Onrust

Ik had nog nooit een boek van Escober gelezen, daar kwam verandering in toen ik ‘Onrust‘ las. Waar gaat dit boek over?

Sil Maier, getrouwd en maatschappelijk geslaagd, leidt al jarenlang een levensgevaarlijk dubbelleven. Op jacht naar extremere kicks worden zijn tegenstanders steeds sneller en dodelijker – totdat alles zich tegen hem keert.

Een internationaal opererende criminele organisatie wordt keer op keer bezocht door een uiterst gewelddadige overvaller. Het is een eenling, niemand kent zijn gezicht en zijn identiteit, maar zijn werkwijze is koel, berekend en uiterst professioneel. En terwijl de klok doortikt, dunt de organisatie steeds verder uit. Alles wordt op alles gezet om de identiteit van de vernietigende indringer te achterhalen. Wie is hij, en wat is zijn motief?

Dat uiterst professioneel vind ik eigenlijk nogal meevallen. Maier laat zich tot twee keer toe overmeesteren dus dat vind ik niet zo heel erg knap eigenlijk. Ik weet zeker dat dat Jack Reacher niet zou overkomen. 😉

Verder is ‘Onrust’ vooral heel prettig leesbaar. Heeft het korte zinnen, gebeurt er veel en dat houdt de vaart er prima in. Voorop het boek staat ‘literaire thriller’. Nou heb ik altijd wel wat moeite met het woord ‘literair’ want wie bepaalt er in hemelsnaam wat er nou precies literair is? Maar goed, in dit verband vind ik het een beetje hoogdravend.

Al met al heb ik best genoten van dit boek en ben ik inmiddels al weer bijna klaar met deel 2 uit de serie van 3 in totaal. Gewoon omdat het prima leesvoer is en ik in deze carnavalsdagen toch weinig zin heb in hoogstaand gedoe.

DSC_0215

19 gedachten over “Onrust

  1. Heb net deel 3 uit ‘Ongenade’. Ook weer erg spannend. Jammer dat er geen deel 4 is want er zijn wel wat losse eindje. Misschien komt dat nog.

  2. Dat literaire gedoe is alleen maar duur doen.
    momenteel ben ik blij als ik tijd heb logjes te lezen.
    Ben ook nog bezig met Het Laatste Geheim van de auteurs van Het Graalcomplot, Lynn Sholes & Joe Moore.

    Groetjes, Ria

  3. Ik heb ze alle drie in december in no time uitgelezen. Leest inderdaad snel en door de spanning wil je het niet wegleggen. Waarom dit nou ook literaire thrillers zijn snap ik ook niet zo goed. Er zijn nog 2 boeken van hen samen “Chaos” en “Overkill”. Was aan Chaos begonnen, maar helaas is het e-pub bestand corrupt dus zal ik nog eens op zoek moeten gaan om het opnieuw te downloaden. En naar Overkill want dat ik ze graag wil lezen is wel zeker :-).

  4. Het is alweer een tijdje geleden dat ik die boeken las, vond ze wel spannend. Maar ik lees liever de boeken die Esther Verhoef alleen schrijft/heeft geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *