Tanden

DSC_0212

Zie hier onze tandenborstels na anderhalve maand trouwe dienst. De linkse is van mij. Ik persoonlijk vind dat die er nog het beste uitziet. De rode borstel daarnaast is van Kleine Zus, dan volgt die van Grote Zus en daarna die van Mr. T.

Je ziet gewoon de familieband! Ze borstelen alle drie op dezelfde manier. Het is in ieder geval weer de hoogste om de borstels te vervangen. Die drie maanden doen met een tandenborstel halen we hier bij lange na niet.

De meiden poetsen hun tanden met Elmex en Mr. T. en ik doen het met Colgate. Ik floss regelmatig, maar ik geloof dat ik de enige ben in dit huishouden. Er zit 200 meter flossdraad in dat doosje en ik doe er al eeuwen mee. En het kost ook nog eens geen drol. Goed spulleke dus dat flossdraad.

Ik heb een tijd gehad dat ik ernstig nadacht over een beugel en ik ben ook naar de orthodontist geweest om me te laten informeren. Toen zij me echter vertelde dat ik dan in ieder geval een paar kiezen moest laten trekken ging mijn zin wel wat over. Ik mis al één kies en dat vind ik meer dan genoeg. En blijkbaar erger ik me nóg steeds niet genoeg om echt iets te ondernemen wat die twee voortanden betreft.

De meiden hebben erg goede/sterke tanden. Ze hebben geen van tweeën tot op heden ook maar één enkel gaatje gehad en Grote Zus haar gebit is na haar beugel helemaal prachtig. Kleine Zus zal er ook aan moeten geloven wed ik. Maar dat duurt nog wel een paar jaar. Gisteren moesten wij drietjes weer voor de halfjaarlijkse apk en hoera, op wat tandplak na helemaal niets aan het htandje!

Hoe poets jij? Nog ouderwetsch of elektrisch, wordt er geflosst? En welke tandpasta is jouw favoriet?

15 gedachten over “Tanden

 1. Ik poets ‘s morgens altijd met een elektrische en ‘s avonds en tussendoor met een gewone tandenborstel.
  Ik gebruik gewoon tandpasta van de L.idl, als het maar niet te menthollerig is. Manlief poetst met een gewone en die moet echt met een maand vervangen worden.

 2. Wij poetsen al heel lang, op aanraden van de tandarts, elektrisch. En we flossen en met zo’n houten prikpen ertussen .. heel gedoe iedere avond haha

  De meiden hier ook nog geen gaatjes wel beide 2 verstandskiezen getrokken en een beugel gehad.

  Zelf hoefde ik nooit een beugel, gelukkig

  gr Elise

 3. Vier jaar geleden heb ik een beugel gehad. Mijn twee hoektanden boven gingen een geheel eigen leven leiden; het leken wel wenteltrappen ;-( De tandarts raadde me een beugel af, maar de ortho zei dat het kon! Nooit spijt van gehad. Sinds mijn beugel poets ik met de enige goede handtandenborstel: eentje met een kaarsrecht handvat en een korte borstelkop; eentje van het merk Gum. Ik zweer erbij.

 4. Hoe kom je op dit onderwerp? Leuk om te lezen! En ja, ik poets nog gewoon ouderwets, meestal hebben we Prodent maar ook weleens Colgate, ligt een beetje eraan wat er in de aanbieding is. Flossen doe ik veel te weinig, we hebben het het wel in huis en soms begin ik er weer aan maar het verwatert al snel…

 5. Ohjee zo ziet Indy’s tandeborstel er ook altijd uit na een klein maandje!! Ze gebruikt ook een elektrische net als ons. Beetje om en om. En ze gebruikt gewoon onze tandpasta. En die wisselt elke keer.

 6. Overigens hebben we alle vijf hier onze eigen favoriete (soms leeftijdsgebonden) tandpasta, shampoo(s) etc. Nogal vol in de badkamer teegnwoordig!

 7. Overigens hebben alle vijf hier onze eigen favoriete (soms leeftijdsgebonden) tandpasta, shampoo(s) etc. Nogal vol in de badkamer teegnwoordig!

 8. Electrisch poetsen, wil nooit meer anders :-) Tandpasta, die dure blauwe (merk ehh?! colgate?) instant white.

 9. Ik poets elektrisch en manlief poetst met een hand tandenborstel. Zelf gebruik ik Parodontax omdat ik van andere tandpasta’s ga kokhalsen vanwege het vele schuim. Manlief gebruikt Prodent. Flossen en ragen doe ik als enige hier in dit huishouden.

 10. Wij poetsen sonisch en dus elektrisch, minimaal twee keer per dag. Er wordt geflost en geragd, en er wordt met Listerine gespoeld, en tot slot eens per week Smile Bright poeder…

 11. Elektrisch. Yep ook.
  En tandpasta. Ik zou op moeten staan om te gaan kijken. Vast iets met een extra whitner. ;-)

 12. Oh, moest echt even lachen om die tandenborstels van de meiden en Mr T. ;-)

  Ik poets ook nog op de ouderwetse manier. Vaak met Paradontax, afgewisseld met Colgate… en bijna elke dag flossen met flosdraad.

Reacties zijn gesloten.