Geen widgets gevonden in de zijbalk

Asperges

DoorMrs. T

jun 10, 2014

Al sinds een jaar of zes geven mijn broer en ik onze ouders een etentje cadeau ter ere van moeder- en vaderdag. We gaan dan met z’n zessen een avondje op stap en dat zijn fijne avonden. Niet alleen is er lekker eten, maar vooral het relaxed en ongehaast (zo zonder kinderen) samenzijn is erg fijn.  Afgelopen zaterdag was het weer zover: we verrasten mijn ouders met een heerlijk avondje.

Omdat het restaurant niet heel ver weg was (alhoewel, toch nog 15 kilometer enkel) besloten we om met de fiets te gaan. Op die manier kan iedereen een wijntje of een biertje drinken en is er geen bob nodig. Wel zo fijn natuurlijk. Het restaurant is werkelijk prachtig en omdat het fantastisch weer is gaan we in de tuin zitten. Een prachtige tuin, heerlijk beschut, mooi verlicht en werkelijk zalig om in te zitten. Om 23.00 uur zijn we klaar met eten en ook dan is het nog heerlijk zacht buiten en we kunnen gewoon zonder jas op de fiets naar huis. Wat heerlijk!

We zijn allemaal gek op asperges dus hadden we van te voren al een vijf gangen verrassingsmenu met als uitgangspunt voor iedere gang asperges gekozen. Het was werkelijk heerlijk!  De foto’s zijn met mijn mobiel gemaakt (en zonder flits want op een gegeven moment was mijn batterij zo goed als leeg) dus helaas niet zo heel goed, maar hieronder de gerechtjes die we kregen (zonder de spoom overigens, maar met de koffie).
a

Zoals gezegd, geweldig genoten. Van de hele avond, van de ambiance, de sfeer, de gesprekken. Fijn!

Morgen (want woordeloze woensdag) mijn favoriete foto van de avond, ook niet van al te beste kwaliteit maar wel een heel mooie.

 Lust jij asperges en zo ja, wat is je favoriete aspergegerecht?

Door Mrs. T

16 gedachten over “Asperges”
 1. Ja hoor, heerlijk. Ik ben getrouwd met een rasechte Limburger dus wij eten minimaal 1 x per jaar asperges haha. Lekker traditioneel met ei en ham met botersausje .. heerlijk !

  gr ELise

 2. Ja héérlijk! Al had ik ‘n tijdje terug verse asperges gekocht en blijkbaar niet goed geschild. Wist ik veel, had dat nog nooit zelf gedaan. Dus daar zaten wat harde stukken tussen en dat was jammer. Favoriet? Hmm, weet ik eigenlijk niet, ken nog niet zoveel varianten… met gerookte zalm is iig héél lekker 😀

 3. Nou… ik vind het niet vies maar ik zal het ook niet opzoeken.
  Ik heb het jarenlang gegeten in Eepen (Limburg) waar het met ham werd geserveerd in een soort hotel/kasteel. Luxe hoor.
  Recepten…oei, zou ik niet weten.

 4. Wat een leuk idee, ik denk ook dat ouders van volwassen kinderen dit een héél mooi cadeau vinden, niet eens om het eten maar gewoon om het mooie samenzijn.
  Maar eh…. 0% op geldt óók voor de fiets hoor, al maak je daar minder makkelijk veel schade mee het kan wel dégelijk ook gevaarlijk zijn. Je had nu dus éigenlijk veel méér BOB’s nodig;-)

 5. Asperge uit de oven met zalm …. Jammie
  Maar met alleen een eitje en wat ham/bieslook vind ik ze ook heerlijk.

 6. Lekker, asperges. Hier komen ze vanavond op tafel. Gewoon, met gekookt eitje, gekookte aardappels en filetlapje.

 7. Het was inderdaad een top avond! Wat een prachtig weer, wat een sfeer daar in die tuin, en het fietstochtje vooraf én na afloop maakte het alleen maar fijner. Nog heel hartelijk bedankt voor deze mooie traditie. Pap en Mam.

 8. Wat gezellig, die jaarlijkse etentjes met je ouders! Het ziet er lekker uit op de foto’s. Ik heb dit jaar voor ‘t eerst (in m’n leven) asperges gegeten en vond het erg lekker.

 9. Gingen jouw ouders ook fietsen? Maar idd wel erg mooi weer om te fietsen. En het eten ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op asperges! Het liefst eet ik het met zalm….heerlijk! En asperges met pasta en zalm is ook verrukkelijk!

 10. Ik lust ze wel maar ben er niet dol op en dus niet echt een favoriet gerecht, als ik dan moest kiezen, geef me dan maar asperge soep

 11. Leuk idee, met zijn allen uit eten. ASperges heb ik latst besteld bij een etentje, maar vond het na de helft van mijn bord wel weer genoeg. Wel lekker, maar niet te veel 🙂

 12. Hmm, ziet er lekker uit!
  Voor mij is het al een hele tijd geleden dat ik asperges heb gegeten, maar volgens mij vond ik het toen heel lekker. Tijd om het eens zelf te proberen!

 13. Ondanks dat de foto’s zonder flits zijn genomen zien de gerechten er heel lekker uit hoor! Ik krijg er wel trek van.
  Asperges lust ik graag, lekker met een eitje en sausje. Op veel andere manieren heb ik ze nog niet gegeten.

 14. Eén van de dingen waar je me ‘s nachts voor wakker kunt maken; asperges en dan het liefste op de klassieke wijze…eitje, lekkere ham, aardappeltje en wat boterjus :-). Ziet er geweldig uit overigens en kan me voorstellen dat jullie genoten hebben….benieuwd naar morgen 🙂

Reacties zijn gesloten.