Lagen

Ik was pas bij de supermarkt en werkte mijn boodschappenlijstje af. Daarop stond onder andere wc-papier. Normaliter hebben wij altijd wit wc-papier, huismerk en tweelaags. Prima wc-papier vind ik. Helaas, helaas, het schap waar mijn vertrouwde wc-papier lag was leeg en er was geen andere tweelaagse variant.

Ach, doe ‘ns gek dacht ik, ik koop een keer drielaags. Wat zullen de gezinsleden jubelen en juichen om deze grootste daad. Ha, niets van dat alles. Volgens mij hebben ze het amper gemerkt. Ze hebben het er in ieder geval niet over gehad.

Maar ik vond het niets, dat drielaagse papier. Veel te glad vond ik het. En te dik ook. Ik was dan ook wat blij toen de voorraad op was en er weer gewoon tweelaags papier op de houder kon.

Wat me bij het volgende brengt: hoe hoort volgens jou het wc-papier te hangen?

wc

28 gedachten over “Lagen

 1. De linker mogelijkheid is voor mij de beste.
  Het soort toiletpapier: geen idee. Ik kijk wat er in de aanbieding is. Hoe goedkoper hoe beter.

 2. Hoe ‘t “hoort” weet ik niet maar ik prefereer de “under oriëntation” en draai ‘m ook om als ie anders hangt. Waarom? geen idee, pakt, naar mijn idee beter… ;-) en hoeveellaags? ik heb éérlijk gezegd géén idee, wij hebben altijd wc-papier van de Lidl en dat vind ik helemaal prima.

 3. De linker variant natuurlijk en ik zou naar de wc moeten lopen om te tellen hoeveel lagen. Dat weet ik niet uit mijn hoofd.

 4. Over… en 4-laags. En ik heb ook de neiging om het te veranderen bij mensen waar het andersom hangt, maar ik doe het nooit ;-).

 5. Over! Dat is hygiënischer. Als ik bij andere mensen op bezoek ben en ik zie dat het daar ‘verkeerd’ hangt, hang ik het altijd even goed. Sneu, ja, ik weet het :-D

  • hihihi, ik heb ook de neiging om ‘m om te draaien, als ie, naar mijn idee, andersom hangt. Maar juist ‘t tegenovergestelde van hoe jij ‘m hangt :-D Maarreh, ‘over’ is hygiënischer? Dat wist ik niet, hoezo dan?

 6. Het ding waar je de toiletrol aan hangt, hangt zo laag bij de grond dat het onmogelijk is er bij te komen. Daarbij hangt het ook precies in de douchestraal. Bij ons hangt de rol dus niet, zou maar een natte bedoeling worden. Hij ligt op de wastafel.
  Mocht ie kunnen hangen, dan over.

 7. Ik vind het zooo fascinerend dat ik ‘m ALTIJD op de eerste manier ophang en mijn vriend ALTIJD op de tweede manier. Hoe kan dat?!

 8. Altijd drie laags en bij ons ligt de rol in een mandje omdat we nog steeds het ding moeten ophangen maar dat is er dus nog steeds niet van gekomen…

 9. Over. Onze wc zit achter de bijkeuken. En als ik de droger aanzet worden de muren nog weleens wat vochtig in onze wc. Als ik het wc ‘under’ zou hangen zou het helemaal nat worden..
  Hier ook altijd 2 laags wc papier. Wanneer de kinderen per ongeluk wat te veel papier gebruiken heb je daarmee ook niet meteen een verstopping.

 10. Makkelijek vraag zeg, natuurlijk de OVER orientation!! Wat voor papier, daar ben ik minder rigide in. Als het maar lekker zacht is. Of er nou kabouters op staan of wit, twee of drielaags. Maar niet van dat hele nare grijze harde spul, blegh. Of zo’n wcrolhouder (meestal in de commerciele gelegenheden) waar je met moeite één papiertje van af kunt trekken. Ik gebruik wel graag veel. Sorry, niet milieuvriendelijk, ik weet het.

 11. Over en als iemand een nieuwe rol ophangt en onder doet dan draai ik hem weer om. Erg hè haha

 12. Hier 4-laags toiletpapier van eigen huismerk en het hangt meestal ‘under’, hoewel ‘over’ natuurlijk beter is ;-)

 13. Voor zover ik weet ´hoort´ de overvariant, hoewel ik zelf privé die ander altijd doe.

 14. Over. Dan komen er het minst caak ‘vezen’ handen tegen de muur die voor bacterie overdracht kunnen zorgen.

 15. Het liefst vier-laags in een gerycelde variant. nan de Plus. Ik rijd er zelfs voor om. tja en hij hangt ‘over’. Onlangs nog op facebook. Ik verander het zelfs bij anderen

Reacties zijn gesloten.