Het decembergevoel voor grote mensen

Hij is er weer! Sint! De vijfde editie ligt nu in de winkels en ik kocht dit jaar mijn vierde exemplaar. Ik vind het een heerlijk tijdschrift vol met de subtiele humor die de echte sinterklaas zo kenmerkt.
201113 007
Ik ben sowieso heel erg van het sinterklaasfeest en verheug me nu al weer op de sinterklaasmomenten bij mijn schoonvader (morgen), bij mijn ouders en natuurlijk op pakjesavond hier thuis.

Morgen wed ik dat ik van de sint een geweldig spel ga krijgen. Voor de mensen die het niet kennen: het is zo leuk! Mens erger je niet en pesten door elkaar heen, wat wil je nog meer? En het leuke ervan is dat je, als je eenmaal je eigen pionnen binnen hebt, door kunt spelen om je partner te helpen. Echt gaaf, al kan het ook averechts werken omdat je natuurlijk niet mag overleggen. En uiteraard moet je met dit spel wel tegen wat plagerijtjes kunnen.

Volgende week zondag vieren we sinterklaas bij mijn ouders en dat doen we voor het eerst zonder gelovigen. Maar gelukkig vinden mijn ouders dat geen reden om er mee te stoppen. En ach, Kleine Zus gelooft dan misschien wel niet meer, maar het Sinterklaasjournaal vindt ze toch nog steeds echt helemaal geweldig en de website wordt vaak en veel bezocht.

En dan komt 5 december natuurlijk al weer snel in beeld. Zoals de laatste jaren gebruikelijk vieren we dat met mijn ouders hier thuis. Dit jaar doet Kleine Zus voor het eerst mee surprise en iedereen wist al zo’n 2 seconden na het trekken van het lootje dat ze voor mij had. Dat snoetje sprak boekdelen! Zo schattig. Samen met oma is ze een cadeautje wezen kopen en heeft ze een surprise gemaakt. Ik ben erg benieuwd.

Ik bewaar goede herinneringen aan de pakjesavonden bij mijn ouders thuis. Surprise doen met de opa’s en oma’s erbij, ik vond het geweldig, of die keer dat Jessica bij mijn ouders woonde. En nu doen we hier thuis surprise. Ik hoop dat Grote en Kleine Zus later met net zoveel plezier terugdenken aan die tijd.

Hoe vier jij sinterklaas?

18 gedachten over “Het decembergevoel voor grote mensen

  1. Ik vind ‘t ook nog steeds gewéldig! Hier hebben we nog wel 2 gelovigen in huis. Al zei Jonne laatst: mam, dit is niet de échte Sinterklaas hé, die is allang dood! Dit is gewoon ‘n opvolger, net als bij ‘n koning ofzo… dus die op tv aankomt, is wel ‘n soort van echt… maar wel gewoon ‘n opvolger… en dan heb je ook nog ‘n hoop hulpsinterklazen… die herkén je aan hun bril want de “échte” Sint heeft géén bril, alleen ‘n leesbril! 😉
    Wij vieren ‘t op de dag zélf bij ons met wederzijdse ouders en m’n jongste stief. De kleinsten krijgen “gewoon” cadeautjes (ws weer schandálig veel want naast ‘onze’ inbreng is ‘r natuurlijk ook nog eea van de opa’s en de oma’s) en met de groten hebben we lootjes getrokken. Aangezien ‘r afgelopen jaar toch best weer eea is gebeurd, kijk ik nu alweer uit naar alle gedichten 😉

  2. Dit jaar vier ik het misschien een klein beetje. Mijn ouders zijn hier op 5 december en ik denk dat we wel wat pepernoten zullen eten en nog wat kleine dingetjes zullen kopen.
    Verder ben ik op 5-12 ook Zwarte Piet! 🙂

  3. Niet … of beter gezegd … niet meer. Ik heb mijn Mozambikaanse vrouw proberen uit te leggen wat / wie Sinterklaas is maar bij Zwarte Piet viel ik stil … ik kwam er niet uit. Einde oefening. Voorlopig geen Sinterklaas. Wie weet vindt hij later de weg naar Maputo. Nu heeft hij het te druk met al die schoentjes in Nederland en Vlaanderen.

  4. Superleuk! Wij doen er eigenlijk weinig meer aan sinds wij niet meer geloven, best jammer. Ik kreeg gisteren dus wel onverwacht een heel groot kado in mijn schoen, dat was echt een enorme verrassing!

  5. Houden zo! Heerlijk dat sinteklaasfeest. Ik kan er in gedachten nog van genieten. Alleen gaat het hier niet; het is een echt nederlands feest. Veel plezier en schrijf er maar een blogje over, dan kan ik een beetje meegenieten!

  6. Oja en zeker 1 en soms 2 keer in de week de schoen zetten vergat ik nog te zeggen. Althans het zetten van de schoen gebeurt als het aan de 5 jarige ligt elke dag. Maar er zit max 2 keer in de week een kleinigheidje in.

  7. Wij vieren het met de schoonfamilie, je koopt voor de kinderen van de anderen een cadeautje van max 10 euro. Opa en oma kopen voor elk kleinkind een cadeautje. Verder geen cadeaus, wel lekker op tafel uiteraard. We vieren het altijd einde van de middag gezien de leeftijd van de kinderen en aansluitend wordt er altijd gezamenlijk gegeten. We vieren op 5 dec thuis met ons gezinnetje ook nog een pakjesavond met ook een cadeaut voor de volwassenen. Geen suprises of gedichten. Maar wie komt dat nog. Persoonlijk ben ik er niet zo van en manlief volgens mij ook nniet. Een keer in de zoveel jaar vieren we het met mijn kant van de familie. Dat is een flinke groep, dan worden er altijd lootjes gedaan en is suprise of gedicht verplicht.

  8. Wij doen 1x schoenzetten, met zingen, en 1 kado op sinterklaas. Met lekkernijen die mijn ouders uit NL hebben opgestuurd. We houden het klein, want hier wordt Kerst gevierd mt kado’s. Veel plezier!

  9. We hebben het al op alle mogelijke manieren gevierd,afhankelijk of er wel of geen gelovige zijn. Dit jaar “vieren ” we het bij onze kleindochter die een “aankomend gelovige heeft” maar onze achterkleinzoon is met zijn (dan op een paar dagen na) 1 jaar nog net te klein voor een bezoekje van Sint.
    Maar wat aardigheidjes tijdens een spelletje doen we zéker ,want Sint vieren móet!

  10. Ik vier geen Sinterklaas, nooit gedaan ook. Vroeger thuis wel, maar ik heb het nooit leuk gevonden, als kind al niet. Dus toen ik op mezelf ging wonen, de traditie ingevoerd om helemaal geen Sinterklaas meer te vieren.
    Wij vinden het gezelliger om met kerst cadeautjes te doen onder elkaar.
    Maar ik wens je heel veel plezier met wat voor Sinterklaaspret er gaat komen voor je.

  11. Wij doen het vrij rustig aan, de kleintjes hebben 5 dec op school natuurlijk sinterklaasfeest en wij vieren het te samen bij een der opa’s met gedichtjes etc etc een keertje. Dan eten we ook samen en gaan we wandelen en kabbelt de dag zo door :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *