  (wel grappig dat mijn vader van 91 dan aan tafel zit met 5 mensen van rond de 60 jaar)
  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen?
  Omdat ik van ze houd.
  Waaruit bestaat het voorgerecht?
  Allemaal minigerechtjes, voor elk wat wils.
  Het hoofdgerecht?
  Een zalige zachte visschotel.
  En het nagerecht?
  IJs.
  Waar zou het diner plaatsvinden?
  Hier thuis, maar wel verzorgd door een cateraar.

 10. Welke 5 gasten, dood of levend, zouden bij jou aan mogen schuiven voor het ultieme diner? Mijn opa “s, mijn vriend uit Ijsland, mijn man,mijn beste vriendin
  En dan uiteraard vooral de vraag: waarom die mensen? Om bij te praten, om mee te lachen en een traan te laten
  Waaruit bestaat het voorgerecht? soep met ballen voor de opa”s
  Het hoofdgerecht? stoofschotel
  En het nagerecht? ijs
  Waar zou het diner plaatsvinden? aan mijn eigen tafel in de eetkamer

Reacties zijn gesloten.