Pannen

Ik ben niet echt een keukenprinses. Maar ik ben ook zeker niet compleet hopeloos in de keuken. Ik kook best graag en vooral met veel groente. En ja, daar gebruik ik regelmatig pakjes bij want dat vind ik handig. En die pakjes combineer ik vaak met een boel van mezelf. Vaak ook zijn er geen pakjes en fröbel ik maar wat henen. Van Mr. T. krijg ik nooit commentaar op mijn kookerei, van de meiden helaas wat vaker, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Mijn ouders kochten een tijd geleden een paar nieuwe pannen want dat doe je als je een nieuwe keuken plaatst. ;-) Ze waren vooral heel erg te spreken over hun nieuwe braadpan. Dat is deze pan:
s-o Is het geen beauty?
Het vlees dat erin gebraden wordt is werkelijk heerlijk mals. Dat komt onder andere door de onderkant van de deksel.  Daar zitten allemaal bobbeltjes op en daardoor valt de condens weer op het vlees dat het extra mals maakt. Al begrijp ik dat je eigenlijk ook nog ijsblokjes op het deksel zou moeten leggen.

Enfin, onze braadpan was ernstig aan vervanging toe, vandaar dat Mr. T. voor zijn verjaardag een nieuwe braadpan kreeg. Altijd handig een echtgenoot die niet weet wat hij moet vragen, zeker gezien het feit dat ik niet van de praktische cadeaus ben. Inmiddels is de pan alweer enige tijd in gebruik en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben. Hij is gemakkelijk in gebruik en in onderhoud en heerlijk groot, dus er kan een boel in. Kortom: ik ben  happy!

Hoe zit het met jouw kookkunsten? En wat voor pannen gebruik je?

24 gedachten over “Pannen

 1. Heeee, die tip heb ik gelijk ff doorgegeven. Ik ben ook geen kookwonder, vérre van! Ik riep altijd “mijn wederhelft moet goed kunnen koken”… tja… daar is ‘t ‘n beetje misgegaan. Ik heb namelijk ‘n zeer moeilijke eter als wederhelft! En dat heeft mijn enthousiasme om ‘s uitgebreid te gaan koken, een beetje weggenomen… ik zeg altijd “wij kunnen niet koken, wij maken eten klaar” en daar báál ik eigenlijk bést wel van. Zou namelijk bést heel graag willen kunnen koken maar dan wél sámen met iemand. Lijkt me héérlijk, samen kokkerellen.

 2. Ik heb al jaren een pannenset van BK, maar eigenlijk gebruik ik die niet zo heel vaak want ik ben meer van de ovenschotels ;-)

 3. ik kook graag en gezien de reacties van mijn gezin aan tafel zeker niet onverdienstelijk. Afgelopen week zei zoon nog: Dit is 1000 verrukkelijk mama. Maar ik ben niet van langdurig in de keuken staan. We gebruiken zelden pakjes en zakjes. Wij hebben ook een dergelijke pan (nepperd) verschillende soorten koekenpannen en een hapjes pan en diverse kookpannen. De kookpannen komen allemaal van mijn schoonouders die een jaar of 9 geleden overgingen op inductie en hun pannen (die toen ook lang niet meer nieuw waren) werden daarmee overbodig en daarmee waren wij in het bezit van een paar zeer fijne pannnen erbij.

 4. ik kan onwijs lekker koken en dat met allemaal cheap ass en voornamelijk oude pannen, kun je nagaan hoe ik zou kunnen koken met zo’n pannetje ;-)

 5. In mijn vorig kerstpakket zat een top-wok. Nou ben ik een zeldzaam slechte kok maar meestal doe ik iets met veel groenten, kipfilet of een stukje vis. Weinig koolhydraten over het algemeen. Maar ik vind het ook heel ongezellig voor me myself and I koken, dus doe ik het (te) weinig. Met als gevolg dat ik regelmatig zit te snoepen, dan nog moet koken en dat uiteindelijk dan maar oversla. Oeps. Slechte zaak. Goed dat je erover begint, ik ga m’n leven beteren en zoek morgen de wokpan weer eens op.

 6. Leuk, zo’n pan. Ik had er nog nooit van gehoord, met al die bobbeltjes onder het deksel en ijsklontjes die erop moeten. Misschien ga ik het eens proberen hoewel ik tot nu toe ook heel tevreden ben met m’n römertopf!

 7. Als ik mijn best doe, kan ik best leuk koken. Maar meestal doe ik niet echt mijn best en moet het vooral snel klaar zijn. Ik heb zo mijn periodes dat ik wat meer kook en dan steek ik ook steeds iets op. Koken uit pakjes ben ik steeds minder gaan doen. Al gebruik ik er heel soms nog een.

