Jura

Het moet echt niet gekker worden! Wij gaan dit jaar namelijk helemaal naar de Jura. Gingen we tot drie jaar geleden altijd in Nederland met vakantie, in 2012 gingen we al helemaal naar Luxemburg. Vorig jaar daalden we nog wat meer richting zuiden en belanden we in de Vogezen en dit jaar gaan we nog verderder richting evenaar. De Jura wordt ons reisdoel. Gaaf!

En om het nog maar wat spannender te maken, we gaan zo maar 12 hele dagen ook nog! Wat een feest!!!

Enfin, de Jura dus. Ik heb me laten vertellen dat het er prachtig is en dat geloof ik graag als ik de foto’s zie. Wat we er gaan doen? Uh, weet ik nog niet. Wandelen denk ik. En kastelen kijken, een stadje bezoeken. Zoiets. En wellicht kanoën en zo. We hebben Grote Zus verteld dat ze zich ‘s ochtends zonder morren aan ons programma aan dient te passen, dan doen wij dat de middag en avond aan het hare. Hopelijk is ze tegen de tijd wat we echt vertrekken aan dat idee gewend. ;-)
ch
Wij hebben geen eigen kampeerspullen en ik moet zeggen, ik vind eigen sanitair toch wel erg plezierig. De afgelopen twee jaar hebben we zo’n mobil home geboekt. Dat was prima hoor, maar ze stonden wel heel dicht op elkaar en zijn toch wel heul krap. Het eerste jaar hadden we geen overdekte veranda, maar afgelopen jaar gelukkig wel. Dat was heerlijk! Enfin, voor dit jaar heb ik een chaletje geboekt. Wat ruimer van opzet, met overdekte veranda en als toetje ook nog opgemaakte bedden bij aankomst. Hahaha, heel belangrijk natuurlijk.

Wat zijn jouw vakantieplannen en, als je de Jura kent, heb je nog tips voor ons?

21 gedachten over “Jura

 1. Hopelijk hebben jullie het fijn (gehad?) daar, het ziet er in ieder geval mooi uit. Hoewel ik vroeger veel heb gekampeerd zie ik mezelf nu niet meer zo snel in een tentje – een beetje comfort en privacy vind ik wel zo prettig. En een beetje normaal kunnen koken ipv een beetje behalpen op een campinggasje vind ik ook wel fijn :-).

 2. Dat ziet er mooi uit! Ik ben met m’n ouders een paar keer in een soortgelijk chalet geweest, in Zwitserland, en we vonden het fantastisch! Ik heb daar goede herinneringen aan. Tips heb ik niet. Wij gaan kamperen met de kinderen, maar we weten nog niet waar.

 3. Oh, ik ben heel benieuwd naar je verslag want deze streek ken ik namelijk nog niet maar aangezien Frankrijk ons, net als Oostenrijk, altijd wel trekt, ben ik zeer benieuwd hoe het jullie daar zal gaan bevallen. Het chalet ziet er in ieder geval erg mooi uit! En ach, als Grote Zus eenmaal op de camping is dan draait ze vast wel bij!

 4. Ik moest even googlen waar de Jura precies lag ;-) Maar dat klink allemaal goed hoor! Op de foto’s ziet het er ook mooi uit. En Grote Zus zal vast wel bijdraaien als ze de foto’s ziet. Chalet ziet er ook mooi uit! Ik ga dit jaar naar de Ardeche in Frankrijk. Ook nog nooit geweest, dus ben benieuwd.

 5. Zoveel natuurschoon in dat land, het zou verboden moeten worden ;-) Ik kan me voorstellen dat jullie er ontzettend naar uitkijken. Wij blijven voor de verandering eens thuis…

 6. Heerlijk ziet dat eruit! Wij zijn net een weekje weggeweest en gaan binnenkort naar NL. Afgelopen week was er een vriend mee voor zoon en andere zoon bleef thuis. Dochter is 12 en doet nog niet zo moeilijk. Het blijft schipperen met die tieners, succes!

 7. Volgens mij heeft mijn dochter daar 6 maanden gewerkt in de wintersport, erg mooi !

  Wat een lekker vooruitzicht ! Ook wij hebben een stacaravan gehuurd en blijven in Europa dit jaar, een keertje niet vliegen, zo blij mee !

  Lekker vooruitzicht hebben we he !

  En ik vind het een mooi voorstel naar jullie oudste dochter dus dat zal best lukken !

  gr Elise

 8. Ziet er geweldig uit en lijkt me een prima vakantieadres.
  Zelf ben ik er nooit geweest en voor zover ik nu weet gaan we dit jaar nergens heen.
  Gewoon geen behoefte aan want we hebben hier vakantie wanneer we maar willen;-)
  Grote Zus zal best wel wennen aan het idee dat je nou eenmaal met elkaar rekening moet houden!

 9. Wij waren ooit in de Franse Jura, in de buurt van Langres. Was een mooie omgeving. Wij gaan deze zomer een weekje naar Oostenrijk en nemen onze logeerkat mee. Ook leuk lijkt me :-)

 10. Ik ben wel eens in de Vogezen geweest maar nooit in de Jura. Het lijkt me er prachtig en ik denk dat zo’n vakantie zichzelf invult met al dat natuurschoon. Ik heb dit jaar geen vakantie. Zoon krijgt een eigen huis en er is nog het nodige aan hem te sponsoren. Misschien volgend jaar weer.

 11. Heerlijk vooruitzicht! Nee, ik ken de Jura niet, kan je niks aanbevelen.
  We gaan dit jaar in augustus 1 weekje naar Saksen in Duitsland met onze oldtimer en in die week één dag naar Praag, dat is niet zo ver weg. En in september ga ik samen met mijn dochter een weekje naar Mallorca, ook heel veel zin in! Vanaf woensdag voor de eerste keer samen 16 dagen 2 kleindochters op vakantie in ons huisje, dus dat worden drukke tijden, maar wel heel leuk!

 12. Wij gaan nergens heen en in de Jura ben ik nog nooit geweest. Het ziet er schitterend uit. Heel veel plezier.

 13. Ik was wel in de Jura, ooit in mn vorige leven zeg maar, de natuur vond ik er prachtig en wij hebben toen heel veel gewandeld inde bossen en veel gekanoed. Ook was er een groot meer waar we veel zwommen, maar dat was ongelooflijk koud gek genoeg.

 14. Wel vaak in Frankrijk geweest maar nog nooit in de Jura. Kan je er dus niets over vertellen. Wij gaan ruim 3 weken naar Zweden. Hebben daar een boot en een caravan. Mijn man is gek van vissen en dat kan daar volop. Voor jullie: een fijne vakantie toegewenst.

 15. Dat ziet er ontzettend leuk uit zeg! Geen vakantieplannen aan deze kant, we hebben onze stacaravan verkocht en deze zomer willen we dagjes uit. We hebben allemaal vrij reizen met de trein dus kunnen gaan en staan waar we willen ;-)

Reacties zijn gesloten.