1-5

Ik ben niet zo heel erg van het voetbalwedstrijden kijken. Het spelletje zelf vind ik erg leuk om te begeleiden en om te zien hoe ‘mijn’ meiden groeien, maar op zondagavond zit ik nooit voor (of achter) de buis om te zien wat er allemaal gebeurd is op de Nederlandse velden.

Het Nederlands elftal dan? Ook daar heb ik niet heel veel mee. Ik heb voor dit wk geen enkele kwalificatiewedstrijd gezien. Wel zag ik vier jaar geleden natuurlijk de wk-wedstrijden van oranje en baalde ik net zo erg als zo ongeveer 80% (zou dat een goede inschatting zijn?) van de natie na de verloren finale.

Ik heb wel wat moeite met die 16.000.000 coaches waarmee ‘onze jongens’ te maken hebben en het vele, vele gepraat voor, tussen en na wedstrijden. Ik heb ook behoorlijk wat moeite met de FIFA, vuile spelletjes die er gespeeld worden en de omstandigheden in sommige landen waar dit soort grote toernooien georganiseerd worden.

Dat alles neemt echter niet weg dat ik de wedstrijd tegen Spanje gisterenavond wel gekeken heb. Samen met Kleine Zus zat ik achter de computer: ik mijn blogrondje en zij op de Sims (Mr. T. draaide bardienst in een ongetwijfeld euforische voetbalkantine en Grote Zus keek bij een vriendin). De tablet stond tussen ons in en daarop volgden we de wedstrijd. Die, zo ontdekte ik later, overigens bijna één minuut later uitzendt dan de beelden op televisie.

Maar lieve mensen, wat heb ik gisterenavond genoten! Van de prachtige 1-1 van ‘Learing-to-fly-Van-Persie’. En van de vier goals die daarna nog volgden. Ik was altijd al best gecharmeerd van Arjen Robben (zou hij trouwens tatoeages hebben?) maar na gisteren nog een beetje meer. Wat een loopvermogen. Wie had deze uitslag in hemelsnaam verwacht?

Volg jij het wk en waar keek je gisteren?

10372170_1493655467535181_1668979532803826945_n

___________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: scoren. Ik moet zeggen dat ik wat inspiratieloos ben de laatste weken, dus ik ‘scoor’ maar even op deze gemakkelijke manier. De andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

28 gedachten over “1-5

 1. Leuke WE. Inmiddels de voorronden achter de rug. Nu kijken hoe onze jongens het verder doen!

  Liefs Frederique

 2. Mooie WE

  Eerlijk vind ik Arjen Robben en Van Persie Arrogant .
  Dat ego trippen heeft Robben vandaag weer bewezen te lang de bal houden en zelf knallen !
  Gelukkig dat hij op het laatste de knop kon omzetten zodat Memphis Depay kon score mijn favoriet en Leroy Fer deze 2 brachten de 2 doelpunten en Memphis redde ons in de vorige wedstrijd met een prachtige voor zet van Blind :-)

 3. Geweldige opmerking: 16.000.000 coaches! Daar heb ik zo’n hekel aan: voorbeschouwen, tussentijds wauwelen en dan nog een keer nabeschouwen. Alsof dat de zaak verandert. In vind het trouwens prettiger op België te kijken (als Nederland speelt en áls ik al kijk), daar is men onpartijdig. Scheelt een stuk!

  Lekker vlot geschreven WE, met plezier gelezen!

 4. het boeit me totaal niet, ‘t is dat het kind dit keer eens wou kijken (want op school hadden ze het nergens anders meer over) en dus heb ik ook half-half gekeken.
  en een potje voetbal is dikke prima, maar de rest.. al dat geld dat er tegenaan gesmeten wordt, terwijl even verderop mensen in de meest barre omstandigheden proberen te overleven. ik vind het nogal wat.

 5. Ehhh ‘breek mij de jeweetwel niet open’…..het onderwerp ergert mij alleen maar en nog mateloos ook ;-)
  Neemt aan de kwaliteit van jouw WE niets af natuurlijk, zoals altijd ;-)

 6. Die wedstrijd heeft mij compleet verrast, ik was vooraf heel sceptisch. Dat belette me niet om de wedstrijd te bekijken. “Flying Robin” was voor mij een wake-up, maar ondanks de schoonheid van de goal nog geen kantelpunt – dat kwam met “de wraak van Arjan” voor de verloren vorige finale tegen dezelfde keeper…
  Ik vind je verhaal prachtig!
  Maar toen ik de bijgevoegde afbeelding voor het eerst zag (al eerder dus), dacht ik eerst dat het over Pinkpop 2014 ging, totdat ik de vormen herkende…
  Ik vind ‘m steengoed bedacht.

 7. Ik vond het ook spannend hoor, terwijl ik beslist geen voetbalfan ben! Maar de gezelligheid en alles bij elkaar, het hele sfeertje, vind ik wel leuk, zeker als ik zie dat manlief ook echt even geniet.

 8. Geweldige wedstrijd hè :D Vooral dat 1e doelpunt van Van Persie was schitterend!
  Hopelijk doen ze het woensdag weer zo goed!

  Ik kijk trouwens gewoon thuis met familie en dan vooral als Oranje voetbalt. Wil ook graag Z-Korea zien, maar die moeten pas dinsdagnacht voetballen. Weet niet of ik het zo lang vol ga houden, haha

 9. Ik verwacht niés bij dit WK, ik hoop alleen in stilte(want hardop zeggen wordt niet gewaardeerd) dat Nederland er snel uit ligt. Helaas is het nog niet zover. Jouw opvattingen over hoe je met voetbal bezig moet zijn ( als hobby) zijn gezonder dan dat hele betaalde voetbal, het zal je wel duidelijk zijn dat ik niet mee kijk!

