Balletje trappen

De meiden zitten allebei op voetbal en ze trappen daarom graag een balletje. Nou is onze tuin niet bepaald kindvriendelijk en hebben ze, tot hun grote frustratie, niet heel veel ruimte tot hun beschikking om te ballen. En de ruimte die er dan is, die is ook nog super onlogisch ingedeeld, mam!

Maar dat alles belet hen niet om toch elke dag wel wat te pingelen tegen elkaar. De poten van de picknicktafel vormen de ene goal en twee krijtstrepen op het paadje de andere. Dwars op het veld staan drie bolaccacia’s gruwelijk in de weg te staan, maar laten we het er maar op houden dat dat het techniek oefenen ten goede komt.

Afgelopen zaterdag hadden Grote Zus en ik het laatste toernooi van het seizoen en blijkbaar had madame nog niet voldoende gevoetbald. Ze ging in de tuin vrolijk verder en daagde me uit tot een potje. Nou, dat kan ik natuurlijk niet uit de weg gaan dus ik trok de stoute schoenen aan.

Ha, versloeg ik mijn dochter toch maar mooi even met 8-3! Ik ben het spelletje dus nog niet verleerd, dit zeer tot frustratie van Grote Zus.

22 gedachten over “Balletje trappen

 1. hahaha you go girl ^^ ik zou het kind ook makkelijk verslaan, maar due kan dan ook totaal niet voetbalellen hahaha ik ook niet trouwens, maar hij nog minder ;-)

 2. Ik zat ook op vrouwenvoetbal, leuk !
  Wij hadden een speelveldje voor de deur waar de kinderen heerlijk konden spelen !

  gr Elise

 3. Jaloerse groet, ik kwam vroeger nooit verder dan splijtende passen of goed geplaatste voorzetten.
  En een enkel afstandschot trof soms ook zelfs het doel.

  Maar het veredelde pingelen is mij nooit gelukt.

  Jaloerse groet,

 4. Hulde voor jou. 8-3 is niet mis.

  Zat ik met toch heftig na te denken over dat woord: bolacacia’s. Het duurde een tijd voor ik via Bo-lacacia taar Bola cacia etc. uiteindelijk een zucht slaakte: bol-acacia’s. Pffff.
  Hoe suf kun je zijn.

 5. Een stevig potje voetballen verlies je nooit, net als fietsen ;-) En jij hebt langer geoefend dan je dochter natuurlijk! Grote Zus komt er wel.

 6. Mooie tijden dan voor jullie de komende maand. Lekker samen genieten van het WK voetbal. ;)

 7. Heb je dat boek vechtlust btw al gelezen van Fernando Ricksen? Ennnnn wat vond je ervan :-)

 8. Ha Mrs T meld je aan bij ons team! Wij zoeken vrouwen die wel een balletje hoog kunnen houden! De 35+ verterinnen selectie :) Zeer welkom!

 9. Ik wéét wel een huis met een leuk trapveldje ervoor voor je , heb ik toevallig nét een logje over gemaakt, kun je misschien wel voor een prikkie kopen want men zit er wat mee in de maag ;-)

 10. Tja, hier ook een gezin met alleen maar (ex)voetballende kinderen….en die zochten overal wel een plekje om te trappen….tot aan modderpoelen toe! Maar zelf meetrappen, mij niet gezien hoor! ;)

 11. Hihi, moeders zijn ze slecht jog niet! Leuk dat je meedoet…

 12. Volgens mij verleer je dat ook nooit! Net als fietsen en zwemmen!
  Wel leuk zo samen een balletje trappen met je dochter :-).

 13. Jammer hé dat je geen geweldig grasveld hebt, maar misschien is het wel extra leuk in de tuin met hindernissen.

Reacties zijn gesloten.