Kou uit het oosten

Met ‘Kou uit het oosten‘ completeerde Ken Follett zijn century-trilogie. Met ruim 1000 bladzijdes neemt Follet je in dit boek mee naar de periode 1960 – 1989 met een epiloog in 2008. Waar gaat ‘Kou uit het oosten’ over?

De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico’s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt. Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-‘n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.

Wederom een mooi en interessant boek dat een groot aantal historische gebeurtenissen vermengt met de fictieve personages. De moorden op Kennedy en King, het ontstaan van de koude oorlog, de Cubacrisis, rassenscheiding en nog veel meer wordt in dit boek beschreven. Ik vond het een mooi boek, maar het haalt het niet bij deel 1 en 2 wat natuurlijk heel jammer is. Wat me ook wel wat tegenviel was de enorme hoeveelheid politiek in dit boek, te veel wat mij betreft. Maar verder wil je als lezer toch vooral weten hoe het de families vergaat die je inmiddels al vanaf het begin van de twintigste eeuw aan het volgen bent.

kuho

7 gedachten over “Kou uit het oosten

  1. Ik mocht van mezelf de recensie niet helemaal lezen. Het eerste boek van deze trilogie heb ik reeds gelezen. Dat was magnifiek, dus ik wil graag onbevooroordeeld de rest gaan lezen :D

  2. Bedankt voor al jouw boek recensies. Ik ga in ieder geval beginnen aan “Kou uit het oosten” want de eerste delen waren zeer de moeite waard.
    .

  3. Momenteel ben ik bezig het boek:zolang er sterren aan de hemel staan te lezen, dankzij jouw tip. Het is prachtig!

  4. Ik heb ooit deel 1 wel in huis gehad maar zonder te lezen weer teruggebracht naar de bieb. Kwestie van niet aan toegekomen en andere leukere boeken, misschien toch maar eens aan beginnen…

  5. Jammer dat het minder is dan de eerste twee delen, maar ik ga het toch lezen. Al moet ik wel weer even opnieuw kennismaken met de families. Het is allemaal weggezakt.

Reacties zijn gesloten.