Schaamteloos

Minder Marokkanen! Minder Marokkanen? Wat bezielt die man? En wat bezielt in hemelsnaam de mensen die als hersenloze wezens achter die gast aanlopen? Hoe kan het toch zo zijn dat wij, in dit land, op deze manier zijn gaan denken? Bangmakerij? Stemmingmakerij? Dit kan toch niet! In dit land!

Soms krijg ik de neiging om al mijn 16.000.000 medelanders een weekje te verhuizen naar een willekeurig land in het middenoosten. Syrië zou misschien wel iets zijn. Of we gaan gezellig een keer met z’n allen picknicken in India. Natuurlijk gaan er in Nederland ook dingen minder goed dan voorheen. Maar dan toch … waar is de realiteitszin gebleven. Onze nuchterheid?

The sky was the limit, we zijn verwend en veeleisend. We tolereren geen nee en wensen van alles het beste. En als we dat niet krijgen, dan heeft iedereen schuld, behalve wijzelf. Een zondebok hebben we dus nodig. En een leider die ons die zondebok geeft. Een leider die weinig opheeft met fatsoensnormen maar die wel een potje zielig gaat zitten wezen als mensen hem ‘aanvallen’. Ach en wee.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat dit land, dit mooie en welvarende land, is verworden tot een agressief en naar landje. Een land waarin we blijkbaar vinden dat we allemaal koning zijn.

Ik vind het af en toe zo moeilijk om nog trots te zijn op Nederland. Gelukkig is het zo dat ik in mijn directe omgeving vooral sociale mensen zie. Mensen die betrokken zijn bij de samenleving, die nog wel weten hoe het hoort.

Waar zitten ze toch, die PVV-stemmers? Ik ken er geen een persoonlijk. Althans geen een die er openlijk voor uitkomt. Want ergens is er nog wel een bepaalde terughoudendheid om te zeggen: ik ben gek gemaakt door de man met het vreemde kapsel.
______________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: manipuleren. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

32 gedachten over “Schaamteloos

 1. Ja ik ben helemaal niet voor Wilders of zijn ideeën. Maar ik heb ook makkelijk praten wonend in een dorp met hier en daar wat allochtone mensen, niet bij elkaar maar door het hele dorp verspreid.
  Kan me wel voorstellen als je in een stad woont in een flat waar alleen alltochtone mensen wonen dat je misschien anders praat. Heb ook wel eens ‘s avonds in Gouda gelopen in de winter dat ik met toch niet prettig voelde met die groepen Marokkaanse jongens die dan op straat lopen daar.

 2. Kan het alleen maar met je eens zijn. We zijn wel doorgeschoten in alles, zo ook met de reacties trouwens.

 3. Een zeer actuele WE, erg goed geschreven! Net als Melody heb ik ook niet gestemd, houd me meestal verre van de politiek, maar dit soort uitspraken vind ik echt te ver gaan…

 4. Ijzersterke We !

  Dit land wordt gestuurd door de regering en ieder hopt mee links, rechts, besluiteloos en vooral veelal zwijgen omdat het “ver van mijn bed show is”.

  Voor ieder in dit land geldt leven en laten leven en bovenal Respect. Dat laatste mis ik steeds en steeds meer onder al onze burgers en zoals jij hier mooi beschrijft Mrs T lopen sommige nog weg met de PVV nog triester is dat de rest vd de regering niet eerder deze Partij een halt toe hebben geroepen ipv een lauwe “foei”.

  Gelukkig hebben wij een zelfstandige geest die absoluut Nee zegt tegen mensen als die van de PVV

 5. Ik ben het hélémaal eens met de reactie van Rietepietz.
  Hier hoef ik niets aan toe te voegen.

  Groetjes, Ria

 6. Ik ben het trouwens ook eens met rietepietz. Maar het feit dat Geert als politiek figuur dingen roept die ver, ver over de grenzen heen gaat, blijft. Ik hoop dat zijn partij een snelle dood sterft en dat dit door zijn eigen optreden wordt bespoedigd.

