Verzorgingsproducten

Eergisteren schreef ik over de badkamer, vandaag wil ik het even hebben over onze luchtjes. Die luchtjes die staan in de ‘kast’ in de badkamer. De bovenste ‘plank’ is voor Mr. T.
011113 007
Hij heeft er niet heel veel spullen staan. Wat er wel staat is een, vind ik, heerlijke eau de toilette van Calvin Klein. Er staan ook twee goedkopere eau de toilettes, maar die gebruikt hij voornamelijk voor werkdagen.

Verder staan er wat zalfjes. Mr. T. heeft erg veel last van kloven in zijn voeten en dat is erg pijnlijk. De vijl heeft Mr. T. dus voor die kloven en voor de suffe wrat onder zijn voet die nog steeds niet foetsie is. Wat uiteraard ook niet mag ontbreken is deodorant en scheerschuim.

De tweede plank is van mij. Naast een mandje met allerlei onontbeerlijke zaken (pincet, paracetamol, thermometers, pleisters, vaseline en nog wat meer van dat soort spul) staan er wat luchtjes, haarspul en een bodylotion. Nog steeds ben ik gek op In2U van Calvin Klein (Mr. T. heeft de mannelijke variant) maar Womanity van Thierry Mugler doet dappere pogingen om op nummer 1 te komen. En lijkt daar ook in te slagen trouwens. ;-)
011113 008 011113 016
N° 5 staat er ook, maar wordt geen blijvertje. Ik vind de geur te sterk. One van Calvin Klein vind ik een fijne neutrale geur. Verder ben ik nog zoekend naar een nieuwe favoriete deodorant sinds Fa mijn absolute nummer 1 uit productie heeft gehaald. Iemand tips?

Bij de wastafel staat trouwens de gel die Mr. T. gebruikt om ‘s ochtends zijn kapsel in model te brengen en de reinigingsproducten die ik gebruik inclusief mijn dag– én nachtcrème.

De derde plank is voor de meiden. Hun ruimte delen ze met een stapel handdoeken en wordt zwaar bevochten. ;-)
011113 009
Het grootste deel van de potjes en flesjes is natuurlijk van Grote Zus al heeft ook Kleine Zus er een luchtje staan en wat spullen voor heur haar.

Hoeveel verzorgingsproducten heb jij eigenlijk? En hoeveel luchtjes? Voor iedere gelegenheid een andere en de hamvraag: welke deodorant zou je mij aanraden?

19 gedachten over “Verzorgingsproducten

 1. Oei ik heb/gebruik maar een soort deo: dove naturel als deo, maar heb ik ook zo’n kristallen/aluinstick van de tuinen, die heeft geen geur/is neutraal dus en zou de groei van bacterien in je oksels tegen gaan die maken schijnbaar namelijk dat oksels stinken. Die gebruik ik eigenlijk nooit, zal het weer eens gaan doen.
  ps helemaal ot had jij het boek gestolen kinderen al gelezen?

 2. Favoriet geurtjes zijn Pure Poison van Dior en Lady Million van Paco Rabanne, verder douchegels/shampoos van Dove of Nivea en deo meestal de Dove Komkommer, lekker fris en blijft lang hangen…

 3. Light Blue en Noa zijn mijn luchtjes, Dove zonder alcohol is mijn deo. En Estee Lauder gezicht crème en reinigingstonic voor de oudere ( zucht) huid.
  Verder staat er van alles van f. maar geen idee welke luchtjes hij heeft. Zeker is dat er iets staat van Hugo Boss en de mannelijke Light Blue maar er staan er meer haha. Verder een medicijn kastje met medicijnen maar ook nieuwe stukken zeep, opzet tandenborstels en voorraad tandpasta (Prodent gel )

  gr. Elise

 4. Mijn favo deo is van Vichy, in een variant die in Nederland niet (meer) te koop is, namelijk ‘früchtig’. Ik bewaar mijn eau de parfum b.t.w.niet in de badkamer maar in de (koelere) slaapkamer.

 5. Mijn favo deo is van rexona; clear diamond crystal (wat een naam). En ik ben dol op het luchtje shalimar van guerlain, vooral de parfum is heerlijk.

  En misschien heb ik de oplossing voor die vervelende wrat. Al deel ik die liever niet op deze wijze, is niet echt heel smakelijk. Maar het werkt wel! Je mag me altijd mailen.

 6. Mijn favoriete deo’s komen van Dove. Ik ben erg tevreden over de citroen. Fris, maar totaal niet overheersend. Ze hebben er met komkommer ook denk ik, en zo nog wat. Ik vind ze erg fijn, de ene keer dat ik Fa probeerde, waren mijn oksels geïrriteerd.

