Natte voeten

Ik heb geen idee hoe lang het is geleden, maar op enig moment, ik denk een jaar of 12 geleden, ben ik op het lumineuze idee gekomen heuse wandelschoenen te kopen.

Het debacel van de Nijmeegse Vierdaagse lag toen al ver achter me. In 1995 immers zouden Mr. T. en ik samen de vierdaagse lopen. Ik heb, samen met een vriendin, ontzettend getraind en liep daarbij enorm veel blaren. Maar hé, je bent een bikkel of je bent een bikkel of je bent gewoon dom. Twee weken voor d-day gingen mijn wandelschoenen kapot en bracht ik ze weg ter reparatie. Toen ik ze een week later op ging halen zei de winkeljuffrouw blij: ‘kijk ‘ns mevrouw, u krijgt nieuwe exemplaren omdat de fabrikant ze niet goed kon repareren. Vindt u dat nu geen geweldige service?’. OMG! Ik heb nog één keer op die nieuwe schoenen gelopen en heb door de stugheid van de nieuwe schoenen en de afstand die ik toen liep een botvliesontsteking opgelopen (die er uiteraard toch al aan zat te komen maar dan waarschijnlijk tijdens de vierdaagse) waardoor starten al helemaal geen optie meer was. De schoenen heb ik toen uit kwaadheid weggegooid. Achteraf ook niet slim, maar hé … Maar goed, deze informfrustratie geheel terzijde.

Ik wil namelijk bloggen over de wandelschoenen die ik dus na die eerste exemplaren kocht en waarop ik vele vele kilometertjes door de bossen, over heuvels, rotsen, wegen, zandpaden, weilanden en wat al niet meer gekuierd heb. Heel fijne schoenen waren dat en nooit ook maar één blaar in gelopen. Maar die heel fijne schoenen zijn inmiddels niet meer waterdicht en dat is toch wel een vereiste. Zeker gezien het feit dat ik ze ook altijd draag tijdens het coachen van de voetbalwedstrijden en dan de laatste tijd na elke wedstrijd kletsnatte sokken en ijskoude voeten had. Niet fijn dus.sch 002
Nieuwe wandelschoenen moesten er dus komen. En die kwamen er. Heuse Lowa’s ook nog. Toch wel het merk van Mr. T. die zijn exemplaren echt jarenlang gewoon altijd droeg. Omdat ze zo fijn liepen.

Hoge wandelschoenen ook nog. Waar ik erg aan moet wennen, maar dat komt vast goed. En uiteraard: waterdichte wandelschoenen. Dus ik stond afgelopen zaterdag met heerlijk warme voetjes naast de lijn! En we wonnen ook nog ‘ns met 0-4!
sch 003 image_1264293424437_XL
Gisteren vierde mijn neefje zijn negende verjaardag. Het was prachtig weer dus ik ben, samen met mijn nieuwe wandelschoenen, naar het feestadres gewandeld. Dat waren overigens exact 9595 stappen, maar dat geheel terzijde. Het lopen ging goed, al had ik toen ik er arriveerde helaas wel een blaar. :-(

Als jij een stuk gaat wandelen, draag je dan gewone gympen/schoenen of heb je ook speciale wandelschoenen? Zo ja, welk merk draag jij en zijn het hoge of lage schoenen?

25 gedachten over “Natte voeten

 1. Jaren geleden heb ik een paar wandelschoenen gekocht bij de Aldi, voor die tijd liep ik altijd gewoon op sportschoenen te wandelen. Maar we hadden snode plannen en ze zijn goed gebruikt. Nu draag ik ze nog zelden omdat ik geen grote enden meer kan lopen maar als ik ze aandoe voelen ze als pantoffels… zo lekker en warm!

 2. Ik heb geen wandelschoenen – ik ga er eigenlijk nooit op uit om alleen maar te wandelen. Maar op vakantie, zoals in de zomervakantie, dan kan ik wel heel lange wandelingen maken en die maak ik gewoon op het schoeisel dat ik op dat moment aan heb.

 3. Als ik echt een stuk ga wandelen dan doe ik mijn wandelschoenen aan, lopen toch een stuk fijner dan gewone schoenen. Momenteel heb ik Meindl, het lage model, omdat ik hoge zo’n blok aan mijn been vind zitten maar ik heb ook wel al Lowa gehad, bevielen ook erg goed. Vriendlief heeft altijd de hoge van Lowa en zweert er bij…

 4. Ik zweer op Lowa’s, ze lopen heerlijk, zijn net sloffen. Tot nog toe heb ik nog geen blaar gehad tijdens de vele wandelingen ….

