Bedtijden deel 4

Eerder logde ik al diverse keren over de bedtijden van de kinders en omdat ik alles goed vast wil blijven leggen (zodat ik aan Kleine Zus kan laten zien dat we in haar geval echt, echt, echt véél soepeler zijn en zodat Grote Zus kan zien dat ze ernstig benadeeld wordt) zet ik hier weer ‘ns even de huidige situatie neer.

Grote Zus (15 jaar) mag inmiddels door de week tot 22.00 uur beneden blijven! Ik vind het nogal wat hoor, er blijft steeds minder van mijn (en die van Mr. T.) eigen avond over. Beetje vervelend eigenlijk. Zeker omdat er, als Grote Zus nog beneden is, bijna altijd van die heel interessante tv-programma’s opstaan zoals alles van TLC en andere bagger-tv. Dat is dus niet zo heel fijn. Maar ja, het schijnt erbij te horen. Waarom kunnen die meiden nou niet collectief beslissen dat ze ‘ns naar een goede documentaire gaan kijken zodat ze het daar de dag erna op school over kunnen hebben. Maar goed, dit allemaal geheel terzijde.

Op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is haar bedtijd dus om 22.00 uur. Ze gaat in de praktijk vaak al uit zichzelf wat eerder naar boven omdat ze merkt dat ze haar slaap hard nodig heeft. Gelukkig is ze zo verstandig om daar dan ook naar te handelen. Op vrijdag en zaterdag bepaalt ze haar bedtijd inmiddels grotendeels zelf. Op vrijdag gaat ze meestal best vroeg (rond 22.15 uur) naar boven omdat ze op zaterdagochtend moet werken (7.00 uur uit bed), maar op zaterdag blijft ze zo tot 23.30 uur of nog later (!) zitten. Ik moet daar dus echt wel aan wennen hoor.

Kleine Zus (9 jaar) moet op dit moment op zondag, dinsdag en donderdag om 19.30 naar boven. Ze ligt dan rond 19.45 uur in bed en rommelt dan meestal nog een uurtje wat heen. Hier is te zien dat ze met zichzelf heeft afgesproken dat om 20.45 uur de lamp uitgaat ;-). Op maandag gaat Kleine Zus naar toneelles en daarvan is ze rond 19.45 uur thuis, ze moet dan altijd nog douchen en is dan rond 20.15 uur klaar om het nest in te duiken. Op woensdag is het voetbaltraining en daarvan is ze rond 20.00 uur thuis. Omdat ze dan al gedoucht is ligt ze er ook dan rond 20.15 uur in. Op vrijdag en zaterdag mag de dame tot circa 21.30 uur opblijven. En als ze dan nog chips krijgt, dan is het feest natuurlijk helemaal compleet.

En zelf, zelf ga ik doordeweeks bijna altijd rond 23.30/23.45 uur naar boven en lig er dan een kwartiertje later in. Nog even lezen om dan vervolgens,  helaas, nog vaak minstens een uur wakker te liggen. Ach, ik ben er inmiddels aan gewend. In het weekend is het meestal een uurtje later.

Hoe zit het met jouw bedtijden?

25 gedachten over “Bedtijden deel 4

 1. Mijn bedtijden? ohjee… nou, laat ik met de kinderen beginnen. Met Robin (5) gaan we op de dagen dat ze de volgende dag naar school moet meestal rond 19.00 uur naar boven. Omkleden, tandenpoetsen, voorlezen en dan is ‘t vaak rond half 8, kwart voor 8. Jonne mag officieel om half 8 naar boven maar komt meestal ook al om 19.00 en gaat dan met E op onze slaapkamer “Stop politie” kijken. Om half 8 moet hij zich iig gaan omkleden en tandenpoetsen, (wij douchen altijd ‘s ochtends) en mag dan nog tot plm 20.15 (soms 20.30) lezen (en dus niet met de ipad, tot zijn spijt 😉 ) . In ‘t weekend mogen ze allebei later en dan kijk ik eigenlijk niet zo op de klok. Dan mogen ze in bed ook nog op de Ipad. Ik prijs mezelf gelukkig met ‘t feit dat mijn kinderen op zaterdag/zondag/in de vakantie nooit écht voor dag en dauw wakker worden! 😀
  Wat betreft mijn eigen bedtijd ben ik vrij snel klaar: té laat!! Altijd wél ná middernacht… 🙁 ik neem me iedere ochtend voor om díe avond wél vroeg naar bed te gaan… dat lukt helaas slecht… Voordeel is, dat ik, áls ik lig, wél meestal vrij snel in slaap val. 😉

 2. Tussen half tien en tien uur naar bed, een half uurtje lezen. ‘s Morgens loopt de wekker om 6 uur af. Meestal ben ik al voor de wekker wakker.