 7. Tja, Geert heeft nu wel heel duidelijk gemaakt wat zijn werkelijke standpunten zijn. Iedere burger is gelijk, uitspraken over uitzetten, enz. zijn eng en horen niet in dit land thuis. Het enge gevoel dat ik al over Geert had, is hierbij alleen maar bevestigd. En het is zelfs erger dan ik dacht :(

 8. Wilders heeft het weer bereikt; Er wordt flink over hem gepraat, dat is wat hij wil, in de belangstelling staan.

  Ben het met Plato eens.
  De meerderheid in ons land heeft niets met de man en dat moet ook maar zo blijven.

 9. Je zegt bijna precies wat ik ook tegen verschillende mensen heb gezegd de afgelopen dagen. Daar heb ik nix meer aan toe te voegen.

  Ik ken wel PVV-stemmers en ik kan je vertellen dat ze óf helemaal niet weten waar Wilders het eigenlijk over heeft, óf ze zijn zeer intelligent, mensen die ik echt hoog heb zitten. Al die mensen zijn betrokken en sociaal. Dat maakt dit alles wat mij betreft nog prangender – onschuldige, onwetende mensen zowel als slimme mensen vinden blijkbaar iets in wat meneer Wilders zegt.

  Er is een issue. Maar niemand durft hem echt aan te kaarten en er echt wat mee te doen.

 10. Mooi stuk mrs T., zo ook de tekst van Platoonline…
  hij pakt de ruimte die hij krijgt in dit land… maar gelukkig zijn we met genoeg over die hem die ruimte niet en nooit geven!

 11. Ik vind het altijd vooral heel veel stoerdoenerij als mensen zeggen dat ze op de PVV stemmen. Die kijken echt niet verder dan hun neus lang is.

 12. Het is te walgelijk voor woorden. En ik voel plaatsvervangende schaamte, ieder keer als ik hem weer te keer hoor gaan. En ik schaam me helemaal dood voor die meebrullers.

 13. Ehhh velen vinden dat ik (geldt ook voor manlief) geen reacties mag uiten als het gaat om politiek.
  Wij stemmen namelijk (al jaren) niet.

  Uiteraard ben en blijf ik een mens en evenzo uiteraard heb ik een mening. Zou ik stemmen, zou mijn stem zeker niet naar dit heerschap gaan. Evengoed krijg ik wel het eea van het nieuws mee natuurlijk en verbaast het me dat velen zich bij hem voegden en nu als ratten het ogenschijnlijk zinkend schip verlaten… zo overtuigd van hun gelijk waren ze dus blijkbaar toch niet.

  En ja verder, kan ik me volledig bij jouw we aansluiten. Ook ik schaam me met regelmaat maar anderzijds prijs ik me gelukkig met de kring (hoe klein ook) om me heen die net jouw kring wel weet hoe het hoort.

 14. En tóch valt er wel iets te nuanceren al kan die uitspraak inderdaad niet door de beugel laat dát voorop staan.
  Wat mij ergert is de selectieve verontwaardiging . Iedere Nederlander haast zich zich te distantiëren van alles dat maar zweemt naar ( vaak terechte) kritiek op minderheden .
  Maar foute uitspraken van minderheden ( en die zijn er óók regelmatig ) worden verzacht én wordt begrip voor gevraagd.
  Van het goed willende deel ( en dat is het grootste deel) van de minderheden zélf wordt dan niéts vernomen en men haast zich niét ( zoals nu vrijwel iedere Nederlander zich van die uitspraken te distantiëren .
  Dát is de bodem waarop Wilders floreert, dat doen wij dus met z’n állen omdat de fouten die er gemaakt zijn in het beleid over de multiculturele samenleving niet benoemd mogen worden op straffe van de beschuldiging van discriminatie.
  Ik kom zélden mensen tegen die kritisch durven te zijn over de multiculturele problemen maar heel Nederland staat op zijn kop wanneer “een Nederlander” zich niet correct uitlaat op dat gebied. Haat imams kunnen ongestoord op een enkele school hun theorie over bijv.homo’s verkondigen zónder dat juist die minderheden dat veroordelen.
  Zoals altijd moet ook dit geval van twee kanten bekeken kunnen worden .

  • Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik heb ook moeite met de snelle beschuldiging van discriminatie. Maar ik weet wel dat we het in dit landje samen moeten rooien en dat gaat absoluut niet op deze manier.