 5. Ik loop elke dag op wandelschoenen, echt heerlijk! Afhankelijk van het weer en/of de activiteit zijn het hoge of lage wandelschoenen. En in de zomer wandelsandalen (merk Keen). De laatste keer dat ik iets anders aan had, is zeker een jaar geleden. :-)

 6. Mijn moeder heeft ooit de avondvierdaagse meegelopen op haar dagelijkse schoenen met hakjes en nylonkousen. En daar heeft ze nog w’eken lol van gehad… Ik ben bang dat ik haar genen heb…

 7. Wat jámmer dat starten bij de vierdaagse op zo’n vervelende manier is mislukt, het is zó waanzinnig leuk om een keer mee te maken weet ik uit eigen ervaring.
  Ik heb een oud logje op moeten zoeken voor merken ( want dat leeft niet zo bij mij)
  Ik hád gewone lage Reebok stappers die heel fijn zaten maar al wat ouder waren en kocht voor de 4daagse planning een paar hoge Timberland stappers (waar ik trouwens óók te snel grote afstanden mee liep én dus een blaar had) zo konden de “oudjes” nog mee als reserve en liep ik de 4 daagse in 2008 uit óndanks dat ik vroeg in dat jaar nog 6 weken het gips in ging wegens een breukje in de voet!
  Ondertussen wandel ik meestal op meestal op lage ecco’s omdat ik nu geen héle grote afstanden meer loop !

 8. Ik heb ook al jaren (halfhoge) bergschoenen, van ‘t merk ‘Meindl’. Zitten en lopen heerlijk en zijn al vaak gebruikt tijdens de (zomer)vakanties en ook in de winters in Nederland, als er een pak sneeuw ligt. Hou ik lekker droge voeten ;)

 9. Ik draag lage goed sluitende schoenen geen echte wandelschoenen. Onze inmiddels volwassen kinderen hebben zich allemaal goede wandelschoenen laten aanmeten dit vanwege de belasting op de knieën. Zij doen nog wel eens mee aan de Cascaderun in Hoogeveen en of de zeven mijl van Haren naar Groningen. Ik wandel altijd ik zwoeg niet wie het hardste kan, die wil tot winnen zit niet in me hahahaha een lui mens dus.

 10. Nee ik heb ze niet maar had het er van de week over dat ik wilde kopen .. ik wil meer lopen !

  Stoer 9595 stappen haha

  gr Elise

 11. Meestal wanneer ik wandel draag ik wandelschoenen. Hoge. Merk ben ik even kwijt (en ik heb geen zin om op te staan). Ik draag ze ook wanneer ik veel last van mijn spieren heb. Dan is dat gewoon prettig schoeisel. Ik draag ze soms dus ook onder een jurk. Niet het meest charmante schoeisel, maar allez.

  Ze beginnen wel te lekken, dus ik ben aan nieuwe toe. Misschien deze vakantie maar eens actie ondernemen.

 12. ‘k Heb een paar E&A wandelschoenen, ooit ‘s op de kop getikt voor welgeteld €2,00 vanwege een verbouwingsopruiming. Ze zien er niet uit maar lopen heerlijk,
  groet

 13. Ik heb ook speciale, gekocht toen ik in Engeland studeerde en ‘Outdoor Education’ op mijn vakkenlijst had staan. Ik loop er nog steeds veel op, maar helaas heb ik erg moeilijke voeten (veel blaarvorming) dus ik moet altijd goed voorbereid op pad (voeten omhuld met vette watten), dus dat neemt soms wel een stukje plezier weg…

 14. Oh nou ik loop zeer zeker graag en veel op mijn wandelschoenen, merk meindl, niet spotgoedkoop maar ze gaan dan ook jaren mee, droog warm en comfortabel. De hoge variant is mijn favo, die steunen je enkels lekker bij echte berg-achtige wandelingen, vind ik.

 15. Goed ingelopen wandelschoenen zijn heerlijk! Daar kan je zo in gaan wonen.
  Ik kocht een goed paar wandelschoenen voor onze reis naar Costa Rica zes jaar geleden. Ze zien er niet uit, maar zitten nog steeds heerlijk. Ik draag normaal steunzolen, en had dus de zool die er normaal in zat uitgehaald om mijn steunzolen mee te doen. Was ik beide exemplaren vergeten, dus heb steeds met een dubbel paar sokken gelopen, ze liepen nog stééds heerlijk! Ik geloof dat het ook Lowa’s zijn, maar ik heb ze nu al een tijdje niet gedragen, dus ik weet het niet. Ik vind hoge schoenen trouwens wel prettig wandelen, geven fijn steun.

 16. Ik kocht in 1997 mijn eerste paar Meindl wandelschoenen. Deze gingen in 2009 op vakantie in Zuid-Afrika kapot (zool liet los). Dat jaar weer nieuwe schoenen gekocht. Weer hoge B categorie van het merk Meindl. Ik draag ze alleen als ik langer dan ongeveer 30 minuten ga wandelen. Ook als ik ergens heel ga met nat gras. Nooit blaren gehad. In hitte loop ik overigens liever op Teva wandelsandalen.

 17. Hier ook speciale wandelschoenen, maar lage. Ik heb ze geprobeerd, van die hoge, maar mijn enkels die vastzitten, die geen kant op kunnen, vond ik erg onprettig. Die heb ik dus weggegeven en ik heb andere gekocht. Deze welteverstaan: High Tec Sierra Lite in kek groen. Overigens erg tevreden mee, nooit last gehad van drukplekken en/of blaren.

 18. Wandelen doe ik niet zo heel veel, zeker niet hier in Beijing. Op reis draag ik of mijn All Stars of mijn Palladiums, op beide kan ik goed lopen.

  Wat een oelewapper overigens, die fabrikant, dat hij zonder te checken zomaar jouw schoenen weggooide!
  Zijn je nieuwe schoenen niet zwaar?

Reacties zijn gesloten.