The fault in our stars

Een boek voor jong volwassenen schijnt ‘Een weeffout in onze sterren‘ te zijn. Een boek dat ik nog niet gelezen had toen ik naar de film ging, maar dat is inmiddels veranderd. Indrukwekkend boek, maar ik vind -in dit geval- de film nog indrukwekkender.

Ik heb nog geprobeerd Grote Zus te verleiden om samen met mij naar de verfilming te gaan, maar dat wilde ze niet. Duh, ze zou wel met vriendinnen gaan. Beetje dom natuurlijk, omdat ik haar kaartje had betaald als ze met mij zou gaan. En feit is dat ik inmiddels de film wel gezien heb en Grote Zus nog steeds niet.

Uiteindelijk ging ik samen met mijn nichtje en ach mensen, die film … heel ontroerend en aangrijpend. Maar ook vol humor, moed en hoop. Prachtig om te zien hoe Hazel en Gus met het leven omgaan. Gaan dus, maar neem wel zakdoekjes mee. Je zult ze nodig hebben.

Heb jij de film gezien of het boek gelezen? Wat vond je er van?

18 gedachten over “The fault in our stars

 1. niet gezien of gelezen, maar dat ga ik binnenkort wel doen. trailer vertelt een hoop, maar lijkt me toch een verhaal dat de moeite waard is.

 2. De film nog niet gezien, vooral omdat ik bang ben om de magie van het boek te doorbreken. Ik vond het prachtig! En hartverscheurend. En ook erg grappig!

 3. Beiden staan nog op mijn lijst dus hopelijk kom ik er binnenkort aan toe! Niet zo’n slimme zet van Grote Zus haha…

 4. De film wil ik heel graag gaan zien en meestal is het beter eerst de film te zien en dan het boek te lezen, andersom viel mij vaak tegen.

 5. Nog niet eerder van gehoord. Ik heb gevraagd aan Roos of ze het boek kent, maar ze het het te druk met andere dingen ;-) Haar tas inpakken voor het kennismakingsweekend van haar studiegroep van het Erasmus. Gek, maar Roos heeft niet gepuberd. Ze ging net zo gemakkelijk met mij als met haar vriendinnen naar de film.

 6. Boek gelezen, een schitterend en vooral indrukwekkend verhaal! kan me goed voorstellen dat in dit geval de film nog beter is.

 7. Ik had geen zakdoekjes nodig maar 13 jarige dochter en haar vriendin wel, net als bijna alle andere meisjes in de zaal.Dochter en vriendin hadden het boek in het Engels gelezen en waren diep onder de indruk. Zelf vond ik het een ontroerende en humoristische film.

 8. Ik heb de film in de VS gezien, heel erg mooi. Bij thuiskomst meteen het boek gelezen, het orignele dan wel te verstaan, niet de filmeditie… heel mooi en intens

 9. Nog niet gezien, maar ik denk dat deze wel de moeite waard is om eens een tv- of bioscoopscherm voor te bekijken :)

 10. Zo’n ontroerende film! Ik ben met mn oudste dochter geweest (net 13), maar die was eigenlijk net even te jong. Ze vond de film “een beetje zielig, maar niet zo zielig als al die mensen die gingen huilen.” Nah, ik vond ‘m wél heul zielig. Maar ook grappig. Ik hou van dit soort films.

 11. Nog niet gezien. Maar dat ben ik zeker nog wel van plan. Waarschijnlijk wel de dvd versie. Thuis heb ik meer zakdoekjes en tissues.

Reacties zijn gesloten.