De laatste dagen van Amelia & Persoonlijk

Twee boeken in dit logje vandaag. Nummer 1 was ‘De laatste dagen van Amelia‘ en nummer 2 was ‘Persoonlijk‘.

Waar gaat ‘De laatste dagen van Amelia’ over?

Wat hield Amelia geheim voor haar moeder?  Advocate Kate Baron haast zich naar de exclusieve privéschool van haar dochter Amelia. Haar altijd zo ijverige en betrouwbare dochter wordt tot haar verbazing en ergernis per direct geschorst; ze heeft afgekeken. Als Kate op school komt wacht haar verpletterend nieuws: Amelia is dood. Ze is van het dak van de school gesprongen. Terwijl Kate in shock verkeert en intens verdrietig is, krijgt ze een anonieme sms: Amelia is niet gesprongen.
Wat hield Amelia geheim? Kate doorspit haar dochters e-mails, sms’jes en Facebook-pagina om te achterhalen wat er speelde tijdens de laatste dagen van haar dochters leven. De waarheid blijkt duisterder dan Kate ooit had kunnen bedenken.

Sodeju, wat ben ik onder de indruk van dit boek. Heel, heel heftig en heel, heel confronterend. We kunnen allemaal wel denken dat het goed met onze kinderen gaat, maar je wéét nooit zeker of dat ook ècht zo is. Ik vond dit echt een dijk van een boek en ik heb het er zelfs met Mr. T., met Grote Zus (die dan ‘jaha maham’ verzucht) en met een aantal vriendinnen over gehad.

De manier van schrijven, de opbouw van het boek (dagboekfragmenten, sms’jes, een blog, facebook) maakt het een verhaal van deze tijd. De gedachten van Amelia, haar (in mijn ogen toch wel) haat-liefdeverhouding met haar beste vriendin Sylvia, het besef van iets eigenlijk niet willen, maar er toch zo graag bij willen horen. De grenzen die ze verlegt, haar ontluikende en uiteindelijk erg heftige gevoelens op liefdesgebied en hoe ze daar uiteindelijk bedrogen uitkomt maar dát dan weer niet wil geloven. Ik vond het zeer, zeer, zeer indrukwekkend. Het boek is wat mij betreft een echte aanrader. Lezen dus. Ook als je geen kinderen meer in die leeftijd hebt!

* * *

En dan ‘Persoonlijk’, nummer 19 van Lee Child met mijn held Jack Reacher in de hoofdrol. Het zijn prima boeken met in de hoofdrol een superstoere en capabele vent met het hart op de goede plek. Korte zinnen, een goed tempo, interessante ontwikkelingen, de nodige humor. De boeken van Child zijn altijd goed. Waar gaat ‘Persoonlijk’ over?

Ex-militair Jack Reacher is in Seattle als hij een bericht aantreft in de krant: zijn oude collega’s hebben hem nodig. In Parijs heeft een ervaren sluipschutter geprobeerd de Franse president te vermoorden en er is slechts één mogelijke verdachte.
Jack Reacher is enige die de verdachte kan vinden. Hij gaat de oceaan over naar Parijs en vervolgens Londen, op jacht naar een sluipschutter met een onberekenbare wraaklust. Dit keer is het persoonlijk.

En ook met dit boek lukt het Child weer. Spannend, intelligent denkwerk, de nodige humor. Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen en wat nu met smart op deel 20.

dldva & p

Naar welk boek zou jouw voorkeur uitgaan?

10 gedachten over “De laatste dagen van Amelia & Persoonlijk

  1. De laatste dagen van Amelia lijkt me erg mooi maar ook heftig. de boeken van lee Child ken ik (nog) niet maar wil ik ook wel eens proberen.

  2. Ik heb beide al gelezen ook :-) ( ik zou bijna zeggen natuurlijk :-) )
    Ik vond de laatste dagen van Amalia het aangrijpenste en idd heel mooi en actueel geschreven kwa mediadingen enzo

  3. Ik had de “achterflap” al gelezen en De laatste dagen van Amelia op de reader gezet. klonk idd als een goed boek

  4. Je schrijft zo enthousiast over boek 1 dat ik die echt moet lezen nu. Op korte termijn, haha. Op mijn lijst dus!

Reacties zijn gesloten.