 3. Toen ik mijn werk nog had zat ik iedere ochtend om 7 uur in de auto zonder morren of last van te hebben maar ik ben echt een avond, zeg maar gerust nachtmens en nu ik geen vaste baan meer heb (werk zat maar freelance) merk ik dat mijn tijden helemaal weer verschoven zijn van laat naar bed en laat op. Ach ieder zijn ritme denk ik maar.

 4. Ik lig zelf eigenlijk nooit voor 23.00 uur in bed. Vaak zelfs een stuk later. De jongste moet tussen 20.00 en 20.30 uur naar bed en de oudste moet om 21.00 uur slapen. Maar die vertrekt meestal voor achten naar boven. Dan kijkt ze nog GTST en rommelt nog wat. Gelukkig zit ze nog niet in de fase dat ze heel lang beneden wil blijven. Mama’s hebben ook tijd voor zichzelf nodig 🙂

 5. Man en oudste hebben nooit slaap lijkt het en zijn nachtbrakers. Man mag zelf weten wat hij doet natuurlijk 😉 , maar oudste moet naar school. Hij moet om 00.00 echt in bed liggen van mij. Omdat ik zelf soms voor die tijd slaap, kan ik het niet altijd controleren.
  Jongste gaat uit zichzelf ergens tussen 22.00 en 23.00 naar bed. En ik ergens tussen 22.30 en 01.00. Man altijd na twaalf uur, dus hij doet het laatste rondje met de hond.

 6. Doordeweeks regelmatig te laat, rond 23.30 uur, zou eigenlijk een uurtje eerder moeten zijn maar ja, dat lukt aan het begin van de week nog wel maar woensdag en donderdag al niet meer… In het weekend heel variabel… zijn we thuis dan meestal rond 00.30 uur… Thuis moest ik gewoon verplicht meekijken met paps, dus heel wat voetbalwedstrijden gezien in die tijd. Later kreeg ik een eigen tv en zat ik grotendeels boven…

 7. Aangezien ik meestal vroege dienst draai lig ik er toch wel rond 22 uur in. Ik heb mijn nachtrust echt nodig…
  En met de tv? Ik mocht wel opblijven, maar keek toch echt mee met mijn vader. ‘s Avonds was de tv van hem.

 8. Mijn streven is om door de weeks voor 23:30 op bed te liggen. Dat lukt vak 1 a 2 x per week. Vrijdags en zaterdags ben ik een heel stuk later.

 9. Sinds Roos studeert (Erasmus) gaat ze laat naar bed, vaak na twaalf uur. Dan is ze wel druk bezig met haar studie. Colleges beginnen meestal rond elf uur, dus hoeft ze de volgende dag niet zo vroeg op.
  Mijn man gaat als eerste naar bed, rond 21.30 Elke werkdag staat hij 4.45 op.
  Meestal ga ik tussen 22.00 en 23.00 naar bed. Ook ik lig altijd lang wakker. Ik heb alles al geprobeerd, het komt omdat ik te weinig REM-slaap heb. Door bijtijds naar bed te gaan, kom ik in elk geval nog aan mijn rust. Regelmatig luister ik naar een ontspanningsoefening op youtube op mn tablet.

 10. De jongens die nog thuiswonen zijn 17 en 16. Die bepalen zelf wanneer ze naar bed gaan en ja, vaak later dan wij. Dochter is 12 en het licht gaat om 9’uur uit, in het weekend 10 uur, tenzij ze een vriendin heeft te slapen. Toen de kinderen nog klein waren werd er door de week geen tv gekeken, inmiddels zijn we wat soepeler. Wel hebben we een 2e tv in de basement, zodat de hordes tieners daar kunnen kijken. Bij de tv in de kamer hebben we een koptelefoon, zodat het geluid uit kan. Echt aan te raden. Zelf heb ik een ipad en kijk daarop. Samen tijd? Met de hond wandelen of naar de bios, uit eten…

 11. ik vind je superschappelijk naar grote zus toe, 2200 doordeweeks vind ik best laat! en ik zou zeggen, ga dat laatste uurtje maar lekker op je kamer tv kijken oid, want idd, je wilt zelf ook nog even lekker tijd voor jezelf/ elkaar hebben..
  kleine zus gaat iets eerder dan het kind, die moet om 1945 op bed liggen, wordt meestal ook wel iets later, maar niet veel later.
  zelf ga ik veel en veel en veel te laat naar bed.
  echt altijd.
  #hoekomiktochzomoe? 😉

 12. Superpuberdochter van bijna 19 lentes ( die dus niet zoveel meer pubert ) regelt nu haar eigen bedtijden.
  Kijkt graag een film op haar laptop.
  Moet ‘s morgens om 07.00 uur met de trein mee naar school, komt 18.00 uur meestal weer thuis, waarna zij gaat eten en huiswerk gaat maken.
  Vaak ligt zij rond 21.00/21.30 in bed.
  Ze snapt nu goed dat zij haar nachtrust nodig heeft.
  Soms een verjaardagfeestje in het weekend en met een vriendje is ze meteen gekapt omdat er geen tijd voor was. Verder doet zij nog een keer een sport in de week met een Japanse naam. Ik dacht jiu jitsu o.i.d.