   • klopt, maar het moet wél van twee kanten komen en zoals ik al zei, zo’n enkele haat imam kun je vergelijken met zo’n enkele schreeuwende Wilders en tóch staat bij Wilders het hele land op z’n kop , bij uitspraken die niet deugen van zo’n imam niét en wordt er opgeroepen tot begrip en niet generaliseren. Dat is tóch met twee maten meten.

 15. Gelukkig is er als tegenwicht voor een brulboei die roeptoetert ook nog iemand als jij, mét gezond verstand ! Goed blogstuk, dit !

 16. In mijn familie/kennissenkring ken ik niemand die op die sukkel stemt. Als zijn foto op de voorpagina van de krant staat, leg ik die altijd bovenop in het konijnenhok: wordt hij als eerste nat gepiest.
  W. is een heel domme man! Eigenlijk je blog niet waard, maar uiteraard geef ik je groot gelijk!

 17. Gevaarlijke gek, om dat zo te roepen. Waarom weet ik ook niet, denk dat het hem straks toch weer een hoop stemmen gaat kosten. En ik zie ze wel eens, hoor, de pvv stemmer. Kun je aan de uitspraken horen en aan de manier van doen zien. Of zou dat nou weer generaliseren zijn?!

 18. Spijker op de kop, deze WE.
  ‘k Schaam mij bijna om te zeggen dat ‘k er ook een aantal ken (geen vrienden) die deze mafkees bijna verafgoden en ze krijgen van mij altijd repliek maar even erg vind ik al diegenen die niet stemmen omdat het ‘toch niet helpt’ maar die wel blijven mekkeren dat het allemaal anders moet.
  groet

 19. Je hebt helemaal gelijk met je stukje. Als je een beetje normaal denkt snap je niet dat zo’n man zover kan komen, uitsluitend omdat hij de negatieve gevoelens van een volk mobiliseert.

  Als ik even uitga van die 16 miljoen van jou én ik lees in de krant dat Wilders bij landelijke verkiezingen 25 zetels zou hebben gekregen (van de 150) dan zou dat neerkomen op 16% van alle mensen die mogen kiezen. Dan laten we de kids tot 18 jaar er dus even buiten. Maar stel dat die ongeveer net als hun ouders zouden kiezen dan geldt:
  16% van 16 miljoen is ruim 2,5 miljoen mensen. Dat is veel. Véél te veel. Maar niet genoeg om niet meer van Nederland te houden en zeker niet genoeg om met 16 miljoen Nederlanders in het midden-oosten te gaan picknicken.

  Die nuchterheid, Mrs. T, Vind je gelukkig bij de grote meerderheid (rond de 14 miljoen mensen want Nederland telt er bijna 17 miljoen). Die mensen zorgen ervoor dat de man met het merkwaardige kapsel gelukkig niet aan de macht komt. Laten we die 14 miljoen mensen prijzen. Zij houden ons mooie landje overeind.

 20. Ik ken er helaas wel een paar en sta elke keer weer versteld van hun uitspraken (en blijf ze weerleggen).

 21. Pingback: De WE-300 van maart en… een vreemde conversatie | Platoonline

 22. Rake en goede WE! Helaas ken ik persoonlijk wel mensen die op die vermadelijke partij stemmen of hebben gestemd, zij behoren niet (meer) tot mijn vrienden.

 23. Het is niet zo dat er alleen in NL nationalistische stromingen ontstaan. Gevaarlijk vind ik dat. Ook hier in DK is er bv. veel onrust over het wel-of niet van sociale voorzieningen voor gastwerkers. Als de krib leeg raakt, dan bijten de beesten elkaar. Maar de krib is niet leeg! We moeten alleen misschien niet zo egoistisch denken.

 24. Goede, krachtige WE. Ik ben het 100% met je eens en wens die griezel heel veel nare dingen toe.

 25. Het is in-triest.
  Toch verbaas ik mij over het steeds maar weer opnieuw uitzenden van het gewraakte stukje ‘minder’. Had dat niet genoemd kunnen worden zonder het uit te zenden? Dit willen we toch niet bij herhaling zien?

Reacties zijn gesloten.