The Blacklist

Ik kijk niet zo heel veel televisie. Alhoewel: op dit moment volg ik ‘Smeris‘, ‘Divorce‘, ‘Suits‘, ‘The white queen‘ en ‘The Blacklist‘. Dus zo weinig is dat ook weer niet. ;-) En zo volgde ik bijvoorbeeld ook met heel veel plezier ‘Borgen‘. Wat een geweldige serie was dat! En soms, als ik eraan denk, kijk ik documentaires die mij interesseren.

Dit logje ga ik echter wijden aan mijn absolute favoriet van het moment: The Blacklist. En dat is niet omdat het elimineren en/of oppakken van de nummers op de zwarte lijst van Raymond ‘Red’ Reddington nu zo heel interessant is. Tenminste ik vind van niet: die zaken worden vaak binnen één dag afgerond (tenminste, zo lijkt het) en met het, ogenschijnlijk, grootste gemak. Men vliegt ff op en neer naar weet ik welke uithoek van de wereld en doet alsof het niets is.

Maar dat is omdat ik de rode draad door de afleveringen heen zo geniaal vind, zo interessant en ik het daarbij tegelijkertijd zo frustrerend vind dat er steeds een week tussen de afleveringen zit. En ik geloof dat vanavond, oh drama, de laatste aflevering van seizoen twee op de televisie is.

Ach, die rode draad lieve mensen die is echt zo uitmuntend en zo intrigerend. Ik wil gewoon weten hoe het af gaat lopen. Hoe het met Liz verder gaat, en met Red natuurlijk en ook wat Tom nu precies in zijn schild voert en wie zijn opdrachtgever is. En waarom.

Ik vind James Spader absoluut geniaal gecast als Raymond Reddington, zijn maniertjes, zijn mimiek, het kauwen op zijn wang, zijn taalgebruik, zijn manier van praten, zijn leven. Megan Boone (Liz) speelt haar rol met verve en Ryan Eggold (Tom) mag dan als hij zijn bril opheeft een behoorlijk sulletje lijken. Als hij  hem afzet, berg je dan maar.

Ja, absoluut de moeite van het kijken waard.

tbl

Kijk jij The Blacklist? Wat vind je ervan? En wat is jouw favoriete tv-serie op dit moment?

22 gedachten over “The Blacklist

 1. The Blacklist kijk ik ook!! Ik sluit me helemaal aan bij jou mening. Die ‘losse’ zaken oplossen is niet zo spannend, maar dat verhaallijn wat elke aflevering terug komt is erg goed! En die Reddington, wat een figuur! Geweldig!

  Ik ben ook helemaal verslaafd aan series. Ik kijk op het moment Divorse, Grey’s Anatomy en Grimm. The Following was ook erg spannend, maar is net afgelopen. En ook voor The Walking Death moet ik wachten tot september. :)

 2. Ik kijk (of heb gekeken) ook heel veel series en The Blacklist staat absoluut ergens bovenaan mijn lijst. Ik kan er alleen niet zo veel tegelijk kijken, dat vind ik verwarrend. Ik kijk er altijd eentje met Johan, en eentje alleen voor de momenten dat hij niet thuis is (lekkere vrouwenseries). We moeten even Suits en The Walking Dead ‘bijkijken’, maar daarna wil ik graag aan The Blacklist beginnen!

 3. ook blacklist gekeken, nog 1 aflevering helaas. Laatst ook true detective gekeken en top of the lake. Van rubicon zijn er maar 2 series gemaakt helaas

 4. Ik kijk pas echt weinig tv ;-) Bovengenoemde series zeggen me helemaal niets. Eén keer heb ik een aflevering gezien van Borgen. De namen van de auteurs zeggen me ook al niets…

 5. Laatst het 6e seizoen van Lost op dvd bekeken, voor de rest interesseert het me heel weinig wat op tv of dvd te zien is. Ik WF teveel denk ik :-)

 6. The Blacklist volgen wij ook. Ik haal hem wel van internet en we hebben afl.20 net gekeken. Super !
  Verder kijk ik ook Divorce en meer kijk ik niet

  fijne dag vandaag !

 7. Man bijt hond, Rijdende rechter en Documentaires is wat ik kijk , áls ik tv kijk. Ik kijk héél weinig TV. Nu ook even niet omdat ik achter loop met logjes lezen en aan een inhaalslag ben begonnen. Leuk dat contrast vroeger en nu bij 100 voorwerpen.

  Fijne dag ,
  Groetjes, Ria

 8. Nee, ik kijk de serie niet. Volgens mij volg ik op dit moment helemaal geen serie. Gewoon het geduld er niet voor. Vorig jaar volgde ik Divorce, maar dit jaar heb ik het laten gaan, ook al heb ik er vorig jaar van genoten.

 9. Ik ben bezig met Breaking Bad op dit moment. Daarnaast wacht ik op het nieuwe seizoen van Mr. Selfrdige, Game of Thrones en Boardwalk Empire. Irritant, dat wachten. Blacklist voeg ik alvast toe aan mijn lijstje – moet Borgen ook nog zien, erg hè!

 10. Ik ken het niet. Kijk vrijwel geen tv. Divorce ga ik proberen van de zomer op een dvdtje te krijgen. Borgen heb ik ook veel goeds over gehoord.

 11. Ik heb Suits inmiddels helemaal gezien, geweldige serie!!!
  The Blacklist kijk ik als ik thuis ben, inderdaad ook wel goed.

 12. Vanavond de laatste aflevering? Dat meen je niet! Ik zit inderdaad elke maandag aan de buis gekluisterd, juist vanwege die rode draad. Elke aflevering krijg je een stukje informatie maar juist zo gepresenteerd dat je weer nieuwe vragen krijgt, heel erg geniaal bedacht en ja, James Spader is echt een ontzettend goede acteur, je krijgt direct sympathie voor hem terwijl je toch weet dat het niet zo’n lieverdje is met een dubbele agenda…

  • Volgende week komt ook nog een aflevering zag ik vandaag, maar ik geloof dat dat dan toch voorlopig echt de laatste is. :-(

   • Nee hoor dit seizoen heeft nog 3 afleveringen. Er vanuit gaande dat ze alle afleveringen ook uitzenden. Goed nieuws er komt een nieuw seizoen.

 13. We hebben wél de eerste aflevering gezien maar juist die rode draad is waarom ik dan afhaak. Ik heb liever afgeronde afleveringen. Smeris hebben we gevolgd maar ook daar vind ik het hinderlijk dat er maar stééds weer blijkt dat het echte “lek”nog niet gevonden is. Ik zie liever criminal mind of NCIS !

 14. We hebben de eerste afleveringen gezien, wel goed inderdaad, maar toen Celblok H begon op SBS6 ben ik afgehaakt. Niet dat die serie nou ze geweldig is, maar ik houd nou eenmaal van Nederlandse series.

 15. Ik heb een aantal afleveringen gezien maar vond het uiteindelijk teveel op elkaar gaan lijken elke aflevering weer

 16. Ik geen van de series die jij noemt. Misschien worden ze uitgezonden op de commerciële zenders. Die hebben we hier niet.
  Ik volg eigenlijk niets. Quiz en detectives vind ik wel tof.

 17. Ik ken het niet, maar onthoud het. Wij kijken nu ijf seizoenen Fringe, via ntlixx, elke acvond dat er niets anders te doen /zien is een aflevring. Ook vnl die ode draad, je wil gewoon weten hoe het in elkaar zit!

 18. Ik ben het helemaal met je een! The Blacklist is ook 1 van mijn favorieten op dit moment.

Reacties zijn gesloten.