Boek

Laatst kwam ik onderstaand plaatje tegen en dat heb ik vervolgens op facebook gepost waarna er verschillende reacties kwamen.1466063_464746500312008_1580693171_n
Zelf zou ik het boek niet uit durven lezen. Ik wil niet weten hoe en vooral niet wanneer mijn leven eindigt.

Misschien zou ik tot gisteren lezen en dan elke dag een dag verder lezen. Of misschien zou ik het boek laten liggen tot ik eind tachtig ben en het dan in één ruk uitlezen.

Wat zou jij doen?

24 gedachten over “Boek

 1. neuh, ik zou ‘t niet willen weten. Zeker niet als blijkt dat je ‘r niets aan kan veranderen.

 2. Ik denk ook niet dat ik het zou lezen. Maar wat als er dingen in zouden staat die je kunnen helpen om andere keuzes te maken?? Hmmm… Ik weet het dus eigenlijk niet, wat ik zou doen!

 3. Nee, ik zou het echt niet (willen) lezen, laat mij maar fijn in de waan dat ik het leven wat ik nu leid nog jaren vol zal houden zoals ik nu ben samen met mijn man en allen die ik liefheb

 4. ik zou het lezen. want of dan ben je maar voorbereid of doordat je weet wat je te wachten staat, kun je er nog invloed op uitoefenen.. ben hoe dan ook te nieuwsgierig, denk ik ;-)

 5. Poeh, ik zou het echt niet durven lezen! Ik zou het zo snel mogelijk wegleggen. Stel dat ik tot vandaag lees en er zijn nog maar een paar bladzijden te gaan…

  • Om dan dusdanig in verwarring te raken dat ik alles wil lezen…
   Ach, heksen en tovenaars weten wanneer hun leven eindigt. Dat is een geschenk van de Dood aan hen… Dat heeft wel wat..

 6. nee, absoluut niet ! Ik ben al zo bang dat ik net als mijn moeder jong zal doodgaan :( Maar niet aan denken ..

  gr Elise

 7. Ik zou ook niet alles willen weten, laat het leven maar komen zoals het komt. Er zijn wel bepaalde dingen van vroeger die ik zou willen herlezen en bekijken of ik dingen anders zou hebben gedaan, maar verder vind ik het goed zo.

 8. Gewoon helemaal uitlezen, dat boek! Heerlijk, om te weten wat voor leuke dingen er allemaal nog in ‘t verschiet liggen. Fijn iets om naar uit te kijken. Dan neem je de eventuele negatieve dingen op de koop toe. Dood gaan we toch allemaal en het lijkt me best prettig om te weten wanneer je het beste alles geregeld kunt hebben.

 9. Ik moet er niet aan denken ! Wel heb ik een bepaalde hang naar het verleden. Ik heb ook verschillende vrienden van vroeger op FB bijvoorbeeld. Maar om nu alles te weten wat me nog boven het hoofd hangt….

 10. Heb het ook langs zien komen…
  Nee, ik zou het niet uitlezen, misschien inderdaad tot vandaag maar verder zeker niet. Het is goed dat we niet alles weten wat er in de toekomst gebeuren gaat.

 11. Nou ik zou vooral het jeugd gedeelte graag lezen, de huidige generaties kunnen veel uit hun jeugd terug zien op foto’ en films waardoor ze véél vroegere herinneringen hebben.
  Van mijn vroege jeugd is niet zoveel op foto of film vastgelegd waardoor slechts de hoogte en dieptepunten zijn ingesleten.

 12. Ik kwam het inderdaad op Facebook al tegen. Nee, ik zou het niet lezen. Je kunt maar beter niet weten wat je allemaal boven het hoofd hangt. Misschien zou ik het oppakken als ik weet dat het einde nabij is. ;o)

 13. Ik zou het boek niet lezen… misschien een beginnetje, tot aan het periode waarin ik nu in het leven sta. Maar ik zou het in geen geval uítlezen!! Wil niet weten hoe en wanneer mijn leven (en dat van mijn familie) afloopt!

 14. Natuurlijk ben ik hartstikke nbieuwsgierig, maar ik snap ook zeker die angst om te weten hoe en wanneer het eindigt of wat voor vreselijke andere nare gebeurtenissen me misschien te wachten staan.

  Aan de andere kant, áls je nu echt alles weet, hoe alles zal lopen, dan is je leven en je instelling compleet anders. Als je weet dat je op je 90e in je bed overlijdt, dan doe je geen gordel meer om bij het autorijden, en ben je niet bang voor ziektes op je 60e.

  En hoe raar of naar is het als je weet hoe alles zal gaan, tot op het kleinste niveau, en daar helemaal niets aan kunt veranderen? Dat alles vastligt?

 15. Niet lezen. Geen enkele behoefte om te weten hoe en wanneer het eindig is, of wanneer misschien wel Vlam en Jill dood gaan. Nee dank u. Bah! :(

Reacties zijn gesloten.