  Die Fa staat hier, volgens de onlineversie van mijn supermarkt, wel nog gewoon in de rekken. Misschien een idee om eens over de grens te kijken/bestellen als je die echt mist?

 7. Grappig, ik zie dat we dezelfde favo deo hebben… die inderdaad uit de handel is genomen :-( Bij ons was er pas geleden nog een grote lading bij de DA binnengekomen, dus heb even flink ingeslagen ;-) Ze zeggen dat ‘Fa Natural & Fresh Jasmine’ de opvolger is…
  Douchegel meestal van Nivea en verder gebruik ik de bodybutter ‘Touch of Happiness’ van Rituals, trekt snel in de huid. En mijn favo geurtje is Eternity van Calvin Klein.

 8. Dagcreme, nachtcreme, handcreme, deodorant, bodylotion en een geurtje zijn de dingen die ik dagelijks gebruik. Ik heb één favo geurtje dat ik al bijna 15 jaar gebruik, Paris van Yves Saint Laurent. Soms krijg ik wel eens iets anders, maar meestal staan die oud te worden. Van mijn dochter krijg ik wel eens L’Air du Temps van Nina Ricci. Dan ruik ik zoals de mama van vroeger ;-).
  Manlief heeft ook niet zoveel, scheerschuim, deodorant en een factor voor zijn gezicht. Een een aloe vera creme die hij overal smeert waar hji het nodig vindt.
  En op dit moment één geurtje van David Beckam.
  Overigens houd ik van een badkamer waar zo weinig mogelijk in het zicht staat.
  Ik zou je deodorant rollers aanraden van Odorex. Verschillende geuren en 24 uur beschermd.

 9. Wij hebben drie kastjes naast elkaar hangen. Twee kastjes worden er door mij in beslag genomen met mijn luchtjes, crème en andere verzorgingsproducten. Manlief moet het met één kastje doen.
  Een nieuwe deo is zo persoonlijk, ik gebruik een Sanex variant omdat ik niet tegen alle producten kan.

 10. Oh een heleboel heb ik er! En ze staan beneden en boven. Ik gebruik ladyspeedstick deo uit Amerika (neemt lieve vriendin voor mij mee). Indy wil ook zoooo graag deo, maar nog niet nodig. Wel gebruiken we ondertussen dezelfde shampoo en doucheschuim. Eindelijk wat minder flessen onder de douche. Heb 2 flessen parfum, een winter en een zomer. Ben alleen nog steeds bezig de zomer op de maken. Indy heeft sinds kort ook haar eigen parfummetje. Och och, daar is zo blij mee. En lipgloss, dat is het helemaal!

 11. Hier ook de bovenste plank voor Senior. Middelste mijnes, onderste voor iedereen. Junior heeft alleen een doucheschuim, electrische tandenborstel en tandpasta nodig ;)
  Ik gebruik alles van Lavera. Rich Hippy als parfum voor het stappen en lavera-luchtje voor door de week (wild rose).

 12. De meest simpele deo stic van sanex , niks niet roller of verstuiver maar gewoon de ouderwetse stick , werkt voor mij prima!
  Dag creme van het eigen merk kruitvat evenals schoonmaak spul hoewel het via de kleindochter gekochte (retedure) spul van Clarins ook goed voldoet.
  Luchtjes waar ik geen hoofdpijn van krijg heb ik er twee ,First ( van Arple en van Cleef) en Climat( Lancóme) Nog wat oogschaduw en mascara en een flinke pot vaseline .Behalve dat nog wat spulletjes die ik soms tóch krijg ondanks dat ik altijd érg hard roep niéts anders te willen dan dan de paar dingen die ik gebruik!

 13. Heel weinig. Anaïs Anaïs, Biocura handverzorging die ik ook op mijn snoet smeer, Fa Pink Passion roller en dat was het zo’n beetje.

 14. Ik gebruik Diadermine voor dag en nacht, verder Axe Women Deo (aan te raden). Wat betreft geurtjes is het een ander verhaal. Zowel manlief als ik zijn daar dol op, zeg maar verslaafd aan. Wij hebben er ieder momenteel 10 staan, allemaal in het duurdere segment. Favoriet zijn hier de geurlijnen van Calvin Klein en van Hugo Boss, maar ook JP Gaultier doet het erg goed. Voor elke mood iets ind e kast

 15. Omdat ik voor veel douchegel allergisch ben staat hier gewoon Zwitsal in de douche. Als deo gebruik ik de roller van Nivea, gebruik ik echt al jaren…
  Mijn luchtjes staan in de woonkamer, hier staat ook mijn make-up. Favo geurtjes zijn Sun, Trussardi, Armani en St. Oliver.
  De goedkopere geurtjes doe ik inderdaad ook naar het werk op.

Reacties zijn gesloten.