Ploing

In relatie tot mijn logje van afgelopen maandag stelt dit natuurlijk helemaal niets voor, maar gelukkig zijn er in het leven ook nog gewoon trivialiteiten waaraan je je heerlijk kunt ergeren.

Nou moet ik zeggen dat ik me niet heel snel echt ergens aan erger want ik ben nogal van het aanpakken of benoemen van ergernissen, maar dit is een ergernis die ik helaas niet zelf in de hand heb. Of ja, die heb ik wel in de hand, maar de oplossing die de meiden en ik bedachten, daar stak Mr. T. dan weer een stokje voor. Beetje boel jammer hoor.

Dus, waar gaat dit over? Ha, het is heel erg. Sinds al weer heel wat maanden (ja, zoooooo lang al), zit er in onze auto een ploing-geluid. Een geluid dat de ene keer 4 keer in 1 minuut klinkt, vervolgens 10 minuten niet om dan weer 2 keer snel achter elkaar te ploingen, dan weer 5 minuten niet en vervolgens wel 14 keer in amper 3 minuten. Je begrijpt, ik word daar gillend gek van.

Het ploing-geluid wordt veroorzaakt door de verlichtingsindicator en dat kan wel gemaakt worden, maar daarvoor moet de hele stuurkolom verwijderd worden en daarna moeten de monteurs nog een heleboel moeilijke friemeldingen doen. En friemeldingen kosten heul veul geld (€ 600,= volgens de opgave). En dat vindt Mr. T. het niet waard. Ik eigenlijk ook niet als ik heel eerlijk ben, maar dat zeg ik natuurlijk niet tegen Mr. T.

De meiden en ik hadden dus al een oplossing want we zochten gewoon even een nieuwe auto uit (dit vinden wij wel leuk) en waren helemaal enthousiast, maar ja, Mr. T. liet zich niet overtuigen. Ach, eigenlijk ook wel logisch, want een boel centen uitgeven terwijl onze huidige auto alleen maar ploingt en nog best een jaartje of wat mee kan is ook zo wat.

Ik foeter wat henen en mopper wat op de ploing, maar dat is een van de rollen die ik als echtgenote nu eenmaal hoor te spelen. Al hoop ik dat de ploing zich tijdens de 800 kilometer naar onze vakantiebestemming wel gedraagt!

Enfin, onze auto is blauw en hij ploingt. Wat is er op jouw auto aan te merken?

18 gedachten over “Ploing

 1. Ik heb geen auto, maar maar Maria heeft een Skoda Fabia. Er is niks op aan te merken want hij is nieuw en doet geen ploing.
  Dus ploing kan in jullie geval eigenlijk geen kwaad. Dan zou ik dat geld er ook niet aan besteden. Mr. T heeft gelijk.

 2. Onze vorige auto deed ook “ploing”. Ongeveer een jaar heeft dat geduurt. Houdt vanzelf een keer op… helaas doen dan de knipperlichten het ook niet meer.. Was bij onze auto gelukkig niet heel duur. Ik geloof zo rond de 80 euro. Inmiddels hebben we een andere auto en hier mankeert tot nu toe nog niks aan.

 3. Achjoh, I would die for just a ploink! ;-) Die van ons is volgens mij echt wel ‘n beetje op. Bij ons zit ‘r ‘n geratel in, als je de bocht omgaat… iets met ruimte in de stuurkolom… maarja… we doen ‘t er maar mee want ik zie ‘t voorlopig nog niet gebeuren dat we ons ‘n andere auto kunnen veroorloven helaas… ;-)
  Succes met de ploink! ;-)

 4. Niets, haha, want ze is ook blauw! De mijne dan ;-)
  Lief rijdt in een klaproosrode Prius waar ook al niets op aan te merken is.
  Roos is pas met rijlessen begonnen en wil heel graag de Fiat 500 met zonder dak. Blijven dromen…

 5. Onze zwarte Renault Captur is net 10 dagen oud en helemaal fijn.
  Op mijn 3 jaar oude Twingo heb ik wel wat aan te merken. Zijn band heeft mijn superfijne zonnebril geplet toen ik er overheen gereden ben. Niet kapot maar wel plat.

 6. Mijn fiets is zilvergrijs met wat donkerblauw als ik hem schoon zou maken. Zonder verlichtingsindicator xi ik prima of mijn licht het wel of niet doet. Dus een kans op ploings.

 7. Ik kan absoluut niet tegen al dan niet repeterende geluidjes. Ik zou ‘m inruilen, die auto dus. Zelf rij ik al ruim 189.000 km in mijn Toyota. Echt fijne auto.

 8. Onze auto is blauwgrijs en de airco werkt alleen als vriendlief in de auto zit. Heeeeul vreemd! (of ik doe iets verkeerd, want ik niet denk hoor, maar vriendlief wel natuurlijk) Tip voor de vakantiereis, veel cdtjes meenemen en lekker hard meezingen!

 9. Op die van mij gelukkig niks op het moment, ik hoop dat ik alle ellende begin dit jaar heb gehad. De auto van Lief is vandaag thuisgekomen, dus ik hoop dat daar ook niks meer op aan te merken is na alles wat er mee was.

 10. Gisteravond met onze *nooit wat mankeer auto* naar het ziekenhuis gereden waar een doodzieke dochter van mij lag.
  Ik rijd weg en dochter die naast mij zit doet het raam open en wij horen toch een geklapper rechtsvoor.
  Nou, met een ‘het zal wel’ gevoel gewoon doorgereden en na het ziekenhuis bezoek op de parkeerplaats de boel aan een nadere inspectie onderworpen. Niets gevonden de harde klap bleef echter hoorbaar zodat wij veel bekijks kregen van omstanders.
  Thuisgekomen rechtervoorwiel opgekrikt en aan het wiel gedraaid, niets te horen.
  Plots valt mijn oog op de wieldop die op een plek dmv een stoeprand in de velg was gedeukt. Ik trek hem met een ‘ploep’ eruit en na een proefritje was de boel weer voor elkaar. Deed mijn oude beroep als automonteur toch weer goed.

 11. Een zilvergrijze opel en een blauwe clio, de opel is 10 en de clio is 17 ! jaar oud en ik rijd het liefst in de oude auto .. die rijdt het lekkerst :)

 12. Die van ons is bruin en nog geen half jaar oud en dus….. ben ik er nog hélemaal happy mee, helemaal niéts om over te “miepen!

 13. Heel lastig zo’n bijgeluid! Leuk gevonden dat ‘ploing’ ;-).
  Mijn autootje heeft nog geen gekke dingen, hij is net uit de doos…

 14. Zolang hij rijdt zou ik er niet moeilijk over doen :-)

  Mijn auto zit onder de resten plaksel van het duckttape, na een fijne geslaagde (maar niet netjes opgeruimde) afstandsbedieninginbouwactie van manlief… En dat valt niet mee om dat te verwijderen!

  • met hij bedoel ik dan de auto he, niet mrT :-)

   En als je toch switcht en geld niet het belangrijkste is, neem dan eens een Alfa. Ik had een 156. Superrrr auto.

Reacties zijn gesloten.