Gedachtenstroom

Terwijl hij zich stond te scheren besefte hij dat dit een van de weinige momenten op een dag was dat hij alleen was en niet gestoord werd. Hij genoot van dit dagelijkse rustpuntje al lukte het hem niet om zijn continu malende brein tot stilstand te brengen.

Er waren zoveel punten die zijn aandacht vroegen. Zo verdomd veel crises die het hoofd geboden moesten worden. Ingrijpen met geweld richting IS wist hij, was niet de oplossing. Maar het stadium van praten en onderhandelen was al lang gepasseerd. Sterker, dat stadium was er nooit geweest. Had Bush destijds maar niet gedaan wat hij deed. Waarom had men er destijds niet voor gekozen om de regio zelf de oplossing te laten vinden? Waarom als ‘alleswetende’ natie je bemoeien met een regio waar je niets te zoeken had? Hadden ze dan niets geleerd van de geschienis? Tja, economische belangen wogen zoals zo vaak zwaarder.

Hij was ervan overtuigd dat geweld oplossen met geweld nooit de oplossing was. Maar wie had die oplossing wel? De geschiedenis was vol met gebeurtenissen die eeuwigdurende haat veroorzaakt had. Alles hing met alles samen en hij betwijfelde of er iemand was die nog echt het overzicht had. Iemand die echt de oplossing wist.

Allerlei politieke trubbels, de Ebola-crisis, het gedrag van Poetin, de economische toestand, zoveel zaken die zijn aandacht vroegen. En overal mensen die hem graag op z’n bek zagen gaan.

Waarom had hij ooit dit ambt geambieerd? Hij wist dat hij bevlogen was, de wereld écht wilde verbeteren, maar hij besefte dat ook hem dat niet ging lukken. Niet zoals hij het destijds wilde. Hij droogde zijn gezicht af en liep de slaapkamer in. Michelle zat in bed te lezen. Michelle, zijn rustpunt, steun en toeverlaat. Michelle en de meisjes, zij maakten alles goed.

___________________________________________________________________________

De WE-300 had dit keer als onderwerp: kwaliteit. Wil je de andere WE-300’s ook lezen? Klikkerdeklik!

17 gedachten over “Gedachtenstroom

 1. Erg goed gedaan. Obama zou het maar zo gedacht kunnen hebben. Ik heb de inderuk dat hij inderdaad de kwaliteit van de wereld heeft willen verbeteren, maar hij wordt op alle fronten tegengewerkt. Wat zal die man moe zijn als hij eenmaal president-van-Amerika- af is. Mooie WE

 2. Mooi verhaal heb je er van gemaakt. Ik hoop zo op een betere wereld vooral voor jullie en de kleinkinderen en al is het nog erg ver te zoeken ik blijf ook geloven in:
  “en toch en ooit misschien”

 3. Bijzondere WE. Je zou die man alle succes gunnen, maar in de politiek lig je snel van het schild waar men je eerst met een hoop tamtam heeft opgehesen.

 4. Ook ik vind Obama een man uit één stuk. Hij durft zijn gezicht te laten zien, zijn mond te laten spreken en beslissingen te nemen.
  Die IS mogen ze van mij uitroeien, onkruid moet tenslotte worden verdelgd.
  Goeie WE

  groetjes, Ria

 5. Geloof het of niet, maar vanmorgen in de badkamer dacht ik nog: Obama is van goede wil en volgens mij de integerste van allemaal. Maar hij wordt geregeerd door zoveel ambtenaren en politici dat zijn macht uiterst beperkt is. Nu lees ik dit stukje en denk: zo zou het best wel kunnen zijn. Goed stuk, Mrs T. En inderdaad, oorlog met oorlog bestrijden roept in vele gevallen voortzetting van de ruzie op. Hoewel het toch goed is dat er in de tweede wereldoorlog is ingegrepen. Daar kan ik weinig tegenin brengen.
  En laat die IS nu eens zijn gang gaan met zijn moord- en verkrachtpraktijken. Da’s ook niet goed. Dus ingrijpen om het kwaad te bestrijden is misschien niet ideaal maar ik ben toch blij dat moordenaars worden aangepakt.

  Dank je wel Mrs. T. Je schrijft invoelend en helder.

 6. Pingback: WE-300 oktober 2014 | Platoonline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *