Heller & Nacht in Parijs

Twee boeken van Michael Berg las ik. Ik las al ooit eerder ‘Twee zomers‘ maar op de een of andere manier heb ik daar geen blogje aan gewijd. Ik kan me herinneren dat ik het best een aardig boek vond, maar niet heel veel speciaals. De twee boeken die ik nu las zijn voor mij twee uitersten. ‘Heller‘ vond ik geweldig, ‘Nacht in Parijs‘ was voor mij meer een boek à la ‘Twee zomers’.

Waar gaat ‘Heller’ over?

Tobias Heller (ik-persoon) is een internationaal succesvolle televisieproducent. Aan het einde van zijn loopbaan wordt hij als speciale gast uitgenodigd in hét t.v.-interviewprogramma ‘Een goed gesprek’. Omdat hij steeds op zoek is naar erkenning, stemt hij toe. Dat slechts enkele dagen voordat de live uitzending zal plaatsvinden zoon Marc wordt vermist, weerhoudt Heller niet om het gesprek aan te gaan. Hij denkt dat hij alles in de hand heeft en niemand hem iets kan maken. Maar de drie uur durende uitzending zal zijn ondergang gaan betekenen. Het studiogesprek wordt afgewisseld met allerlei herinneringen die door Hellers hoofd gaan. Heden en verleden worden op die manier uitstekend met elkaar verweven.

Echt een geweldig boek dit. Je zit continu in het hoofd van Tobias Heller en zijn ‘sympathiekheid’ varieert van eindeloos tot nihil. Verleden en heden lopen door elkaar en de manier van schrijven maakt het een enorm krachtig boek. Ik heb dit met heel veel plezier en interesse gelezen. Zeer de moeite waard.

Waar gaat ‘Nacht in Parijs’ over?

Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet. Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit…

Een vlotte schrijfstijl, dat wel. Maar verder erg rommelig en ongeloofwaardig. In vergelijking met ‘Heller’, dat ik erg waardeerde, is dit boek voor mij een niemendalletje.

mb

6 gedachten over “Heller & Nacht in Parijs

  1. Heller heb ik onlangs ook met veel plezier gelezen! Verder nog niks van hem gelezen maar ik kijk uit naar nieuwe werk van hem…

  2. Ik heb niks gelezen van hem, weet ook niet of het mijn ding is ..
    Ik zet hem op de reader en kijk wel ;)

    gr ELise

  3. Omdat ik vrijwel niet lees heb ik nog maar een keer de typetest gedaan, die is voor verbetering vatbaar….goh….hoe kómen ze er op;-)

Reacties zijn gesloten.