Proost!

Zo, heerlijk hier bij dat vuurtje, schenk mij ook ‘ns een glaasje in wil je? Heb je nog wat kerstbrood over? Ja, doe maar met een dikke laag boter. Heerlijk!

Weet je wat het is Claus? Het is gewoon niet meer zoals vroeger. Vroeger waren jij en ik duidelijk gescheiden en had ik mijn toko hier en jij daar. Dat was heel gemakkelijk en vooral ook heel handig. Maar ja, sinds de wereld zo veel kleiner geworden lijkt te zijn en er zo veel meer snelheid in alles gekomen is, lijkt die scheiding verdwenen te zijn. In sommige gevallen is dat goed, maar soms denk ik wel ‘ns ‘laten we nou in hemelsnaam maar weer gewoon net als vroeger doen’.

Ik wil echt niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar sommige dingen waren zo verkeerd nog niet. Ach laten we wel wezen, mensen willen gewoon aan alles meedoen. Ook al betekent dat, dat ze daardoor in de problemen komen. Maar ja, zo zit de wereld inmiddels wel een beetje in elkaar. Als je niet mee kunt doen, val je al snel buiten de boot. Jammer hoor, dat het zo werkt.

Heb jij veel gemerkt van veranderende inzichten? Die hele toestand over mijn ‘knechten’ zat me zo tot hier zeg. Ik werd er niet goed van. Hoe bederf je een mooi feest voor anderen? Ik snap best dat er over gesproken moet worden, maar doe dat dan niet net voordat ik kom. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening.

Ha, als je niet oplet heb jij de Dierenbescherming binnenkort op je dak! Dan schijn je niet goed te zorgen voor je dieren of overtreedt je ineens de werktijden. Het wordt er allemaal niet gemakkelijker op wel?

Zeg, doe mij nog maar een borrel, we hebben het wel verdiend. Proost!
____________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: kerstpiekeren. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

13 gedachten over “Proost!

  1. Grappig zo’n gesprek tussen de Sint en zijn tweelingbroer. Ik dacht ook aan Beatrix, dat ze met de geest van Claus zat te praten en dat die plotseling dichter bij was dan ooit. Maar nee… Claus en Klaas.

  2. Pingback: De U.O. en….. de WE-300 voor december | Platoonline

  3. Vette glimlach om deze “rodde jassen” conversatie! En eh… laat Sint zich toch vooral niét tot discussie laten verleiden, totáál overbodig!

Reacties zijn gesloten.