Huisgenoten

Zeg ‘ns even eerlijk, woon jij ook in zo’n huis …

 • … waar nooit iemand de lege wc-rolletjes opruimt? Zelfs niet als er bijvoorbeeld al drie op het plankje staan en je ‘het uiteindelijk maar weer zelf doet’.
 • … waar nooit iemand de spullen die op een van de onderste treden van de trap staan mee naar boven neemt? Zelfs niet als ze er al minstens 8 keer langsgelopen zijn?
 • … waar nooit iemand de laatste snee (uiteraard in 99% van de gevallen de korst) brood terwijl die nog in de plastic zak zit uit de broodbak haalt waardoor er met vrij grote regelmaat een heleboel plastic zakken in de broodbak liggen en je dus maar weer zelf de vogels staat te voorzien van een voorraadje voedsel?
 • … waar nooit niemand denkt ‘goh, dat afgevallen blaadje van die hangplant zal ik even  oprapen en in de prullenbak gooien’ waardoor je ook dat maar weer zelf doet.
 • … waar nooit iemand denkt ‘jemig, Suske en Wiske hebben nu wel heel erg gevochten, ik zal de haarvlokken even weggooien’ waardoor je dus ook dat maar weer zelf doet?
 • … waar men, als men een glas drinken genuttigd heeft, dat glas gewoon laat staan waar men op dat moment zit/zat en dat dat glas er de volgende ochtend nog staat, tenzij jij het zelf toch maar weer in de vaatwasser zet?
 • … waar je je bloedjes van kinderen (en in sommige gevallen ook je teerbeminde echtgenoot) het bovenstaande en andere opruimtechnische zaken tot in den treure onder de neus wrijft. Helaas zonder het gewenste resultaat.
 • … maar waar wel heel erg veel liefde is en lol en gelach en drukte en soms ook ruzie en geknor en gebrom maar vooral die liefde en die lol.
 • … dan ben jij net zo’n bofbips als ik.

21 gedachten over “Huisgenoten

 1. Niet zo herkenbaar hier, maar ja, ik heb een echtgenoot die mij vertelt dat ik moet opruimen en een gebrek aan kinderen ;)
  Maar dat van die grappen en grollen is dan weer des te herkenbaar!

 2. Ja idem hiero!
  Schoenen onder de tafel, jas op de bank, school en turntas ergens waar deze niet horen. Lege flessen shampoo of doucheschuim onder de douche. Handdoek op de grond..etc etc etc. There is no place like home!

 3. Ik bof nog véél meer, want met dat lachen en die liefde zit het wel snor… en dan óók nog een man die bijna alleen maar nóóit iets in de afwasmachine zet…… maar dat is te ook lastig als die nog in de winkel staat en niet in je keuken;-) Maar hij speelt met gemak zélf voor vaatwasser ! Hij ruimt zelfs vaker mijn troep op dan ik de zijne!

 4. Ja ja ja ja allemaal! Wat heerlijk herkenbaar en wat kun je er dan diep om zuchten, om het vervolgens te vergeten tot het weer voorkomt.

 5. Precies ! Dat ! Weet je hoeveel het scheelt als je nog met z’n tweetjes bent en je een opruimerige echtgenoot hebt .. over bofbips gesproken :)

 6. Haha, wat herkenbaar. Ook het instructiefilmpje van Mirjam Kakelbont is hilarisch. Gelukkig ben ik niet de enige met dit soort gezinsleden, gedeelde smart is halve smart toch :p?

 7. Yep, herkenbaar :-) en dan woon ik ook nog in een huis waar nooit de dop op de deo wordt gedaan, de tandpastatube steevast naast in plaats van in de beker staat, de lege theemok op de tafel blijft staan in plaats van op het aanrecht wordt gezet, de stoel niet wordt aangeschoven, pfffffff, maar er wordt ook veel gelachen hier :-)

 8. Ja! En ook waar lege tandpastatubes gewoon in het bekertje blijven staan ipv in de prullenbak belanden. En waar een volle vuilnisbak geen reden is om te denken dat je afval er niet meer bij kan. En waar gedacht wordt dat je best met het vaatdoekje de gemorste limonade van de vloer kunt halen om vervolgens het doekje weer op het aanrecht terug te leggen. Maar die ochtendknuffels, slaperige “love you’s”, lieve briefjes en grapjes maken toch altijd alles weer goed. :-)

Reacties zijn gesloten.