De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

Inmiddels bijna drie jaar geleden las ik het buitengewoon bijzondere boek ‘De 100-jarige die uit het raam klom en verdween‘ en ik heb destijds van iedere pagina gesmuld. Wat een geweldig boek!

Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen bleek dat Jonas Jonasson een nieuw boek had geschreven. Een boek met wederom een bizarre titel: ‘De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje‘. Waar gaat dit boek over?

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten – en nog veel meer – onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Alan uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Ik heb zo enorm genoten van dit boek. Ik ben er helemaal lyrisch over, het zit geniaal in elkaar en is tegelijkertijd te absurd voor woorden. Maar man, man wat is het leuk om een boek te lezen dat op elke bladzijde minstens één keer een glimlach op je gezicht tovert. Ik zou heel veel over dit boek kunnen schrijven, maar echt: je moet het gewoon lezen. Je mist echt een pareltje als je dat niet doet! Dus, gewoon luisteren naar Mrs. T. en lezen dat boek! En laat mij dan ook even weten wat jij er van vond.

dzavhgb (2)