Knietje

Ik was een beetje dom. Wat? Ik was een beetje boel dom. Want wat deed ik? Ik lette niet op terwijl ik vorige week maandag (14 juli dus) naar het werk fietste. Na een festival als dit moet er natuurlijk opgeruimd worden en dat gebeurde ook in het park waar ik altijd doorheen moet als ik naar het werk fiets.

Enfin, ik fietste daar dus en keek naar links en had even niet in de gaten dat er aan mijn rechterkant, in de lengte op het fietspad een boel dranghekken stonden. Waar ik dus met redelijke snelheid langsaf fietste en waar mijn knie even tegen een stuk of acht spijlen kedoinkedoinkte voordat ik de tegenwoordigheid van geest had om naar links te sturen. Gelukkig ben ik niet gevallen, maar pffft, had ik even de bibbers!

Aangekomen op het werk stond ik voor de uitdaging in de fietsenkelder te geraken, maar dat lukte eigenlijk wonderbaarlijk goed. Ondanks het trillen, want man, het deed au! Op mijn werkplek aangekomen heb ik een icepack geregeld en mijn been omhoog gelegd en heul veul gekoeld. Maar man, het deed echt au. En er was ook nog bloed! Niet veel, maar wel een beetje. En ik had ook nog een beschadigde duim.

En jemig, wat werd die knie stijf en gevoelig en pijnlijk. Ik was niet blij! Dinsdags was een drama, maar woensdag ging het gelukkig al weer wat beter. Uit bed komen en het been weer wat soepel maken was eigenlijk het grootste probleem. Als ik maar bleef bewegen, dan ging het redelijk. Ik durfde daarom donderdags ook wel naar XXL te gaan, al moesten we nu natuurlijk regelmatig even zitten om een ijsje te eten of wat te drinken. Maar dat vonden de meiden niet heel erg.

Vanaf het weekend had ik eigenlijk het meeste last van de korst op het wondje. Dat maakt dat het bewegen telkens pijnlijk blijft. Verder gaat het eigenlijk vrij aardig. Al moet ik niet op de knie drukken, want dat doet gewoon zeer.

Al met al denk ik dat ik toch veel geluk heb gehad en komt het vast helemaal goed. Gelukkig maar, met de vakantie in het vooruitzicht.

15 gedachten over “Knietje

 1. Een vervelend ongelukje. Dom zal ik het niet noemen want dan moet ik meteen denken aan de talrijke keren dat ik zelf ergens tegenaan stuiterde. Hopelijk kun je nog een beetje recuperen voor de vakantie begint.

 2. Auw! Dat kan behoorlijk zeer doen! Beterschap!! (enne… volgende keer ook naar rechts kijken, hè… 😉 )

 3. Au! Stomme ongelukjes kunnen je toch mooi flink in de penarie terecht doen komen. Hoop dat je vakantie er niet onder te lijden heeft.

 4. Dat is zeker niet leuk zo vlak voor jullie vakantie! Hopelijk ben je snel weer pijnvrij!

 5. Oei, schrikken! Fijn om te lezen dat het al een stuk beter gaat. Lijkt het met een sisser af te lopen…

 6. Nou zeg, dat is niet fijn! Beterschap ermee!
  Soms gebeuren er nou eenmaal dingen die je niet voorziet en dat heeft weer gevolgen ivm plannen etc. Ik ben bezig aan een 3e antibioticakuur voor een blaasontsteking… en deze heeft als bijwerking… diarree. Kan ik niet gebruiken, straks ‘werken’ bij Pyramide, vanavond musical Jersey Boys, zondag ‘werken’… ik hoop dat het meevalt…

  OT: Is er iets met je ‘r’ op je toetsenbord?
  Kijk ff naar de woorden tegenwoo(r)digheid en ko(r)st, daar is hij weggevallen… 😉

  • Uh, ik weet het eigenlijk niet. Maar bedankt dat je me erop wees. Ik vind taalvauten erg vervelend. Deze ‘erren’ gingen allemaal in een keer goed.

 7. Auw! … hoop dat de laatste pijn en stijfheid snel verdwijnt, zodat je dansend je vakantie in kan 🙂

Reacties zijn gesloten.