De vervangster

En toen was er, oh joy, weer een boek van Val McDermid met Tony Hill en Carol Jordan in de hoofdrol uit. Waar gaat ‘De vervangster‘ over?

Jarenlang vochten ze zij aan zij tegen de misdaad: psycholoog Tony Hill en rechercheur Carol Jordan. Hun vriendschap is kapotgeslagen door verdriet en schuldgevoel. Ze hebben geen contact meer. Maar misdaad gaat altijd door…
Een seriemoordenaar heeft het voorzien op vrouwen. Stuk voor stuk lijken ze onrustbarend veel op Carol Jordan. Wanneer er een dna-spoor bij een slachtoffer gevonden wordt, lijkt er maar één antwoord mogelijk: Tony Hill is betrokken. Rechercheur Paula MacIntyre, die niet meer voor Carol werkt maar voor een nieuwe baas, staat voor een verschrikkelijk raadsel. De gebeurtenissen die volgen, dwingen Tony en Carol ertoe om voor zichzelf en voor elkaar te vechten zoals nooit tevoren.

Wederom een heerlijke thriller van Val McDermid die goed in elkaar zit. Fijne schrijfstijl en dus gemakkelijk leesbaar. Het vorige boek met Tony en Carol in de hoofdrol liep natuurlijk niet heel goed af, dus het is fijn om te lezen hoe het beide personages verder vergaat. Maar hoe dat is, dat moet je zelf maar even zien. Hier staan alle boeken met hen in de hoofdrol op een rijtje.

dv

5 gedachten over “De vervangster

Reacties zijn gesloten.