 10. Ik kijk echt heel weinig tv; ik lees liever een goed blog :-)
  Maar mijn man volgt alles op de voet. Tijdens mijn blogrondje schrok ik me meerdere keren de p*kken, maar het was de moeite wel dubbel en dwars waard!

 11. Ik volg het voetballen wel, niet meer zo gepassioneerd als vroeger. De uitslag had ik in mijn stoutste dromen nog niet durven te voorspellen. Ik denk niemand. Ik wens je veel plezier met de overige WE-dstrijden!

 12. Ik ben weer heel blij met dit WK, maar niet om het voetballen. Nee, ik scoor met de Engelse detectives die de KRO elke voetbalavond uitzendt.
  De uitslag krijg je vanzelf mee als er gejuicht wordt bij de buren. Minder mooi vind ik het vele vuurwerk in de straat. De katten werden er bang van. Je zou om die reden haast willen dat Nederland verliest.

 13. Het was geweldig! Wij zijn ook geen voetbalfans maar tijdens het EK en WK kijken we wel de wedstrijden van Nederland. Dit keer dubbel spannend, zoonlief zat op Gran Canaria in zijn oranje shirt met allemaal Spanjaarden! Op naar woensdag!

 14. Ik ben zelf ook niet zo’n voetbalfan en eerlijk is eerlijk, ook ik dacht dat ze ‘r niet zo heel veel van terecht zouden brengen. Hoe ik dat dacht? niet uit eigen waarneming hoor maar gewoon, van wat ik om me heen hoorde.
  Jonne wilde voor ‘t eerst ook ‘s kijken dus we besloten met z’n 4-en te gaan kijken. Verdeeld succes want Jonne noch Robin kon zijn/haar mond houden… Op zich wel logisch voor kinderen van 7 en 5 ;-)
  Maarrrrr, wát n feestje werd hét!!! Benieuwd hoeveel mensen dit goed hadden in de diverse poul’tjes! Niet veel, gok ik ;-) Oeh, en al die middenstanders die kortingen aanboden per Nederlands doelpunt, whahahahahaha! :-D
  Op naar woensdag! Ze hebben de lat voor zichzelf wél hoog gelegd nu!

 15. Ik heb geen tv aangehad. De buren waren elders en alleen in de verte waren de goals te horen met wat knallers. Met een plaid om me heen heb ik buiten zitten genieten van de rust met een portje en enkele blokjes kaas.

  Je hebt goed gescoord met de WE
  groetjes, Ria

 16. Wij keken hier! Thuis, in Duitsland, op de bank.
  De kinderen, gehuld in rood en geel, hopend op een overwinning van Spanje, ik bijzonder blij met het verloop.
  Tijdens de wedstrijd veelvuldig contact via Whatsapp en FB met vrienden in Spanje en op het eind nog met Duitse vrienden, die verrassend genoeg, blij waren met de overwinning van N´land.

 17. Ik volg het WK niet en zat gewoon lekker thuis voor de buis. Aangezien de deur naar het balkon open stond en er op diverse plekken in mijn omgeving duidelijk met meer mensen dan normaal naar de wedstrijd werd gekeken heb ik wel alle goals ‘mee gekregen’..

 18. HJad vooraf niet zo’n zin, die hele wk-gekte met oranje vlaggen en de supermarktacties stoort me, al die media-aandacht en commercie… Maar ben toch naast man op de bank gaan zitten en ik moet zeggen, het was wel mooi om te zien!

 19. Ik ben geen voetballiefhebber, alleen tijdens EK en WK kijk ik naar wedstrijden met als gevolg dat ik na zo’n toernooi helemaal op de hoogte …. :-)

 20. Ik volg het wel, maar kijk niet alles, gisteren keek ik thuis… de eerste helft beneden, de tweede boven

 21. Ja hoor, hier ook gekeken. En nee, ik heb ook weinig met voetbal maar de tweede helft was toch wel heel erg leuk!

 22. Grappig eigenlijk, dat je het voetbal wel leuk vindt, maar niet zo van het kijken houdt.

  Ik kijk wel, als het mogelijk is. Van deze wedstrijd zag ik alleen de tweede helft. Tijdens de eerste helft lag ik voor pampus nadat ik een feestje had gehad. Na de wedstrijd wilde ik eigenlijk meteen gaan ontbijten, maar ik ben toch maar naar bed gegaan :)

 23. Ik schakelde in de 2e helft in. De uitslag had ik zeker niet verwacht. Maar het is wel leuk en ik denk nu dat ze wel een ronde verder komen want van die twee andere ploegen heb ik niet veel bijzonders gezien.
  Leuke nabeschouwing, Mrs. T en hopelijk is je inspiratieloosheid hierna helemaal verdwenen. :-)

 24. Pingback: WE-300, geniet u mee van een zonnig Brazilië? | Platoonline

 25. Ik moest echt even schakelen. Voetbal gisteren? Dat is toch vandaag. Ik ben net terug van voetbal kijken bij mijn schoonzus (ze vierde ook meteen haar verjaardag). Hoewel kijken een groot woord is. Ze hadden een groot scherm binnen en ik zat met een klein groepje en veel kinderen buiten. Ik heb geen doelpunt gezien.

Reacties zijn gesloten.