Puber

Zo stug, zo ontoegankelijk. Zo blij, zo open.

Aan het ontdekken, de wereld. Jezelf.

Wat je wel wilt. En wat zéker niet.

Wat je belangrijk vindt. Wat anderen belangrijk vinden.

Daar een weg in zien te vinden.

Waar je staat. En waar niet.

Daar een plek in zien te vinden.

Zo moeilijk als je het jezelf soms maakt.

Hoe onbezorgd je ook kunt zijn.

Heerlijk kinds nog. Soms.

Zo dapper, zo mooi, zo lief.

Zo onzeker, zo kwetsbaar, zo jong.

Prachtig mensenkind.

Op de rand van volwassenheid.

oj

22 gedachten over “Puber

  1. Ik vond het een van de zwaarste tijden. 2 puberdochters te gelijk .. het huis zuchtte onder al die hormonen. En idd soms zo lief en dan zo stug en brutaal maar we hebben het gered 🙂

    Maar soms zijn het zware tijden ..

  2. Mijn kinderen zijn de puberleeftijd alweer voorbij. Zelf had ik altijd zo’n hekel aan het liedje: ‘Meisjes van 13’ van Paul van Vliet en aan de uitdrukking: Tussen ‘tafellaken en servet’ toen ik zelf die leeftijd had. Maar het klopt wel. Op die leeftijd zit je er ‘net tussenin’. Een bijzondere en ook mooie tijd. Kwetsbaar inderdaad.

  3. Wat mooi geschreven en wat is ze toch een schat! Herken je jezelf als 14 jarige? Jullie zullen beslist nog ooit in je leven heimwee krijgen naar deze tijd en met een glimlach terug kijken!

    • Ik weet (bijna) niets meer van toen. Ik hoop dat zij op mij lijkt toen ik 14 was, maar ik denk dat jij dat beter kunt beoordelen.

  4. Mooi. 🙂 Het valt me op hoe snel je vergeet hoe het was om zelf puber te zijn. Ik ben nu 23 en nog niet zo lang puber-af, maar als ik dan foto’s zie met van die quotes erop die ik toen maakte dan moet ik stiekem wel lachen… Was ik echt zo?

  5. De weg die wij allemaal hebben moeten afleggen. Maar wat zou je ze graag voor pijn en verdriet willen behoeden… terwijl dan vaak de belangrijkste lessen geleerd worden..

  6. Wat mooi geschreven. En voor mij, als moeder van pubers herkenbaar. Want idd. ze kunnen soms zoveel puberzorgen hebben, maar aan de andere kant is die kinderlijke naïviteit er nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *