De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

Inmiddels bijna drie jaar geleden las ik het buitengewoon bijzondere boek ‘De 100-jarige die uit het raam klom en verdween‘ en ik heb destijds van iedere pagina gesmuld. Wat een geweldig boek!

Mijn verwachtingen waren dan ook hoog gespannen toen bleek dat Jonas Jonasson een nieuw boek had geschreven. Een boek met wederom een bizarre titel: ‘De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje‘. Waar gaat dit boek over?

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten – en nog veel meer – onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Alan uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Ik heb zo enorm genoten van dit boek. Ik ben er helemaal lyrisch over, het zit geniaal in elkaar en is tegelijkertijd te absurd voor woorden. Maar man, man wat is het leuk om een boek te lezen dat op elke bladzijde minstens één keer een glimlach op je gezicht tovert. Ik zou heel veel over dit boek kunnen schrijven, maar echt: je moet het gewoon lezen. Je mist echt een pareltje als je dat niet doet! Dus, gewoon luisteren naar Mrs. T. en lezen dat boek! En laat mij dan ook even weten wat jij er van vond.

dzavhgb (2)

20 gedachten over “De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje

 1. De door jou genoemde titels nodigen al uit tot lezen.
  En dan is jouw enthousiasme door bovenop al een dubbele aanbeveling.

  Leesgierige groet,

 2. Pingback: Festina Lente | Ariadnesdraad

 3. Dit boek wil ik zeker gaan lezen, dat boek over die 100 jarige vond ik ook erg leuk en heb zeker wel een paar lekker zitten lachen, dus dat verwacht ik ook zeker wel bij dit boek!

 4. Ik heb ‘m bijna uit en ben net zo enthousiast als jij! Wat een briljant verhaal, het zit zó goed in elkaar. Hoe komt ie erop echt.

 5. Het gekke is: tot ongeveer halverwege vond ik het een leuk boek (De 100-jarige man). Toen zat de vaart er nog wat in. Maar op een gegeven moment lukte het niet meer. Ik was het kwijt en de schrijver was mij kwijt. Ik heb het dus niet uitgelezen maar misschien moet ik nog eens een poging wagen.

 6. Ha, gaaf, bedankt voor de recensie! Ik heb het boek over de honderdjarige gelezen en vond het fantastisch! Ik was juist op zoek naar weer eens een Zweeds boek om te lezen, dus ik ga ‘m gelijk bestellen!

 7. aaargh ik zet m op mn lijstje, ik heb nog veel te lezen op het moment …maar zodra ik m uit heb zal ik het je laten weten :-)

 8. Ik sluit me helemaal aan bij jouw mening over dit boek! Ik vond het, net als de 100 jarige man, een geweldig boek!!

 9. Er stond toevallig een interview in de Volkskrant gisteren met Jonas Jonasson. Het eerste boek heb ik gelezen. Geweldig! Ik ben nu erg nieuwsgierig naar het bommenmeisje.

 10. Ik twijfel .. ik denk dat hey gewoon mijn boeken niet zijn. Ik zet hem wel in mijn lijstje voor de vakantie .. proberen kan altijd :)

  gr Elise

 11. Ik hoop dat je me tóch wilt excuseren….
  *knippert snel met de oogleden op en neer in de richting van Mrs. T*
  Heb geen lidmaatschap meer bij de bieb omdat de vestiging hier al een tijdje dicht is en de ruimte om gekochte boeken te bewaren is proppievol dus kopen doe ik niet meer!

 12. Ik ben hem nu voor de tweede keer aan het lezen, en die glimlach bij elke pagina heb ik nu gewoon wéér. Zegt genoeg denk ik ;)

 13. Lijkt me inderdaad een geweldig boek, dank voor de tip weer.
  Ik ga binnenkort aan de 100-jarige beginnen, dat heb ik digitaal. Deze komt nog wel, maar hij staat op mijn lijst.

 14. Ik ben het boek aan het lezen. Net zoals de 100 jarige man weer geniaal geschreven!

 15. Ik heb destijds ook de 100-jarige man gelezen, en hoewel ik er lyrisch over was in het begin, vond ik het halverwege een beetje teveel van hetzelfde worden. Ik heb een beetje het gevoel dat dit boek datzelfde heeft en heb het daarom nog niet gelezen.

 16. Alleen al vanwege titel heb ik destijds het ene boek gelezen, en deze zal spoedig volgen. Zeker na zo’n enthousiaste recensie van jou! :-)

Reacties zijn gesloten.