Wim Daniëls

Afgelopen zaterdag gingen Mr. T. en ik naar de eerste voorstelling van ‘ons’ theaterseizoen. Waar we heen gingen dit keer? Naar Wim Daniëls. Ik heb geen idee of dat een landelijke bekendheid is, maar hij is geweldig, hilarisch en fantastisch.

Ik houd van taal en laat Daniëls nu neerlandicus zijn en prachtige teksten produceren (zie onder andere hier). Komt dat even goed uit!. In zijn show ‘Slowen en schuren’ treedt hij op met Yvonne Gijsbers en spelen ze een aantal hilarische scenes in het Brabantse dialect. Geweldige taalhumor met taalzaken als uitgangspunt. Zo maakt Daniëls bijvoorbeeld duidelijk hoe het (ver)leggen van de klemtoon voor verrassingen kan zorgen. De show kenmerkte zich door scherpe teksten die de meest normale uitgangspunten veranderden in dwaze absurdheden. Heerlijk! Als dit de opmaat is voor het komende theaterseizoen dan ga ik enorm genieten!

Welke kaartjes liggen er nog meer in de kast?

 • Ashton Brothers, ik zag ze eerder en vond ze toen geweldig. Benieuwd of dat dit keer weer zo is.
 • Op 11 december ga ik naar Louise Korthals. Deze voorstelling is uitgekozen door Mr. T. die nu niet blijkt te kunnen omdat hij met zijn voetbalelftal naar PSV tegen Dinamo Moskou mag. Dus heb ik een kaartje over. Iemand zin???
 • Kleine Zus heeft kaartjes voor Arthur en de strijd om Camelot, Ali Baba en de 40 rovers, Joris en de Draak en een extraatje zijn de kaartjes die ik pas won voor Disney on Ice. Wie met haar naar welke voorstelling gaat mag Kleine Zus zelf kiezen op DOI na, want daar ga ik mee naartoe.
 • Grote Zus heeft kaartjes voor Jeans 24. Wie zij mee gaat nemen? Geen idee. Ik vind het prima als ze met een vriendin gaat maar offer me ook graag op hoor.
 • Mr. T. en ik gaan samen naar Marc-Marie Huijbregts. Het wordt de vierde keer dat we hem zien, als is de derde keer inmiddels al heul lang geleden.
 • Van der Laan & Woe wordt een nieuwe ervaring voor Mr. T. en mij. Ik ben erg benieuwd.
 • Een theaterseizoen met Frank Boeijen in ‘ons’ theater is natuurlijk helemaal toppie. Het wordt de zoveelste keer dat we hem zien en ik vermoed dat hij niet gaat tippen aan het gaafste concert dat ik ooit van hem zag al zie ik, tjongejonge, dat ik dáár niet eens een logje over geschreven heb, maar mooi wordt het vast!
 • Percossa gaan we voor de tweede keer zien. De eerste keer was geweldig. Hopelijk is dat nu ook weer het geval.
 • Iets van een heel andere orde is het feit dat ik weer een keer naar Billy Idol ga. Toen ik nog jong en wild was zag ik hem al een keer, maar dat is zeker zo’n 20 jaar geleden. Hij startte zijn show toen met de woorden ‘Rock and roll motherfuckers’ en dat deden we toen dus maar. Ben benieuwd hoe dat dit keer zal gaan.
 • Wat films betreft heb ik ook nog wel een paar wensen. Ik wil in ieder geval deel drie van ‘The hobbit‘ zien en naar de tweede Gooische Vrouwen film wil ik ook nog.

Ik denk dat ik me dit seizoen weer niet hoef te vervelen!

10 gedachten over “Wim Daniëls

 1. ZO .. jullie hebben genoeg om je op te verheugen :)
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de puf niet heb om ergens heen te gaan maar anders gaan we ook wel naar theater of film voorstellingen.

  veel plezier alvast :)

 2. Louise Korthals is leuk! Ik zou zo mee willen, ware het niet dat je niet echt in de buurt woont….

 3. Een leuk theaterseizoen dus! Wij hebben dit jaar slechts 3 voorstellingen, Jeans zoals altijd en daarnaast nog Jandino en de musical The Sound of Music… helaas begint het pas ergens half januari…

 4. Ik wil ook zoooooo graag naar de Hobbit deel 3.
  Afgelopen zaterdagavond was ik met Sjaantjezwaan naar Jan Rot geweest, wat erg leuk was, verder heb ik geen concrete plannen liggen. Ik zie wel wat op mn pad komt .

 5. Ik hoor hem graag, Wim Daniels, hij is iedere week te horen met een column in een programma op Radio 2, volgens mij met Felix Meurders en consorten, ergens in de late ochtend. Ik wist niet dat hij een eigen theatershow had …. ik ga eens kijken of hij hier ook in de buurt komt. Ik heb net twee kaartjes besteld voor de show van Herman van Veen, maar dat duurt nog lang: september pas.

 6. Wat gaaf zeg, Wim Daniëls… leuke tip om te onthouden. Je hebt nog lekker wat voor de boeg joh (waarvan ik er een paar heb mogen zien ook … en van genoten ook :-)). Veel plezier met de voorpret, zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten.