50

Mr. T. is er maar druk mee, met al die mensen in onze omgeving die 50 worden. Heeft hij laatst onze Nijn veranderd in een heuse Abraham morgen is het zijn zus die Sarah ziet.

Zo’n lelijke pop in de tuin, daar hadden we geen zin in en die Abraham-Nijn van laatst was een groot succes dus Mr. T. zaagde en schilderde dat het een lieve lust was met een geweldig resultaat. Het is natuurlijk hartstikke gemakkelijk dat we nu zo’n bord hebben dat we vaker kunnen gebruiken. Op de achterkant komen alle namen te staan van waar het gestaan heeft.
s50 003
Dit bord wordt vanavond laat, daags voor de feitelijke verjaardag dus, in de tuin van het slachtoffer de jarige job geplaatst waarna het uiteraard de bedoeling is dat er een borrel geschonken wordt. Er zullen ongetwijfeld een aantal poppen en misschien nog wel andere borden in de tuin komen te staan vanavond. Soms zie je ‘prachtig versierde’ tuinen met tig van die poppen, een boel slingers, van die 50-borden, waslijnen met 49 oude sokken/zakken (en de 50ste oude sok/zak zit binnen) of wat voor zooi dan ook. Oh joy!

Morgenochtend vroeg verkleedt Mr. T. zich als levende Sarah en dan gaat hij, samen met zijn andere zus en zijn nichtje, naar het slachtoffer de jarige job en daar gaan ze gedrieën een tijdje zitten zwijgen. Er is naarstig overleg geweest met een ander groepje Sarahs dat ook komt en ik geloof dat er in totaal dus een stuk of 8 van deze bijzondere vrouwspersonen aanwezig zullen zijn.

De ‘Sarahs’ zullen dus niets zeggen, niets drinken en zich niet bekend maken. Dat bekend maken doen ze pas één jaar minus één dag voor de 51ste verjaardag van het slachtoffer de jarige job.
261213 002
Ziet Mr. T. er niet supervrouwelijk uit?

Morgenavond tenslotte gaan we dan oudjaar vieren met een heus 50ste verjaardag feest. Het is geen fijne datum om jarig te zijn zegt de zus van Mr. T. altijd en dat lijkt me ook wel logisch. Meestal viert ze daarom haar verjaardag overdag en komen haar gasten even langswippen, maar echt jarig zijn ben je geloof ik nooit op oudjaarsdag. Dat ze dit jaar dus groots uitpakt, dat is heel begrijpelijk. Ik ben erg benieuwd hoe het feest zal zijn.

Wat voor ‘rituelen’ zijn er bij jou in de streek als het gaat om 50ste verjaardagen?

14 gedachten over “50

 1. Ik ken die rituelen zoals jij ze omschrijft niet echt… ja wel van Abraham en Sarah… maar dat gebeurt hier helemaal niet. Hooguit dat je idd wel zo’n briefje aan ‘n lantaarnpaal ziet hangen met “Klaas wordt 50, 3x toeteren!” Tja, daar heb ik dan weer helemaal niets mee. Mijn vader heeft wel ooit ‘n Abraham gekregen toen ie 50 werd. Stond op ‘t pleintje bij ons voor, naast de auto. Die hebben we toen binnen op de bank gezet. Iedereen die binnenkwam, dacht dat ‘r écht iemand zat, hihihi.

 2. Een pop, Sarah of Abraham plaatsen maar ik heb gesmeekt of ze dat niet wilden doen. toen ik 40 werd hing er een giga doek vanaf het dak naar beneden met een verkeersbord met 40 erin.
  Verder niet veel geloof ik hier in de randstad. Ik vind jullie rituelen wel grappig. Ik wens jullie een fijn feest morgen, een gezellige jaarwisseling, een gezond en fijn 2014 en dat we nog veel samen mogen bloggen :)

 3. Haha die Mr. T!
  Ik zit nog midden in de veertigers dus nog niet zo spannend. Een champagne ontbijt door de vriendinnen persoonlijk gebracht om 07.00 u ‘s morgens op m’n 40e vond ik een groot succes. En verdere flauwe geintjes horen er altijd bij hé.

  Fijne jaarwisseling – 50 jaren feest morgen!

 4. Wij doen (natuurlijk :-) ) niet aan rituelen, helemaal niet als het om 50e verjaardagen gaat!

  Laatst een buurvrouw 50, en overal posters. Op haar auto, tegen bomen, “grappige” tekst… Brrrrr. Nog net geen spandoek met “3x toeteren” voor het raam.

  VOlgend jaar is man aan de beurt, ik denk dat ik gelijk de echtscheidingspapieren kan tekenen als ik hem zoiets flik.

 5. Het klinkt allemaal reuze leuk…vooral die levende Sarah’s ;-) Hier gebeurd meestal niet meer dan een pop voor het huis zetten maar échte gebruiken zijn er volgens mij niet! Veel plezier!

 6. Nee, Sara of Abraham zien, dat kent men hier niet.
  Wél wordt een 50 jarige verjaardag groots gevierd met óf openhuis of een groots feest.
  Hier viert men overigens eigenlijk alleen de “ronde” verjaardagen met een feest. De anderen zijn gewoon in de kleine familiekring.

 7. Hij/zij ziet er prachtig uit.
  Hier worden ook vaak poppen in de tuin gezet en borden opgehangen. Wijzelf hebben onze vijftigste verjaardagen in heerlijke stilte laten passeren.
  Veel plezier allemaal.

 8. Bij ons komt er ook een Abraham of Sarah in de tuin te staan en ik weet van vroeger dat er ook een pop bij de bakker werd besteld. Maar dat is nu niet meer zoveel het geval. Verder zou ik niet weten wat hier de verdere gebruiken zijn.
  Veel plezier in ieder geval morgen.

 9. Jullie pakken wel heel erg uit! De 50- feestjes zijn hier wel voorbi. Daarvoor in de plaats komen de 60 en 65 feestjes …….
  En ieder viert, zoals die het zelf graag wil.

Reacties zijn gesloten.