 8. Mijn pannen zijn een zooi, oud en…hmmm eigenlijk ben ik wel toe aan nieuwe! Maar ik ben ook niet van de practische kadoos. Ik houd veel meer van bakken, koken doe ik gauwgauw, we moeten tenslotte toch wat eten. Nooit commentaar van de man, wel van de kids…

 9. Ook hier de pannen vervangen toen 8 jaar geleden de nieuwe keuken erin kwam.
  “gewone” pannen , net als mijn kookstijl gewoon;-) De laatste 10 jaar kookt Henk meer dan ik maar zónder pakjes en zónder zout. Juist die pakjes bevatten altijd veel zout en toevoegingen en wanneer je al jaren zonder zout gewend bent smaken die spullen uit de pakjes ronduit smerig.

 10. In het pannengedeelte van de keukenkast is het een ongeregeld zootje.
  Nog elke dag kook ik voor mezelf een maaltijd zonder gebruik te maken van zakjes . Een plank in het keukenkastje staat bol van kruidenpotjes en ik weet precies snufje van dit en snufje van dat bij welk gerecht zo lekker is.
  Ik gebruik nog steeds de Lagustinapannen, ze zijn onverslijtbaar,daarnaast de rest

  groetjes, Ria

 11. Goede pannen zijn kostbaar. Ik heb afgelopen zomer een hapjespan van 70 euro gekocht ( nog van mijn kerstgeld ) en die bevalt ook zo goed.
  Mijn pannen zijn 10 jaar oud maar zijn nog zo goed als nieuw, inductie houdt ze goed schoon :)

 12. Ik ben gek op koken :) Het is voor mij echt zo’n ontspannen moment om met eten bezig te zijn, met verse producten. De pannen die wij gebruiken zijn voor een groot deel gekregen. En op eentje ben ik echt gek: een gietijzeren pan met emaille errond. Geweldig om stoofpotjes in klaar te maken en zo makkelijk af te wassen (dat doe ik dan weer niet graag).

 13. Ik ben dol op koken en bakken én ook een antipakjes-snob. Ik heb vooral veel Ikeaspullen en dus ook Ikea pannen. Ik heb ook zo’n braadpan, ook rood toevallig en die kocht ik zeker 10 jaar geleden bij Appie omdat ie in de bonus was. Het is geen creuset hoor, maar hij wordt sindsdien bijna dagelijks gebruikt. Zo blij mee. Vooral stoofgerechten en soepjes worden extra lekker in deze pan.

 14. Koken was nooit mijn hobby, tot 7 jaar geleden was ik een fervent pakjes/zakjes gebruiker in de keuken. Helaas (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) zitten er meestal gluten in die dingen, dus kook ik sinds ik weet dat ik coeliakie heb en dus geen gluten meer mag meestal puur en vers. Koken is nog altijd niet mijn hobby, een keukenprinses zal ik nooit worden, maar ik kook wel gezond :-)

 15. Ik kan best aardig koken al zeg ik het zelf. Pakjes laat ik zo veel mogelijk achterwegen daar de pakjesmakers dol zijn op zout en E-nummers en ik wat minder.

  Mijn pannen bestaat uit een bedroevend zooitje bijeengeraapte zooi. Ooit, later als ik groot ben, dan koop ik een goede set. Later dus… Niet nu..

 16. Ik kan behoorlijk koken wordt gezegd… want dat zeg je niet van jezelf :-)
  Ik gebruik een braadpan af en toe maar vooral veel wokken en koekenpannen… en wat pannetjes om groente, rijst en pasta in te koken.

 17. Ik heb een ‘ratjetoe’ van ooit gekregen pannen toen ik 9 jaar geleden (alweer) terugkwam in ons landje… maar ze werken als een tierelier èn ik kook graag :-)

 18. Wij hebben twee gietijzeren braadpannen en verder gewone koekenpannen en pannen met glazen deksels. Ik kook gemiddeld 1x per week en het is ook niet mijn hobby. Na de eerste 22 jaar van ons huwelijk heeft manlief het stokje in 1997 van mij overgenomen.

 19. jahhhhh het is een fijne pan, dat zie ik zo :-)
  Ik heb ook een echte braadpan nog wel ouderwets van gietijzer hoor…onverslijtbaar!

 20. Ik kon tot een jaar geleden amper koken, vond er ook weinig aan. Toen ik mijn levensstijl om gooide om af te vallen/beter in mijn vel te komen te zitten ben ik gaan leren koken. Ik heb er nu plezier in en snap gelijk het belang van een goede pan hoor. Goed gereedschap is het halve werk zei mijn vader altijd ;-)

 21. Ik heb toen ik op mezelf ging wonen een BK set van mijn opa gekregen. Nu, 16 jaar later doen die het nog steeds prima.

Reacties zijn gesloten.