Vlaggetjes

Zondag vieren mijn oom en tante dat ze 40 jaar getrouwd zijn. 40 Jaar geleden was ik hun bruidsmeisje (klik voor een prachtige foto) en ik kan wel concluderen dat ik een knap staaltje werk heb afgeleverd. Mijn oom en tante hebben immers een (voor zover ik dat kan beoordelen natuurlijk) prima huwelijk, hebben vier kinderen, een aantal schoonkinderen en inmiddels hebben ze ook al een haffelke (dat vind ik wel een heel mooi Brabants woord) kleinkinderen.

We zien hen niet heel vaak, maar als we ze, vaak bij verjaardagen van mijn ouders, zien dan ga ik als het even kan bij hen in de buurt zitten. Ze zijn gewoon heel aardig, breed geïnteresseerd en georiënteerd en je kunt interessante gesprekken met hen voeren.

Mijn oom is een paar jaar geleden heel erg ziek geweest en daar nog steeds niet helemaal van hersteld, maar hij blijft positief. Ook zijn baan is hij recent verloren en dat is natuurlijk hartstikke vervelend, maar dat krijgt hem er vast niet onder. Daarbij ze wonen in een klein paradijsje (klik voor foto’s van 6 (!) jaar geleden alweer) waar altijd meer dan genoeg te doen is.

Enfin, 40 jaar getrouwd dus en dat gaan ze vieren. En héél (ja, je leest het goed héél) de familie is uitgenodigd. Dus dat betekent niet alleen hun broers en zussen met aanhang (en dat zijn al er echt een heleboel), maar ook de kinderen van de broers en zussen en ook weer de kinderen van de kinderen van de broers en de zussen. Dat is dus een flinke haffel mensen en het feest wordt dus gewoon een soort van reünie. Leuk!

Nou is de familie van mijn vader niet zo heel erg van de levenslopen maken en zo, maar niets doen is ook zo weinig. Dus kwamen de tantes op het lumineuze idee om elke gast een vlaggetje te laten maken zodat we uiteindelijk een superlange slinger zullen hebben vol met creatieve (ahum) uitspattingen en goede wensen.

Uiteindelijk bakten wij viertjes er dit van. Zijn ze niet geweldig geworden?
vl

Samen met mijn schoonzus hebben we ons gebogen over een geschikt cadeau. Geld geven is natuurlijk altijd mogelijk, maar ook wel wat saai dus uiteindelijk hebben we dit boek gekocht dat we namens onze beide gezinnen zullen geven. Ik denk dat mijn oom en tante dat vast een leuk cadeau en een blijvende herinnering zullen vinden.

Het wordt zondag vast een gezellige middag!

14 gedachten over “Vlaggetjes

 1. Wat een superleuk idee, die vlaggetjes! En wat was je een schattig bruidsmeisje! Fijne dag!

 2. Erg leuk idee, dat van die vlaggetjes. Ik ga het onthouden. heb de foto’s ook gezien. Dat is geen ‘Klein Paradijsje’ hoor. Dat is ‘Groot Paradijsje’! Een gezellig feest!

 3. Van harte met oom en tante vandaag! En wat schattig die foto als bruidsmeisje :) Het vlaggetjes idee ga ik zeker onthouden!

 4. Een oom en tante om in te lijsten. Vooral die oom. Je zult op die leeftijd je baan maar kwijt raken en je gezondheid ondermijnd zien. Knap dat hij zo doorgaat.
  Gefeliciteerd met hun jubileum. Dat gaat een mooie dag worden. Geniet er van.
  Enne…. ‘t was een mooie foto inderdaad.

 5. Wat een onwijs leuk idee die vlaggetjes slinger. Ga ik onthouden want wij hebben dit jaar óók nogal wat feestelijke gelegenheden.
  Wat leuk dat je bruidsmeisje was bij dit 40 jarige bruidspaar en voorál dat er nog zo’n goed contact is!

 6. Oh dat boek kwam ik tegen als e-boek ergens
  Leuk idee, een vlaggetjes slinger.
  Wat een tijd he, 40 jaar getrouwd .. wauw.

  Heel veel plezier

  Elise

 7. Tssss, dat is bizar, ik klik op de link…. Guillain Barré, had er nog nooit van gehoord… tot afgelopen dinsdag…. mijn vader heeft het nu.

 8. Gefeliciteerd voor je oom en tante! En wat leuk dat ze een feest voor de hele familie organiseren! Leuk die vlaggetjes, jullie zijn creatief bezig geweest :-) Alvast veel plezier & een fijn weekend!

Reacties zijn gesloten.