 13. Door de weeks probeer ik er rond 22.30 uur in te liggen… maar als er iets leuks op tv is, dan kan het zomaar iets later worden 😉 Meestal lees ik dan ook nog even in bed, om vervolgens de volgende ochtend weer wakker te worden van de wekker. In het weekend is het vaak wel iets van 23.30 uur.

 14. Het kan een optie zijn om af te spreken dat oudste dochter een (aantal) avond(en) om 21:30 uur naar haar kamer gaat, zodat jullie ook tijd hebben om rustig dingen te bespreken of te doen. Mijn ouders stelden dit op bepaald moment in en m’n broers en ik tuttelden dan nog wat rond op onze eigen kamers en gingen daarna naar bed. Heb dit als jonge tiener niet vervelend gevonden, had er eigenlijk wel begrip voor dat m’n ouders soms ook even samen wilden zijn. En in m’n eigen kamer voelde ik me prima tussen m’n eigen spullen, niet weggestopt/weggejaagd oid.
  W.

 15. Rond half 11, 11 uur op doordeweekse avonden, in het weekend varieert het veel.

  Is een extra tv een optie?

 16. Julian van 5 gaat om half 8 naar bed. Vincent van 9 mag om 20 uur. Alleen op de dagen van de voetbaltraining (dinsdag en donderdag) is het voor allebei iets later. Op vrijdagavond gaan ze ook rond deze tijd naar bed omdat er voor allebei op zaterdag weer een voetbalwedstrijd op de planning staat. Zaterdagavond mogen ze allebei opblijven tot ongeveer 22 uur. Zelf ben ik een ochtendmens en absoluut geen avondmens en ik hou het ‘s avonds nooit zo heel lang vol. Doordeweeks uiterlijk 22 uur in bed. En in het weekend is het vaak uiterlijk 23 uur. Manlief blijft dan vaak nog wel wat langer zitten. Zondagavond is het wel weer erg op tijd naar bed omdat manlief om 2.50 uur opstaat en om 3.30 uur weer vertrekt naar z’n werk. Vaak liggen we dan om 21.30 uur op bed.

 17. Beide kids (8 en 10) probeer ik rond 19:00 in bed te hebben, want om 5:15 moeten ze er alweer naast staan. Omdat ik zelf daarvoor om 5:10 opsta, lig ik er om 22:00 sowieso al in, maar eerder is ook geen uitzondering.

 18. En op een gegeven moment ga je vroeger dan je kinderen naar bed 🙂
  Ik ga om half 11 (plusminus) naar boven, nog even lezen en dan val ik meestal snel in slaap.

 19. Door de weeks en zondags rond 10 uur naar boven, waarbij de zondag eerder kwart voor 10 is en de donderdag eerder kwart over 10. Vrijdag en zaterdag zijn vaak later, beetje afhankelijk van de plannen ergens rond 11 uur of soms erg laat. Ik klets nog even met manlief en dan valt hij prompt in slaap en lig ik nog een tijdje wakker, dat hoort echt bij me (was als klein kind al zo). Ik heb daar geen moeite mee, ik lig lekker warm onder de dekens. Het is maar zelden dat ik ervan baal. Zoon lief (6 jaar)heeft niet echt een vast tijd, hij heeft veel slaap nodig. OP de BSO dagen is het vaak niet voor 7 uur dat we boven zijn, op andere dagen soms wel. Maar zeg maar zo iets van rond 7 uur boven. Als hij nog moet douchen iets eerder. In het weekend is het meestal voor hem dezelfde tijd, maar zijn we wel iets soepeler, maar meer dan een kwartiertje scheelt het meestal niet.

 20. In de week is het altijd tussen 22u en 23u. Ik moet tenslotte de volgende dag om 6u eruit en nu het weer donker is ‘s morgens heb ik wat meer slaap nodig. In het weekend (incl. vrijdag) is dat afhankelijk van de activiteiten. Soms als om 23u, soms pas om 5u ‘s morgens 😛 De voordelen van geen kinderen hebben?

 21. Doordeweeks probeer ik om tien uur naar boven te gaan. Al rommelend en lezen val ik meestal wel voor elf uur in slaap. De eerste wekker gaat hier ‘s morgens om kwart voor zes af. In het weekend is het wel wat later.

  Dochter van net 5 moet er doordeweeks om zeven uur in liggen, zoon van 7,5 om half acht en zoon van bijna 10 om acht uur. Vrijdag gaan ze vaak allemaal rond achten naar bed en op zaterdag wordt het nog wel eens half negen. En dat vind ik laar zat. Ik ben erg gehecht aan mijn vrije uurtjes ‘s avonds.

 22. Yep doet wat-ie wil en ik probeer er om half elf uiterlijk in te liggen zodat ik ‘s-morgens als de wekker afloopt vaag het idee heb dat ik uitgeslapen ben…)

Reacties zijn gesloten.