Het Kinderboekenmuseum en Soldaat van Oranje

Helaas, de foto’s moeten jullie er maar bij denken. Sinds afgelopen maandag hebben we namelijk een nieuwe, supersnelle computer, maar daarop ontbreken nog wat programma’s. Zoals het foto-programma waarmee ik van de collages die ik hier maak weer een foto maak die ik vervolgens upload naar mijn blog omdat al die foto’s rechtstreeks uploaden een berg aan ruimte kost. Dus mam, als je dit berichtje leest, neem je dan morgen dat programmaatje van je mee zodat ik het opnieuw kan installeren?

Maar goed, daar gaat dit logje niet over. Vorige week vrijdag immers vertrokken we richting Den  Haag waar we het Kinderboekenmuseum bezochten. En wow, dát is een leuk museum zeg. Ik was eerst nog wat bezorgd dat Grote Zus er wellicht te groot/oud voor zou zijn, maar ze heeft zich prima vermaakt. Net zoals Kleine Zus en Mr. T. Vooral bij het zelf in elkaar zetten van een verhaal op basis van plaatjes en beginwoorden en dat je vervolgens inspreekt en af kunt luisteren hebben we ons een aantal keer kostelijk vermaakt! Erg leuk en zeer de moeite waard dus.

Na het bezoek aan het Kinderboekenmuseum hebben we geluncht en daarna hebben we ons, ondanks het gemiezer en de enorme wind, richting centrum geworsteld. We hebben de meiden het Binnenhof laten zien want daar gebeurt het tenslotte allemaal. Ook zijn we nog langs Paleis Noordeinde gewandeld en bekeken we nog wat andere mooie panden. Uiteraard moest er ook wat geshopt worden. Kleine Zus werd verrast met een volledig nieuwe outfit. Erg leuk vond ze dat want het ‘arme’ kind krijgt eigenlijk zelden nieuwe kleding omdat ze de kleding van Grote Zus doorgeschoven krijgt en ook vaak van de oppas volle zakken met tweedehands kleding krijgt.

Toen we het, miezer- en windtechnisch gezien, welletjes vonden zijn we richting het hotel gereden. Tja, en dat hotel lag in Naaldwijk, dat is nog best ver van Katwijk waar Soldaat van Oranje opgevoerd wordt. Maar goed, als je van die supergoedkope vouchers bij een zekere drogist koopt dan neem je dat natuurlijk voor lief. Nu sliepen we met z’n viertjes voor in totaal € 39,60 in een heus 4-sterrenhotel. Na ons geïnstalleerd te hebben hebben we even wat rondgelummeld op onze kamers (naast elkaar) om vervolgens te voet (te voet mama????) richting centrum te wandelen. En ja, te voet, want papa en mama vinden een lekker wijntje/biertje bij het eten toch wel erg plezierig. Dat wandelen was trouwens erg gezellig en we konden ook reuzegoed bij allerlei Naaldwijkse huizen ‘binnenblieken’. We aten erg lekker in een leuk tentje in het centrum en vervolgens wandelden we weer terug naar het hotel waar de meiden nog even net deden alsof ze heel goed kunnen poolbiljarten.

Na een prima nachtrust genoten we in het hotel van een zalig ontbijt en vonden we het tijd om uit te checken. In tegenstelling tot de vrijdag was het vandaag prachtig zonnig weer en dat kwam goed uit, want als we dan toch in de buurt zijn dan gaan we uiteraard naar het Katwijkse strand. En gossie, komen we daar aan, is het strand afgesloten! Dat verwacht je toch niet? Maar goed, wat verder naar het zuiden konden we gewoon het strand op en hebben we een mooie wandeling gemaakt. Heerlijk hoor, uitwaaien op het strand!

kbm-nw-kw 129

Vooruit, een fotootje dan.

Na een lekkere lunch gingen we dan eindelijk richting vliegveld Valkenburg voor Soldaat van Oranje. Wat ziet dat er leuk uit van binnen zeg. Kleine Zus en ik hebben een tijd bij de damestoiletten op een zeer damesachtige bank gezeten om mensen te kijken. Erg leuk en erg gezellig.

Ik had toen ik reserveerde gekozen voor derde rang want voor vier personen eerste rang zou toch wel erg prijzig worden. Daarbij had ik gehoord dat je op alle plekken goed zicht zou hebben dus werd het derde rang. Toen ik reserveerde zou de musical op 31 december stoppen met draaien en daarom hadden we niet eens vier stoelen bij elkaar. Mr. T. zat daarom een rij voor ons en wij zaten helemaal op de achterste rij van het theater. Maar het klopte: we hadden prima zicht.

En dan de musical: wat vond ik er nu eigenlijk van? Ik moet zeggen, de musical zelf vond ik niet heel bijzonder. Het begin vond ik erg rommelig en het geluid was ook niet heel goed. Maar wauw, die techniek! Prachtig gewoon, wat ongelooflijk bijzonder wat er allemaal op het podium gebeurt. Ogen tekort wat dat betreft.

Wat Kleine Zus betreft heb ik me trouwens wel een beetje vergist in de impact die het verhaal op haar had. Ze was er echt een paar dagen vol van en vooral de rol van Charlotte heeft haar best heel erg aangegrepen net zoals ‘de meneer met de band om zijn arm’. Ik wil het verhaal dan niet mooier maken dan dat het is, maar haar ook niet echt iets voorliegen, dus dat is nog best ingewikkeld vind ik. Om haar dan op een goede manier uit te leggen wat er allemaal gebeurd is lang geleden valt nog niet mee.

Al met al waren het twee erg fijne dagen waar we alle vier van genoten hebben.

20 gedachten over “Het Kinderboekenmuseum en Soldaat van Oranje

  1. Wat klinkt dit als een mooi weekend en wat geef je ze weer iets moois mee. Ik geloof best dat het een impact op kl.zus heeft gehad en hoe leg je dat in kindertaal uit. Maar ze heeft dus goed opgelet !

    Ik wens jullie een fijn, gezond en gelukkig 2014

    Elise

  2. Handige collagemaker! En wat een gezellig begin van de kerstvakantie! Soldaat van Oranje is misschien wel wat voor ons moeder en zussenweekend. Ik zal eens rondvragen en rondkijken. Die schaduwfoto is ook leuk zat hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *